O nouă acțiune de igienizare a autobuzelor STB. Călătorii sunt atenționați să păstreze curățenia

O nouă acțiune de igienizare a autobuzelor STB. Călătorii sunt atenționați să păstreze curățenia
Publicat: 07/07/2019, 15:29

„Societatea de Transport București – STB SA continuă acțiunea de igienizare a vehiculelor de transport în comun. STB SA a reluat în acest weekend (6-7 iulie a.c.), la două luni după deschiderea unei noi etape, campania de curățenie și igienizare a vehiculelor începută în luna decembrie a anului trecut. Astfel, pentru fiecare vehicul care va ieși în traseu, va fi aplicat programul de spălare și igienizare în interior și exterior, precum și neutralizarea graffitti-urilor”, se arată într-un comunicat al STB (fost RATB).

Treptat, toate vehiculele din parcul STB SA vor fi curățate și igienizate, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menținerea unui aspect decent, mai arată sura citată.

„Totodată, este aplicat un program special, etapizat, prin care adăposturilor din stațiile de tramvai li se redă aspectul civilizat. Anul trecut, STB SA a dotat autobazele cu stații de spălare noi, moderne, iar prin această campanie își propune să asigure vehicule igienice și un grad de confort cât mai ridicat pentru călători, dar și un aspect decent al stațiilor de tramvai”, mai spun reprezentanții Societății.

Aceștia au atras atenția și asupra călătorilor care nu mențin curățenia: „De cele mai multe ori, imaginea neplăcută a vehiculelor este creată de către unii călători, prin mâzgălirea cu graffitti, vandalizarea, zgârierea interiorului, aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în vehicule. Conform Regulamentului Serviciului Comunitar de Transport Public Local de călători în Regiunea București – Ilfov, pentru murdărirea sau vandalizarea vehiculelor sunt stabilite amenzi de 500 lei”.

Însă, politica STB nu este de a sancționa călătorii, ci de conștientizare a publicului asupra faptului că menținerea unor conditii civilizate de transport depinde de fiecare, se mai punctează în comunicat.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase