Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost prins în Grecia. Era urmărit internațional pentru încălcarea regimului armelor

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost prins în Grecia. Era urmărit internațional pentru încălcarea regimului armelor
Ioan Neculaie
Publicat: 29/01/2022, 17:16
Actualizat: 29/01/2022, 17:52

Omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie a fost prins, sâmbătă, pe teritoriul Greciei, potrivit unor surse din Poliție. Acesta era urmărit internațional după ce a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor.

Ioan Neculaie era urmărit internațional din data de 21 ianuarie, după ce anchetatorii care îl căutau pentru a-l conduce la penitenciar au stabilit că acesta a reușit să părăsească teritoriul țării noastre. Ca urmare, polițiștii brașoveni, sprijiniți de la nivelul Poliției Române, au colaborat cu autoritățile din Grecia pentru capturarea lui Neculaie, localizat în zona Thessaloniki.

A tras cu arma în roțile propriei mașini

Omul de afaceri a fost condamnat, în data de 21 ianuarie, de Curtea de Apel Brașov pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și muniților, după ce, într-un moment de furie provocat de unul dintre angajați, a tras cu arma în cauciucurile propriei mașini.

Acesta nu este la prima condamnare pentru această infracțiune. În iunie 2018, el fusese liberat condiționat după ce a executat aproximativ șase luni din pedeapsa de doi ani de închisoare. Curtea de Apel Brașov a anunlat liberarea condiționată de atunci și a recalculat pedeapsa aplicabilă, conform hotărârii publicate pe portalul instanțelor.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult