• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Oficial kurd: Grupul terorist Stat Islamic trebuie oprit, poate ajunge până în Bulgaria și România

Oficial kurd: Grupul terorist Stat Islamic trebuie oprit, poate ajunge până în Bulgaria și România
Un oficial kurd sirian, Gharib Hassou, avertizează că grupul terorist Stat Islamic riscă să ocupe Turcia, Bulgaria și România dacă nu va fi oprit, conform unui interviu difuzat de site-ul francez Mediapart.

„Situația din orașul sirian Kobané este crucială. Dacă grupul terorist Daesh (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant) va ocupa această zonă, vor fi separate cele două districte kurde siriene Afrin și Djeziré, ceea ce ar slăbi rezistența noastră”, afirmă Gharib Hassou, reprezentantul formațiunii siriene Uniunea Democratică (PYD) în Kurdistanul irakian.

În ultimele zile, grupul terorist Stat Islamic a ocupat trei cartiere ale orașului sirian kurd Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Turcia. În prezent, noi suntem singurul avanpost care împiedică formarea Statului Islamic. Dacă vom cădea noi, poate apărea un efect-domino. Pentru că, într-o zi, poate cădea întreaga Sirie, Turcia, se poate ajunge până la frontierele Europei, în România și Bulgaria”, atrage atenția reprezentantul kurd.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Levant / Stat Islamic în Irak și Siria) ocupă regiuni vaste din Siria și Irak, unde a proclamat un „califat islamic”.

Un lider al organizației teroriste avertiza, în iulie, că Spania este un „teritoriu legitim”, prezentând o hartă a „califatului” care include România, Bulgaria și Grecia.

Turcia a sugerat că este necesară o operațiune terestră pentru distrugerea organizației teroriste sunnite, în timp ce Statele Unite și aliați occidentali și arabi efectuează raiduri aeriene împotriva pozițiilor militare ale grupului Stat Islamic, în Siria și Irak.

 

Inchide