O nouă taxă pe stațiune va fi aplicată din acest an pe litoralul românesc. Oamenii vor plăti și promovarea turistică

O nouă taxă pe stațiune va fi aplicată din acest an pe litoralul românesc. Oamenii vor plăti și promovarea turistică
O nouă taxă pe stațiune va fi aplicată din acest an pe litoralul românesc / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 18/02/2022, 18:58
Actualizat: 18/02/2022, 19:03

Autoritățile transmit că la Năvodari se va aplica, din acest an, o taxă de stațiune. Mai precis, turiștii care își vor petrece vacanța în Mamaia Nord și Năvodari vor fi nevoiți să achite 1% sută din tariful unei nopți de cazare.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Năvodari, Elena Aftene, a declarat că este vorba despre sume foarte mici, care nu vor avea un impact asupra bugetului turiștilor.

„Spre exemplu, dacă noaptea de cazare costă 400 de lei, turistul va plăti în plus suma de 4 lei, taxă de promovare turistică. Vorbim de sume foarte mici, care nu vor avea un impact asupra bugetului turiștilor”, a explicat Elena Aftene, purtătorul de cuvânt al Primăriei Năvodari.

Operatorii economici de pe litoral speră că acest lucru să ducă la dezvoltarea stațiunii, asta pentru că mare parte din banii colectați prin această taxă vor fi folosiți tocmai pentru promovarea destinației, atât la evenimente interne cât și externe.

Practica taxelor pe stațiune este una obișnuită pe litoralul românesc. Începând cu 2021, cei care se cazează în stațiunile Saturn, Venus, Jupiter, Neptun şi Olimp plătesc 5 lei pe zi.

Agenții economici vor avea obligația de a vira taxa colectată la bugetul local.

În urmă cu 4 ani, în 2018, zona de litoral a orașului Năvodari – denumită Mamaia Nord, a fost declarată stațiune turistică de interes național.