Ode comuniste pe versurile lui Smiley pentru baronul de Argeș: „Președintele Constantin Nicolescu a făurit istorie și caractere”. VIDEO

Publicat: 04/03/2014, 10:00
Actualizat: 10/08/2019, 03:45

Fostul șef al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, declarat definitiv în conflict de interese, a fost elogiat de colegii consilieri județeni într-o sedință extraordinară care a marcat debarcarea sa din funcție. Constantin Nicolescu, șeful PSD Argeș, a fost obligat în urma unei sentințe definitive a Curții Supreme să elibereze funcția de președinte al Consiliului Județean. Un consilier a decis să marcheze momentul recitând versurile hit-ului „Acasă” interpretat de Smiley.

Pentru ultima oară la butoanele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu a ținut un scurt discurs în care a explicat din nou că nu a furat și că este grav bolnav. „Multă lume spune că eu am făcut venituri proprii. Eu am conștiința împăcată. Acuma sunt niște decizii privind persoana mea. Probabil cei care au judecat au judecat corect pe hârtiile pe care le aveau. Viața va dovedi că ce am făcut a fost bine”, a explicat Nicolescu

Șeful CJ a povestit din nou despre presupusele sale afecțiuni. Reamintim că, în 2011, când judecătorii au dispus arestarea sa, Nicolescu ar fi făcut un infarct. În realitate s-a dovedit că acesta doar a leșinat. „După alegerile din 2012 nu am avut pauză. După cum știți am avut și acea operație. Inima mea este foarte obosită. Nu cred că ar mai rezista acestor șocuri. Poate că această retragere o să imi dea posibilitatea să mă tratez mai bine. Eu întotdeauna am pus pe primul loc atributele mele de persoană care am avut responsabilități”, a exlicat Nicolescu

Vezi mai jos înregistrarea ședinței ziarul Obiectiv Argeșan

După discurs, Nicolesu a fost aplaudat de consilierii județeni care s-au și ridicat în picioare. Unul dintre consilieri județeni ia cuvântul evident emoționat: „Vă știu din ’78. Am colaborat cu bune și cu rele, dar mai ales cu bune. Vă spunem la revedere, dar nu adio. Vă urez domnule președinte, acum și în viitor, o viață lungă fără evenimente”

Urmează momentul culminant. Un consilier identificat de presa locală drept Dan Manu, consilier județean PSD, doctor, se ridică ceremonios în picioare. Începe discursul de laude și mulțumiri. „Noi colaborăm încă din secolul trecut. Anii au trecut. Orice început are și un sfârșit. Trebuie să vedem partea plină a paharului și să nu fim triști. Am învâțat de la domnia dumneavoastră ce înseamnă munca în echipă, toleranța, arta negocierii”, spune consilierul

Scoate din buzunar o hârtie. Pe ea are notate câteva versuri. Spune că sunt potrivite evenimentului. „Îmi vin în minte și vă rog să îmi permiteți să dau citire la câteva versuri care cred eu că vă caracterizează cel mai bine:

Poți spune că sunt doar un om

Că povestea mea-i ca toate celelalte,

M-am nascut, trăiesc și-o sa mor

Si voi fi judecat după fapte.

Dar sigur am drumul meu,

Nu am niciun semn de întrebare.

Câteodata e greu sa fiu eu,

Dar nu vreau sa fiu un oarecare.”

La final, baronul Nicolescu îi cere colegului său versurile. „Păi e melodie domnu președinte”, îi explică oratorul.

Un alt consilier apasă pe butonul microfonului din fața sa. Începe și el o mică odă: „Ne știm de multă vreme. Am colaborat în consiliul și în opoziție și la putere și am făcut împreună mai mult dumneavoastră pentru cetățeni. Îmi pare rău și sincer îmi pare rău că ne aflăm într-un moment delicat și că trebuie să ne despărțim acum la jumătatea mandatului. Sincer, mi-aș fi dorit să ducem la capăt acest mandat”.

Un consilier PDL intervine și el scurt și la obiect, se vede că este în opoziție. Un alt consilier îi spune că este „port drapelul Argeșului”. O consilieră de la PPDD plusează: „Sunteți de nînlocuit și îî multumesc lui Dumnezeu că am avut șansa de a lucra cu dumneavoastră”. Cuprins de emoție, un alt coleg de consiliul transmite și el mulțumiri: „Domnule președinte, încerc cu emoții să mulțumesc în numele mușcelenilor pentru tot ce ați făcut în județul Argeș. Poate sunt singurul care vă cunoaște de 50 de ani. Eu cred că este o retragere frumoasă, elegantă, demnă. Dumnezeu să vă ocrotească și să vă dea ce vă doriți. Eu vă doresc să aveți ce vă doriți”

În final concertul de ode este închis de urmașul lui Constantin Nicolescu la șefia CJ, Florin Tecău: „Președintele Constantin Nicolescu, un lider și o personalitate a județului. Președintele Constantin Nicolescu a făurit istorie și caractere în județului Argeș. Eu nu pot vorbi de președintele Constantin Nicolescu la trecut. Președintele Constantin Nicolescu rămâne președintele nostru. Dumnezeu să vă dea sănătate și liniște! Vă mulțumim!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?