Omul de afaceri Constantin Bădescu și alți 4 bărbați, ARESTAȚI în dosarul de evaziune de 12 milioane de euro

Omul de afaceri Constantin Bădescu și alți 4 bărbați, ARESTAȚI în dosarul de evaziune de 12 milioane de euro
Publicat: 03/11/2012, 10:44
Actualizat: 03/02/2019, 12:53

Omul de afaceri din Mehedinți Constantin Bădescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de Tribunalul Mehedinți, alături de alte patru persoane, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judecătorul din cadrul Tribunalului Mehedinți a pronunțat sentința în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce mandatele de reținere emise de procurori, ale celor șapte persone reținute, joi, pe bază de ordonanță, între care și omul de afaceri Constantin Bădescu expiraseră, astfel încât în sala de judecată au fost prezenți doar doi dintre inculpați.

Atât Constantin Bădescu, cât și ceilalți patru bărbați din Strehaia, pe numele cărora judecătorul a emis mandate de arestare pentru 29 de zile, plecaseră din clădirea Tribunalului Mehedinți cu o oră și jumătate înainte, în sala de judecată, în momentul pronunțării sentinței, fiind prezente doar două dintre persoanele cercetate, dar care au fost lăsați în libertate.

Astfel, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile au primit omul de afaceri Constantin Bădescu, din Drobeta Turnu Severin, Mihai Florin, zis Murgu și fiii acestuia, Mihai Stelian și Mihai Niță, dar și un apropiat al acestora din localitatea Strehaia.

În stare de libertate vor fi cercetați doi bărbați, unul din Satu Mare și altul din Drobeta Turnu Severin.

Avocații celor care au primit mandate de arestare au declarat recurs, care se va judeca în cursul săptămânii viitoare la Curtea de Apel Craiova.

În cazul în care cei cinci nu se vor prezenta la sediul IPJ Mehedinți pentru a fi arestați, ei vor fi dați în urmărire generală.

Omul de afaceri din Mehedinți Constantin Bădescu a fost reținut de procurorii DIICOT, joi noapte, alături de alte șase persoane, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro

Potrivit anchetatorilor, în urma perchezițiilor de joi dimineață, când 15 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Mehedinți, șapte persoane au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, între acestea fiind și omul de afaceri Constantin Bădescu, audierile finalizându-se în cursul nopții.

Constantin Bădescu a fost printre ultimele persoane care au ajuns în fața procurorilor DIICOT, înaintea sa fiind reținuți angajați ai firmelor sale, dar și trei persoane din localitatea Strehaia.

Omul de afaceri a refuzat să facă declarații la ieșirea de la audieri, când a fost dus în arestul Poliției, dar avocatul său a susținut că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate.

„Există relații de afaceri între societățile domnului Bădescu și alte societăți din județele limitrofe, relații care sunt perfect legale. Anumite relații comerciale sunt considerate ireale. După părerea noastră toate acuzațiile care i se aduc sunt nefondate”, declara Sorin Crudiu, avocatul lui Constantin Bădescu.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți se arăta că în perioada 2009 – 2012 persoanele vizate de cele 25 de percheziții desfășurate joi dimineață la locuințele mai multor persoane din Drobeta Turnu Severin, Strehaia și Satu Mare și la sediile societăților comerciale deținute de aceștia, s-au constituit într-un grup infracțional organizat. Gruparea avea ca scop emiterea și înregistrarea în evidența contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor și impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro.

Aceeași sursă precizează că membrii grupării sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înșelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală.

Constantin Bădescu este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin. În topul afaceriștilor, realizat în 2011 de Revista Forbes, Constantin Bădescu ocupa poziția 382 în clasament, având o avare estimată la 10 – 11 milioane de euro și cea mai mare cifră de afaceri din județul Mehedinți.

Bădescu este unul din oamenii de afaceri cei mai influenți din Mehedinți, proprietarul unor firme de transport local și regional, desfășoară activități în domenii precum distribuția de produse alimentare și băuturi, restaurante și construcții.

Presa relata în 2011 că una din firmele lui Bădescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai în 2011, compania a câștigat cel puțin șapte licitații publice cu diverse primării din Mehedinți și Dolj, cu Regia Autonomă pentu Activități Nucleare, dar și cu RAR.

Multe dintre licitațiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinți au fost câștigate de firmele deținute de el, având contracte inclusiv cu Primăria Drobeta Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizează reabilitarea străzilor din oraș, are finanțare europeană de aproximativ 20 de milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?