O fetiță de șase ani din Vrancea a murit la grădiniță, în brațele educatoarei

O fetiță de șase ani din Vrancea a murit la grădiniță, în brațele educatoarei
Publicat: 01/11/2013, 13:50
Actualizat: 29/07/2014, 21:05

O fetiță în vârstă de 6 ani din comuna Tătăranu, județul Vrancea, a murit în curtea grădiniței la care era înscrisă. Copilul voia să meargă la toaletă, însă în timp ce traversa curtea unității de învățământ s-a prăbușit la pământ și a murit pe loc. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o salva, relatează presa locală.

Viceprimarul comunei Tătăranu, Dumitru Bălan, a povestit că fetița ar fi avut probleme de sănătate mai vechi, iar înainte de a deceda ar fi acuzat dureri de cap și de burtă

„Știu că acest copil trebuia să fie la clasa pregătitoare, însă părinții nu au dat-o, pentru că avea probleme neurologice, avea probleme de sănătate și au vrut să-l țină lângă casă pentru a putea interveni. Dacă ar fi mers la clasa zero, trebuia să meargă la o altă școală, la distanță, și de aceea au lăsat-o la grădiniță. Părinții au insistat să rămână aici. Acuza dureri de cap și de burtă și a decedat în brațele educatoarei, care este în stare de șoc. I s-a făcut rău pur și simplu”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX vicepriimarul comunei Tătătaru, Dumitru Bălan.

La rândul său, educatoarea în grija căreia se afla fetița a declarat că aceasta avea probleme de sănătate, iar în urmă cu câteva luni ar mai fi făcut o criză în urma căreia a ajuns la spital.

„După o perioadă a activității noastre, i-am așezat în rând, am ieșit în curte la toaletă, pe alee spre toaletă, am așezat copiii să facă pipi pe frunziș să nu-i bag pe toți la toaletă că nu am femeie de serviciu, nu am îngrijitoare, eu le dau pantalonașii jos, eu îi ridic. Ea (n.r. – fetița de șase ani, care a murit) acuza dureri de burtică, am luat-o de mânuță, i-am lăsat pantalonii jos să facă pipi. Ea a pus capul pe mine, m-a luat în brațe, s-a înnegrit, am luat-o în brațe, am ieșit pe șosea, pe alee, și am strigat după ajutor, a chemat cineva ambulanța și asta s-a întâmplat. Sunt pur și simplu distrusă”, a declarat educatoarea Rădița Mereuță.

Salvarea ajunsă la fața locului în circa zece minute nu a mai putut interveni pentru salvarea copilului, care decedase.

„Era un copil, o minune, era bolnavă, avea probleme neurologice, era înscrisă la grupa 0, dar pentru că se ducea la controale, la doctori, nu s-a putut duce la grupa 0, mama m-a rugat să o primesc să socializeze cu copiii. Dacă-mi reproșez ceva este că nu am avut tăria să-i zic că nu o primesc pentru că o criză a făcut și în vară cu mama care a oprit o mașină de pe șosea și a dus-o la spital și a salvat-o. A murit un copil, iar eu sunt efectiv distrusă”,, a mai declarat, după incident, educatoarea Rădița Mereuță.

Cadrul didactic a adăugat că fetița făcea un tratament neurologic foarte scump pe care mama i-l administra înainte de a merge la grădiniță.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz, deși nu sunt indicii că moartea copilului s-ar fi produs în condiții suspecte.

„Colegii mei au fost sesizați că în comuna Tătăranu a decedat un copil de șase ani. În urma cercetărilor, nu au fost găsite urme de violență, și nici nu au fost identificate urme de violență pe corpul fetiței. În continuare facem cercetări”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader.

Și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea ar putea demara o anchetă având în vedere că fetița de șase ani nu era înscrisă la grădiniță, ci educatoarea a primit copilul la insistențele mamei pentru a socializa cu copiii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...