OFICIAL. Când vom afla cum putem ieși la terasă. Anunțul autorităților

Redactor:
Gandul
OFICIAL. Când vom afla cum putem ieși la terasă. Anunțul autorităților
Când vom afla cum putem ieși la terasă. Anunțul autorităților / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto

Ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat în cursul zilei de vineri, 29 mai, că normele prevăzute pentru deschiderea teraselor ca urmare a modificării Anexei 3 la HG privind starea de alertă vor fi publicate vineri seară.

Virgil Popescu a susținut o conferință de presă la Târgu Lăpuş, Maramureş, alături de premierul Ludovic Orban.

„Ordinul îl lucrează secretarul de stat Pârjol, eu am tot discutat, şi acum am discutat, vor fi publicate în seara aceasta. Deci, exact ce v-am zis se va şi întâmpla, nu mai mult de 4 persoane la o masă, nu vor fi norme aşa, speciale, mesele la 2 metri unele de altele, astfel încât să limităm…”, a declarat Virgil Popescu.

Premierul a intervenit şi a precizat că, fiind vorba şi de servirea mesei, nu numai a cafelei, băuturilor alcoolice sau a băuturilor răcoritoare, şi ANSVSA este implicată în elaborarea acestor norme.

Ce reguli vor fi implementate la terasă

„Mai trebuie stabilite câteva reguli privitoare la modul de servire, astfel încât să existe un risc minim de răspândire a virusului, dar nu vor fi foarte multe reguli decât regulile care să asigure o minimă distanţă fizică, să asigure dezinfectarea suprafeţelor după fiecare client la o masă, să asigure pentru tot ce înseamnă tacâmuri, veselă, tot ce este utilizat în servirea mesei, băuturilor răcoritoare şi băuturilor alcoolice, practic, asigurarea normelor de igienă şi de protecţie sanitară. Dar, cert e că, după 1 iunie, dacă vreţi să beţi o cafea pe terasă, dacă veţi găsi terase deschise, puteţi merge”, a completat Ludovic Orban.

Ministrul Economiei Virgil Popescu anunța pe 28 mai că terasele de România se vor deschide de la 1 iunie iar sezonalul turistic pe litoral ar putea începe pe 15 iunie.

„Dacă vorbim de deschiderea turismului şi de data de 15 iunie, ne gândim din ce în ce mai serios să dăm drumul la sezonul turistic în data de 15 iunie pe litoralul românesc, pentru că observăm că, cel puţin până acum, vorbim de o pantă descrescătoare a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus, iar începând cu data de 1 iunie vom deschide, aşa cum am promis, terasele, urmând ca probabil până mâine să publicăm un ordin comun împreună cu Ministerul Sănătăţii cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte proprietarii teraselor, să poată în siguranţă să se ia masa, să poată savura o cafea sau o bere.

Să nu uităm că a venit căldura şi chiar avem nevoie de o răcorire pe o terasă”, a declarat joi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Inchide