Octavian Berceanu: Fumurile se ridică voioase de lângă București, se văd de pe Parlament și totuși nimeni nu-și mișcă fundul puturos de politician până acolo

Octavian Berceanu: Fumurile se ridică voioase de lângă București, se văd de pe Parlament și totuși nimeni nu-și mișcă fundul puturos de politician până acolo
Octavian Berceanu, despre poluarea din Capitală / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 27/10/2021, 22:37
Actualizat: 27/10/2021, 22:39

Fostul șef al Gărzii de Mediu demis în urmă cu o lună de premierul Florin Cîțu, Octavian Berceanu, a distribuit miercuri pe Facebook imagini din Sintești, localitate aflată la sud de Capitală, unde au în continuare loc arderi ilegale de deșeuri. „Furnalele metropolei lucrează în draci”, a scris acesta în mesaj.

„Îmi cer scuze față de bucureșteni pentru că nu am putut să fac ca locuitorii palatelor Victoriei și Cotroceniului să înțeleagă că respirăm toți același aer! Furnalele metropolei lucrează în draci, ca să recupereze zilele „dă sărbători trăcute”. Pe de altă parte plămânii noștri sunt obosiți de poluare, gata pregătiți pentru comorbiditate”, a scris Berceanu în postarea ce însoțește imaginile.

Fostul comisar al Gărzii de Mediu mai scrie că „fumurile se ridică voioase de lângă București, se văd de pe Parlament și totuși nimeni, dar absolut nimeni nu-și mișcă fundul puturos de politician până acolo”.

„Am mers la Sintești nu numai cu Garda, Poliția și Jandarmeria, dar și cu toate televiziunile importante din Europa, și o perioadă am respirat aer normal. Nu e vina politicienilor că sunt corupți și incompetenți, că promovează nulități și hoți în instituțiile statului, e mai mult vina mea de cetățean”, a mai notat Octavian Berceanu.

Satul Sintești (din comuna Vidra, județul Ilfov) a devenit celebru pentru arderile ilegale de deșeuri ce au loc frecvent în localitate, comisarii Gărzii de Mediu efectuând numeroase descinderi și controale în acest an, când la șefia instituției s-a aflat, până în septembrie, Octavian Berceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase