Olimpici de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, admiși la Harvard

Olimpici de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, admiși la Harvard
Publicat: 16/12/2015, 20:09

„Cei doi liceeni colegi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB) sunt pasionați de științe și au reușit performanțe deosebite, fiind multipli medaliați la concursuri și olimpiade internaționale”, arată un comunicat al instituției.

Andrei Iliescu, pasionat de chimie, este unul dintre cei șase liceeni care, de-a lungul timpului, au reușit să ia aur la toate disciplinele Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene.

„Prin prestația sa, Andrei a contribuit la cel mai bun rezultat din istoria participării olimpicilor români la acest concurs. De asemenea, Andrei s-a întors cu aur pentru România și de la Erevan , unde a avut loc cea de-a 49-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie. Și de la ediția precedentă a Olimpiadei Internaționale de Chimie Andrei s-a întors tot cu medalia de aur”, a precizat sursa citată.

Andrei Iliescu a ales să își continue studiile în străinătate, deoarece dorește să facă cercetare la cel mai înalt nivel, iar Universitatea Harvard este, din punctul lui de vedere, locul cel mai potrivit.

Colegul său de clasă Ștefan Eniceicu are și el numeroase medalii în palmares, la fizică. El a câștigat, în 2015, premiul special al Societății Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obținut de un elev din Europa la proba teoretică, și anume 29,8 puncte din 30.

De asemenea, Ștefan Eniceicu a reușit performanța de a câștiga două medalii internaționale într-un singur sezon: o medalie de argint însoțită de premiul juriului pentru cel mai creativ experiment de laborator la Olimpiada Asiatică de Fizică și medalia de aur de la Olimpiada Internațională de Fizică. Ștefan Eniceicu a obținut mai multe medalii de aur și argint la Olimpiadele Internaționale de Fizică și la Olimpiadele Internaționale de Astronomie și Astrofizică.

„În perioada competițiilor lucrez și 10 – 12 ore pe zi. Fără un efort susținut nu se poate obține performanța” spune Ștefan.

Pasionat de fizică, Ștefan susține că aceasta este „singura știință care ne ajută să înțelegem tainele Universului”.

Ștefan Eniceicu și Andrei Iliescu sunt elevi în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, unitate de învățământ care are anual în palmares zeci de medalii la olimpiadele și concursurile internaționale. De asemenea, în fiecare an, numeroși absolvenți ai ICHB sunt admiși la universități de prestigiu precum Harvard, Princeton, MIT, Oxford, Cambridge.

Liceul Teoretic Internațional de Informatică București face parte din Lumina lnstituții de Învățământ, un complex educațional format din: doua licee (Liceele Teoretice Internaționale de Informatica București și Constanța – cu învățământ liceal si gimnazial), o școală internațională (The International School of Bucharest – cu învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal), cinci școli internaționale Spectrum în orașele: București, Constanța, lași, Cluj și Ploiești – cu învățământ preșcolar și primar – și o universitate (Universitatea Europei de Sud-Est Lumina).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase