Ode comuniste pe versurile lui Smiley pentru baronul de Argeș: „Președintele Constantin Nicolescu a făurit istorie și caractere”. VIDEO

Publicat: 04/03/2014, 10:00
Actualizat: 10/08/2019, 03:45

Fostul șef al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, declarat definitiv în conflict de interese, a fost elogiat de colegii consilieri județeni într-o sedință extraordinară care a marcat debarcarea sa din funcție. Constantin Nicolescu, șeful PSD Argeș, a fost obligat în urma unei sentințe definitive a Curții Supreme să elibereze funcția de președinte al Consiliului Județean. Un consilier a decis să marcheze momentul recitând versurile hit-ului „Acasă” interpretat de Smiley.

Pentru ultima oară la butoanele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu a ținut un scurt discurs în care a explicat din nou că nu a furat și că este grav bolnav. „Multă lume spune că eu am făcut venituri proprii. Eu am conștiința împăcată. Acuma sunt niște decizii privind persoana mea. Probabil cei care au judecat au judecat corect pe hârtiile pe care le aveau. Viața va dovedi că ce am făcut a fost bine”, a explicat Nicolescu

Șeful CJ a povestit din nou despre presupusele sale afecțiuni. Reamintim că, în 2011, când judecătorii au dispus arestarea sa, Nicolescu ar fi făcut un infarct. În realitate s-a dovedit că acesta doar a leșinat. „După alegerile din 2012 nu am avut pauză. După cum știți am avut și acea operație. Inima mea este foarte obosită. Nu cred că ar mai rezista acestor șocuri. Poate că această retragere o să imi dea posibilitatea să mă tratez mai bine. Eu întotdeauna am pus pe primul loc atributele mele de persoană care am avut responsabilități”, a exlicat Nicolescu

Vezi mai jos înregistrarea ședinței ziarul Obiectiv Argeșan

După discurs, Nicolesu a fost aplaudat de consilierii județeni care s-au și ridicat în picioare. Unul dintre consilieri județeni ia cuvântul evident emoționat: „Vă știu din ’78. Am colaborat cu bune și cu rele, dar mai ales cu bune. Vă spunem la revedere, dar nu adio. Vă urez domnule președinte, acum și în viitor, o viață lungă fără evenimente”

Urmează momentul culminant. Un consilier identificat de presa locală drept Dan Manu, consilier județean PSD, doctor, se ridică ceremonios în picioare. Începe discursul de laude și mulțumiri. „Noi colaborăm încă din secolul trecut. Anii au trecut. Orice început are și un sfârșit. Trebuie să vedem partea plină a paharului și să nu fim triști. Am învâțat de la domnia dumneavoastră ce înseamnă munca în echipă, toleranța, arta negocierii”, spune consilierul

Scoate din buzunar o hârtie. Pe ea are notate câteva versuri. Spune că sunt potrivite evenimentului. „Îmi vin în minte și vă rog să îmi permiteți să dau citire la câteva versuri care cred eu că vă caracterizează cel mai bine:

Poți spune că sunt doar un om

Că povestea mea-i ca toate celelalte,

M-am nascut, trăiesc și-o sa mor

Si voi fi judecat după fapte.

Dar sigur am drumul meu,

Nu am niciun semn de întrebare.

Câteodata e greu sa fiu eu,

Dar nu vreau sa fiu un oarecare.”

La final, baronul Nicolescu îi cere colegului său versurile. „Păi e melodie domnu președinte”, îi explică oratorul.

Un alt consilier apasă pe butonul microfonului din fața sa. Începe și el o mică odă: „Ne știm de multă vreme. Am colaborat în consiliul și în opoziție și la putere și am făcut împreună mai mult dumneavoastră pentru cetățeni. Îmi pare rău și sincer îmi pare rău că ne aflăm într-un moment delicat și că trebuie să ne despărțim acum la jumătatea mandatului. Sincer, mi-aș fi dorit să ducem la capăt acest mandat”.

Un consilier PDL intervine și el scurt și la obiect, se vede că este în opoziție. Un alt consilier îi spune că este „port drapelul Argeșului”. O consilieră de la PPDD plusează: „Sunteți de nînlocuit și îî multumesc lui Dumnezeu că am avut șansa de a lucra cu dumneavoastră”. Cuprins de emoție, un alt coleg de consiliul transmite și el mulțumiri: „Domnule președinte, încerc cu emoții să mulțumesc în numele mușcelenilor pentru tot ce ați făcut în județul Argeș. Poate sunt singurul care vă cunoaște de 50 de ani. Eu cred că este o retragere frumoasă, elegantă, demnă. Dumnezeu să vă ocrotească și să vă dea ce vă doriți. Eu vă doresc să aveți ce vă doriți”

În final concertul de ode este închis de urmașul lui Constantin Nicolescu la șefia CJ, Florin Tecău: „Președintele Constantin Nicolescu, un lider și o personalitate a județului. Președintele Constantin Nicolescu a făurit istorie și caractere în județului Argeș. Eu nu pot vorbi de președintele Constantin Nicolescu la trecut. Președintele Constantin Nicolescu rămâne președintele nostru. Dumnezeu să vă dea sănătate și liniște! Vă mulțumim!”

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
ORA de IARNĂ 2021 aduce un PERICOL imens pentru români în plin val de coronavirus
BĂTAIE în TRAFIC! CINCI bărbați au fost REȚINUȚI
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de...
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021