Olt: Aproximativ 40 de gospodării mai sunt inundate, oamenii evacuați au revenit la casele lor

Olt: Aproximativ 40 de gospodării mai sunt inundate, oamenii evacuați au revenit la casele lor
Aproximativ 40 de gospodării și peste 700 de hectare de teren arabil din județul Olt mai sunt inundate, vineri, în urma ploilor abundente, oamenii evacuați revenind la locuințele lor, după ce apele s-au mai retras, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 07/03/2014, 15:18
Actualizat: 03/02/2019, 16:47

Potrivit ultimei situații prezentate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, vineri, în comuna Șerbănești mai sunt inundate, după revărsarea pârâului Dorofei, 22 de curți, grădini și anexe, 300 de hectare de teren arabil, 20 de hectare de pășuni și 10 hectare de pădure. De asemenea, au fost avariate un pod, șase podețe și 1,4 kilometri de drum comunal.

În comuna Movileni mai sunt acoperite de ape 10 de hectare de teren arabil, 40 de hectare de pășuni, iar 10 podețe și două poduri au fost avariate.

Totodată, trei hectare de teren arabil din șapte gospodării din comuna Brebeni sunt în continuare inundate după revărsarea pârâului Dîrjov.

În localitățile Valea Mare și Pleșoiu sunt inundate 30, respectiv 50 de hectare de teren arabil.

Și în comuna Bobicești, opt anexe gospodărești, 265 de hectare de teren arabil și 150 de hectare de pășuni sunt acoperite de ape, în urma scurgerilor de pe versanți și a revărsării unui pârâu.

În comuna Ipotești, traficul pe DJ 546 D Ipotești-Coteana este restricționat din cauza fisurării a două poduri.

De asemenea, în comuna Crâmpoia sunt inundate șapte anexe gospodărești, iar în comunele Verguleasa și Corbu, un podeț este avariat și cinci punți pietonale sunt parțial avariate.

În cursul zilei de vineri, oamenii care au fost evacuați din case de autorități în urma inundațiilor au revenit în locuințe.

Conform comunicatului ISU Olt, în urma hotărârii luate în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, primăriile afectate de inundații pot întocmi și înainta către CJSU un necesar de alimente și apă potabilă care să fie distribuite oamenilor din localități, urmând ca solicitările să fie analizate și să se achiziționeze alimente și apă din fondul de rezervă al Consiliului Județean Olt.

De asemenea, vineri dimineață, prefectul județului Olt a cerut Direcției de Sănătate Publică Olt să trimită în zonele afectate de inundații o echipă care să stabilească dacă apa din fântâni este potabilă.

Zeci de persoane din județul Olt au fost evacuate din locuințe, joi, după ce în zonă s-au produs inundații și a fost instituit cod portocaliu. De asemenea, câteva sute de curți și gospodării, dar și terenuri arabile au fost inundate.

Astfel, au fost afectate, joi, localitățile Șerbănești, Movileni, Schitu, Scornicești.

În zonele afectate s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri și voluntari din Olt pregătiți să intervină în caz de nevoie.

Vineri dimineață, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu, declara că o echipă a ISU a mers în zonele afectate de inundații pentru a „inventaria situația”.

Și județul Dolj a fost afectate de inundații, 33 gospodării fiind acoperite de ape, în urma ploilor puternice. Astfel, 18 gospodării din Craiova și 15 gospodării din Drăgotești au fost inundate.

Potrivit unui comunicat al ISU Dolj, vineri dimineață, pompierii interveneau pentru evacuarea apei de pe mai multe străzi și gospodării din Craiova.

Hidrologii au prelungit, până vineri seara, codul portocaliu de inundații pe râurile Desnățui și Raznic, din județul Dolj, și au instituit aceeași avertizare pentru râurile Teleorman și Neajlov.

Potrivit avertizării emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, codul portocaliu de inundații a fost prelungit, până sâmbătă la ora 18.00, pe râurile Desnățui (județul Dolj) și Raznic (afluent al Jiului – județul Dolj).

De asemenea, o avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru râul Teleorman, pe sectorul aval Tătărăști – Olteni (județul Teleorman), care a intrat în vigoare vineri, de la ora 10.00, precum și pentru râul Neajlov, sectorul Vadu Lat-Călugăreni (județul Giurgiu), care va fi valabilă de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 18.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului