Omniasig confirmă că este asigurătorul agenției Omnia Turism. Suma ridicol de mică ce va fi recuperată din paguba de peste 7 milioane de euro

Omniasig confirmă că este asigurătorul agenției Omnia Turism. Suma ridicol de mică ce va fi recuperată din paguba de peste 7 milioane de euro
Publicat: 18/10/2017, 17:38

„Suma asigurată este de 50.000 USD/polița de asigurare, în conformitate cu prevederile legale”, precizează Omniasig.

Obiectul poliței de asigurare constă în „acoperirea de către asigurător a riscului de neplată a debitului pe care îl are asiguratul față de turiști (beneficiarii asigurării), cauzat de neexecutarea integrală sau parțială a contractelor de comercializare a pachetului de servicii turistice încheiate cu aceștia, în cazul insolvabilității sau falimentului asiguratului”, menționează compania de asigurări.

Persoanele păgubite vor avea posibilitatea să contacteze OMNIASIG Vienna Insurance Group la numărul de call-center 021-9669 pentru avizarea daunelor și pentru întocmirea dosarelor de daună și completarea acestora cu documentele justificative necesare.

„Suntem alături de asiguratul nostru și de persoanele păgubite și vom depune toate eforturile pentru a soluționa cererile de despăgubire în cel mai scurt timp posibil, în conformitate cu condițiile de asigurare, în limita sumei asigurate”, a comunicat compania de asigurări.

Cele 8.500 de pachete turistice de 7,5 milioane de euro vândute de Omnia Turism, care nu se vor mai putea pune în practică după moartea patronului agenției, reprezintă cea mai mare pagubă consemnată în acest domeniu după Revoluție, a declarat miercuri ministrul Turismului, Mircea Dobre.

„Pierderea totală este de 7 milioane și jumătate de euro, bani încasați deja de agenția Omnia Turism din vânzarea unui număr de 8.500 de pachete vândute pentru anul 2018. Este cea mai mare pagubă de după Revoluție, iar polița de asigurare acoperă doar atât: 50.000 de euro. Acum sunt 244 de persoane aflate în sejururi în diverse destinații din străinătate, cumpărate prin Omnia Turism, din care 158 sunt pe cont propriu, în sensul că trebuie să-și plătească singuri cazarea”, a spus ministrul.

Omniasig Vienna Insurance Group, membră a grupului Vienna Insurance Group (VIG), este una dintre cele mai mari companii de asigurări generale din România, o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse și o rețea teritorială extinsă. Vienna Insurance Group (VIG) este format din aproximativ 50 de companii din 25 de țări, având aproximativ 25.000 de angajați. VIG este listat la bursele din Viena și Praga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase