Omul de afaceri Costel Cășuneanu, aduse cu mandat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

Omul de afaceri Costel Cășuneanu, aduse cu mandat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești
Publicat: 28/11/2017, 15:50
Actualizat: 25/03/2019, 19:00

Costel Cășuneanu a fost adus cu mandat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești de polițiști, iar la vederea reprezentanților presei acesta a refuzat să iasă din mașină. Ulterior, Costel Cășuneanu a declarat că nu are nicio problemă să vină în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

„Chiar nu am nicio problemă. Am vrut să fac show. (…) Nu am ce căuta aici. Nu am nicio treabă”, a spus Cășuneanu.

Întrebat de ce a fost adus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Cășuneanu a spus că nu e plăcut de „sistem”, el fiind achitat la Curtea de Apel Târgu Mureș.

„Că nu îi plac sistemului. Că m-a achitat la Curtea de Apel Târgu Mureș și nu le convine, că sistemul e împotrivă. Împotriva oamenilor care sunt nevinovați!”, a răspuns Cășuneanu. De asemenea, întrebat dacă a făcut evaziune fiscală, omul de afaceri a răspuns că a plătit toate taxele și impozitele la zi, dar în ultimii 9 ani, din cauza problemelor în justiție nu a reușit să mai plătească.

„Mai prost ca mine nu a fost nimeni. 3.500 de angajați în România și am plătit toate taxele și impozitele. De când mă freacă ăștia de 9 ani nu am mai putut să le plătesc pe toate, dar le voi plăti. (..) Nu am avut treabă cu drumuri, cu ce spuneți voi, dar vreau să vă spun că nimeni nu a spus că am trei fabrici, că nu am avut nicio treabă cu drumuri, cu statul, cu nimic până în 2004 – 2005 și de acolo mi s-a tras, că mi-ați pus o etichetă”, a mai spus Cășuneanu.

Totodată, chestionat dacă este acuzat în dosarul de evaziune fiscală și spălare a banilor, Cășuneanu a replicat: „Sunt cu porcul ăștia (anchetatorii – n.r.). Mă duc la ei acum. Nu am nicio treabă. M-a achitat instanța, așa mi-a spus și cu Stavarache, la Bacău. Am fost achitat”.

Surse judiciare au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că în dosarul de evaziune fiscală și spălare a banilor, pentru care sunt efectuate 16 percheziții în București și alte trei județe va fi audiat și omul de afaceri Costel Cășuneanu. Deocamdată nu este cunoscută calitatea în care va fi audiat Cășuneanu.

Peste 40 de polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, efectuează, marți dimineața, 16 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov.

Potrivit Poliției Române, acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

„Din cercetări a reieșit că, persoane fizice și administratorii unor societăți comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile. Astfel, în perioada 2010 – 2016, membrii grupării infracționale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societățile își desfășoară activitatea, respectiv produse energetice și construcții”, potrivit IGPR.

Anchetatori au date că banii obținuți în urma activității infracționale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăților implicate și ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraților beneficiari.

Prejudiciul din evaziune este de 2.133.549 de lei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei, potrivit Poliției Române.

Un număr de 13 persoane vor fi conduse la audieri.

La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase