O mamă din România și-a ucis fetița pentru că nu mai suporta să o audă cum plânge: „Am simțit că are ceva”

O mamă din România și-a ucis fetița pentru că nu mai suporta să o audă cum plânge: „Am simțit că are ceva”
Atitudinea femeii față de copii se schimbase după nașterea fetiței / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 25/05/2021, 14:05
Actualizat: 25/05/2021, 14:06

O tânără lituaniană în vârstă de 25 de ani și-a ucis în 2020 fiica de doar câteva luni pentru că „nu mai suporta să o audă cum plânge”. Femeia a fost condamnată la 18 ani de închisoare pentru tentativă de omor și omor calificat după ce s-a aflat că își mai rănise copilul cu câteva luni înainte de a-l ucide.

Lituaniana a fost condamnată la 18 ani de închisoare de către judecătorii Tribunalului Olt, din județul în care locuia. Inițial i se acordase o pedeapsă de 8 ani și trei luni de închisoare, însă sentința a fost atacată iar cazul a fost trimis la rejudecare.

Tânăra din Lituania a ajuns în România după ce și-a cunsocut în urmă cu câțiva ani iubitul român în Marea Britanie, Cei doi s-au întors în țară în anul 2019, când femeia a născut un băiat. Ulterior, aceasta a rămas alături de copil iar bărbatul a plecat din nou la muncă în străinătate. Pe 31 martie 2020, lituaniana avea să nască cel de-al doilea copil al familiei, o fetiță. Atunci, românul s-a întors în țară, dar la trei săptămâni după a plecat la muncă în Marea Britanie.

Lituaniana se stabilise în România după ce născuse primul copil

În România, județul Olt, unde era stabilită, femeia a fost ajutată de familia iubitului ca să îi crească pe cei doi copii, respectiv, cumnatul ei și iubita lui, precum și mama iubitului său.

În cadrul anchetei, tatăl copiilor a povestit cum la începutul lui iunie 2020 a primit un mesaj de condoleanțe din partea unui vecin, fapt care l-a pus pe gânduri și l-a determinat să își sune fratele. Acesta a fost cel care i-a dat vestea că fetița lui a murit, însă înecată cu lapte. Abia a doua zi românul a aflat de la medicii legiști ce se întâmplase de fapt.

La două săptămâni după tragicul incident, bărbatul a reușit să se întoarcă în țară și a fost contactat de femeie, care se afla în arest. Aceasta îi mărturisea că nu realizează ce a făcut, însă știe că e ceva rău, doar că „a vrut să o facă să nu mai plângă pentru că o auzea doar ţipând”.

Fratele românului a povestit că se afla la Caracal atunci când cumnata lui l-a sunat și i-a spus că fetița „moare, nu mai respiră”. Când bărbatul a ajuns acasă a găsit-o pe femeie în mijlocul unei camere, stând pe covor cu fetița în brațe. Potrivit acestuia, femeia plângea spunând că „fetița nu poate să vorbească”. Rudele bebelușului au chemat salvarea, dar era prea târziu.

„Nu am mai văzut nimic”

În timpul procesului, femeia găsită vinovată de crimă a povestit că se afla acasă singură cu cei mici și la un moment dat fetița a început să plângă astfel că a luat-o în brațe. Micuța nu s-a calmat iar femeia s-a enervat foarte tare – „Nu am mai văzut nimic”, a declarat în timpul procesului.

Lituaniana a recunoscut faptul că și-a zdruncinat fetița cu intensitate iar apoi a lovit-o cu spatele de marginea de lemn a patului. De asemenea, aceasta a mărturisit că după ce a născut fetița și s-au întors acasă „am simțit că are ceva, dar nu știe ce” – „Nu mai suportat când auzeam că un copil plânge”. Tânăra a precizat că a avut senzația doar după nașterea fiicei, nu și după nașterea primului copil.

Femeia își mai agresase fetița înainte să o omoare

Totodată, lituaniana a susținut că „nu a avut intenţia să îi facă rău fiicei sale, ci a acţionat sub impulsul situaţiei de surescitare”.

În timpul anchetei s-a aflat și faptul că fetița a fost dusă la spital cu aproximativ o lună înainte să fie ucisă. La momentul respectiv, mama ei spunea că primul copil a tras o pernă din pătuțul fetiței și astfel bebelușul a căzut. Totuși, la proces tânăra a recunoscut că „în data de 14 mai 2020, revenind acasă cu minora, după externarea din spital, întrucât plângea s-a enervat şi a lovit victima cu palma de două ori în zona pieptului şi de două ori pe spate”.

„Potrivit declaraţiei inculpatei loviturile au fost destul de puternice, fiind posibil ca în acele împrejurări să se fi produs cele 25 de fracturi costale constatate cu ocazia efectuării autopsiei”, se arată în sentință.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”