Omul de afaceri Mihai Anastasescu se implică în lupta împotriva COVID-19: ”Consider că este momentul ca fiecare dintre noi să ajutam comunitatea locală din Câmpina!”

Omul de afaceri Mihai Anastasescu se implică în lupta împotriva COVID-19: ”Consider că este momentul ca fiecare dintre noi să ajutam comunitatea locală din Câmpina!”
Omul de afaceri Mihai Anastasescu se implică în lupta împotriva COVID-19: ”Consider că este momentul ca fiecare dintre noi să ajutam comunitatea locală din Câmpina!”
Publicat: 17/09/2020, 11:26
Actualizat: 17/09/2020, 11:28

Lupta împotriva noului coronavirus se desfășoară în fiecare zi și la toate nivelurile, iar oamenii de afaceri nu pot rămâne indiferenți la toate greutățile pe care le induce criza medicală fără precedent. Unul dintre aceștia, Mihai Anastasescu – acționar majoritar al societăților Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL, Medimfarm SA și ”cetățean care împreună cu familia trăiește și muncește în Municipiul Câmpina” – propune autorităților locale mai multe contracte de sponsorizare menite a ajuta locuitorii din Câmpina în această perioadă dificilă.

Respectivele contracte de sponsorizare vizează discount-uri de 20 % pentru medicamente destinate pensionarilor din Câmpina, ”burse de meditații pentru elevi”, ajutorarea persoanelor defavorizate prin intermediul bisericilor din oraș, sponsorizarea Primăriei Câmpina cu suma de 100.000 de euro, sponsorizarea Spitalului Municipal Câmpina și a Spitalului de Psihiatrie Voila. ”Consider că este momentul ca fiecare dintre noi, după posibilitati, sa ajutăm comunitatea locală!”, spune omul de afaceri Mihai Anastasescu.

Este o perioadă extrem de grea, din cauza pandemiei de coronavirus, iar omul de afaceri Mihai Anastasescu îi invită la semnarea memorandumurilor premergătoare actelor de sponsorizare – luni, 21.09.2020 la ora 12:00, la sediul Primăriei Municipiului Campina –”pe reprezentanții Primăriei Municipiului Câmpina, pe domnul director al Spitalul Municipal Campina, Dr. Tiu Calin si pe doamna director a Spitalului de Psihiatrie Voila – Campina, Dr. Minescu Irina. Sponsorii vor fi reprezentati de catre doamnele Pîrvu Grațiela și Cimuka Florentina”.

5 contracte de sponzorizare esențiale în lupta împotriva noului coronavirus

Printr-un comunicat de presă, omul de afaceri Mihai Anastasescu a prezentat, punctual, toate detaliile fiecărui contract de sponsorizare pe care îl propune autorităților locale în lupta împotriva noului coronavirus.

1) Începând cu data de 21 septembrie 2020 și până la 31 decembrie 2020, farmaciile Medimfarm de pe raza municipiului Câmpina vor acorda un discount de 20% la toate produsele non-rx comercializate (n.red. – produse care nu necesită prescripție), pentru toate persoanele care prezintă talon de pensie și au domiciliul în Câmpina sau în comunele limitrofe (Cornu, Bănești, Telega, Poiana Campina, Provița de Jos, Provița de Sus, Sotrile, Brebu, Valea Doftanei);

2) Începând cu data de 1 noiembrie 2020, pentru o perioada de 6 luni, toți elevii din ciclul primar, gimnazial și liceeal (începând cu clasa I și până la clasa a XII-a), care învață în municipiul Câmpina, indiferent de domiciliu, vor primi „burse de meditații (pentru 1 oră/săptămânal), în valoare totală de aproximativ 650.000 euro.

Plata meditațiilor se va realiza de către sponsor, direct în contul profesorilor și învățătorilor (aceștia trebuie se înregistreze la ANAF și pună la dispoziția sponsorului contul de virament). Apelăm pe aceasta cale la comitetele/asociațiile de parinți, directorii instituțiilor de învățământ și Primăria Municipiului Câmpina se implice în organizarea acestei activități. Începând de luni, 21.09.2020, aceștia vor fi contactati de către reprezentanții sponsorului.

3) Ajutorarea persoanelor defavorizate, prin intermediul bisericilor și cultelor din municipiul Câmpina, în limita sumei maxime de 50.000 ron / biserică sau cult.

Rugam reprezentanții bisericilor și cultelor ca împreună cu reprezentantul sponsorului stabilească și viziteze persoanele defavorizate la domiciliu, evalueze împreună situația, după care se vor stabili persoanele beneficiare în contul cărora se vor vira sumele stabilite. Ulterior, vom face publică lista exactă a persoanelor beneficiare (cu consimțământul scris al acestora, pentru respectarea condițiilor GDPR). De asemeni, INVIT pe această cale reprezentanți ai societății civile și mass mediei locale se alăture echipei care va stabili modul de alocare a sumelor. Acțiunea de analiză se realiza în perioada 1 octombrie – 1 noiembrie 2020, iar ulterior – în perioada 1 noiembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 se vor vira sumele stabilite.

4) Sponsorizarea Primăriei Câmpina cu suma de 100.000 euro, sumă ce fi folosită pentru dotarea școlilor și grădinițelor din municipiul Câmpina cu mobilier, aparatură și materiale necesare desfășurării cursurilor și activităților în cele mai bune condiții și asigurării siguranței sanitare a elevilor și cadrelor didactice.

5) Sponsorizarea Spitalului Municipal Câmpina cu bunuri/echipamente în sumă de 100.000 euro și a Spitalul de Psihiatrie Voila – Câmpina cu bunuri/echipamente în sumă de 20.000 euro.

Având în vedere că, în limita sumelor comunicate mai sus, sponsorii vor achiziționa direct echipamentele, mobilierul și materialele pe care instituțiile sponzorizate le vor comunica, premergător semnării Contractelor de sponsorizare se vor semna cu fiecare instituție Memorandumuri de înțelegere.

Dorim ca semnarea memorandumurilor premergatore actelor de sponsorizare se realizeze în ziua de luni, 21.09.2020, la ora 12:00, la Primăria Municipiului Câmpina, urmând în următoarele două săptămâni se semneze contractele de sponsorizare. INVITĂM la semnarea mermorandumurilor reprezentanții Primăriei Municipiului Câmpina, pe domnul director al Spitalul Municipal Câmpina, Dr. Tiu Călin și pe doamna director a Spitalului de Psihiatrie Voila – Campina, Dr. Minescu Irina. Sponsorii vor fi reprezentați de către doamnele Pîrvu Grațiela și Cimuka Florentina.

Pentru respectarea principiului transparenței totale, o echipa mixtă formată din reprezentanți ai sponsorilor, reprezentanți ai societății civile și mass-mediei locale (dacă vor accepta) va monitoriza cheltuirea sumelor sponsorizate conform destinației.

”Menționez nicio firmă al cărui acționar sunt nu a avut și nu are contracte cu statul / primării / ministere / agenții, toate societățile menționate mai sus desfășoară activități doar cu și pentru entități private”, precizează omul de afaceri Mihai Anastasescu la finalul comunicatului de presă.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Anunţ pentru cei afectaţi de inundaţii! Românii primesc MULŢI BANI de la stat
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Prima mutare a lui Gică Hagi la Farul a fost făcută. Pe cine a transferat,...
7 vedete care au animale de companie neobișnuite VIDEO
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
GERMANIA trimite o undă de ȘOC în Europa! Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa...
Miracolul care înspăimântă Rusia. Călugărul mort cu 90 de ani în urmă a luat 10...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...