Omul de afaceri Mihai Anastasescu se implică în lupta împotriva COVID-19: ”Consider că este momentul ca fiecare dintre noi să ajutam comunitatea locală din Câmpina!”

Omul de afaceri Mihai Anastasescu se implică în lupta împotriva COVID-19: ”Consider că este momentul ca fiecare dintre noi să ajutam comunitatea locală din Câmpina!”
Omul de afaceri Mihai Anastasescu se implică în lupta împotriva COVID-19: ”Consider că este momentul ca fiecare dintre noi să ajutam comunitatea locală din Câmpina!”
Publicat: 17/09/2020, 11:26
Actualizat: 17/09/2020, 11:28

Lupta împotriva noului coronavirus se desfășoară în fiecare zi și la toate nivelurile, iar oamenii de afaceri nu pot rămâne indiferenți la toate greutățile pe care le induce criza medicală fără precedent. Unul dintre aceștia, Mihai Anastasescu – acționar majoritar al societăților Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL, Medimfarm SA și ”cetățean care împreună cu familia trăiește și muncește în Municipiul Câmpina” – propune autorităților locale mai multe contracte de sponsorizare menite a ajuta locuitorii din Câmpina în această perioadă dificilă.

Respectivele contracte de sponsorizare vizează discount-uri de 20 % pentru medicamente destinate pensionarilor din Câmpina, ”burse de meditații pentru elevi”, ajutorarea persoanelor defavorizate prin intermediul bisericilor din oraș, sponsorizarea Primăriei Câmpina cu suma de 100.000 de euro, sponsorizarea Spitalului Municipal Câmpina și a Spitalului de Psihiatrie Voila. ”Consider că este momentul ca fiecare dintre noi, după posibilitati, sa ajutăm comunitatea locală!”, spune omul de afaceri Mihai Anastasescu.

Este o perioadă extrem de grea, din cauza pandemiei de coronavirus, iar omul de afaceri Mihai Anastasescu îi invită la semnarea memorandumurilor premergătoare actelor de sponsorizare – luni, 21.09.2020 la ora 12:00, la sediul Primăriei Municipiului Campina –”pe reprezentanții Primăriei Municipiului Câmpina, pe domnul director al Spitalul Municipal Campina, Dr. Tiu Calin si pe doamna director a Spitalului de Psihiatrie Voila – Campina, Dr. Minescu Irina. Sponsorii vor fi reprezentati de catre doamnele Pîrvu Grațiela și Cimuka Florentina”.

5 contracte de sponzorizare esențiale în lupta împotriva noului coronavirus

Printr-un comunicat de presă, omul de afaceri Mihai Anastasescu a prezentat, punctual, toate detaliile fiecărui contract de sponsorizare pe care îl propune autorităților locale în lupta împotriva noului coronavirus.

1) Începând cu data de 21 septembrie 2020 și până la 31 decembrie 2020, farmaciile Medimfarm de pe raza municipiului Câmpina vor acorda un discount de 20% la toate produsele non-rx comercializate (n.red. – produse care nu necesită prescripție), pentru toate persoanele care prezintă talon de pensie și au domiciliul în Câmpina sau în comunele limitrofe (Cornu, Bănești, Telega, Poiana Campina, Provița de Jos, Provița de Sus, Sotrile, Brebu, Valea Doftanei);

2) Începând cu data de 1 noiembrie 2020, pentru o perioada de 6 luni, toți elevii din ciclul primar, gimnazial și liceeal (începând cu clasa I și până la clasa a XII-a), care învață în municipiul Câmpina, indiferent de domiciliu, vor primi „burse de meditații (pentru 1 oră/săptămânal), în valoare totală de aproximativ 650.000 euro.

Plata meditațiilor se va realiza de către sponsor, direct în contul profesorilor și învățătorilor (aceștia trebuie se înregistreze la ANAF și pună la dispoziția sponsorului contul de virament). Apelăm pe aceasta cale la comitetele/asociațiile de parinți, directorii instituțiilor de învățământ și Primăria Municipiului Câmpina se implice în organizarea acestei activități. Începând de luni, 21.09.2020, aceștia vor fi contactati de către reprezentanții sponsorului.

3) Ajutorarea persoanelor defavorizate, prin intermediul bisericilor și cultelor din municipiul Câmpina, în limita sumei maxime de 50.000 ron / biserică sau cult.

Rugam reprezentanții bisericilor și cultelor ca împreună cu reprezentantul sponsorului stabilească și viziteze persoanele defavorizate la domiciliu, evalueze împreună situația, după care se vor stabili persoanele beneficiare în contul cărora se vor vira sumele stabilite. Ulterior, vom face publică lista exactă a persoanelor beneficiare (cu consimțământul scris al acestora, pentru respectarea condițiilor GDPR). De asemeni, INVIT pe această cale reprezentanți ai societății civile și mass mediei locale se alăture echipei care va stabili modul de alocare a sumelor. Acțiunea de analiză se realiza în perioada 1 octombrie – 1 noiembrie 2020, iar ulterior – în perioada 1 noiembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 se vor vira sumele stabilite.

4) Sponsorizarea Primăriei Câmpina cu suma de 100.000 euro, sumă ce fi folosită pentru dotarea școlilor și grădinițelor din municipiul Câmpina cu mobilier, aparatură și materiale necesare desfășurării cursurilor și activităților în cele mai bune condiții și asigurării siguranței sanitare a elevilor și cadrelor didactice.

5) Sponsorizarea Spitalului Municipal Câmpina cu bunuri/echipamente în sumă de 100.000 euro și a Spitalul de Psihiatrie Voila – Câmpina cu bunuri/echipamente în sumă de 20.000 euro.

Având în vedere că, în limita sumelor comunicate mai sus, sponsorii vor achiziționa direct echipamentele, mobilierul și materialele pe care instituțiile sponzorizate le vor comunica, premergător semnării Contractelor de sponsorizare se vor semna cu fiecare instituție Memorandumuri de înțelegere.

Dorim ca semnarea memorandumurilor premergatore actelor de sponsorizare se realizeze în ziua de luni, 21.09.2020, la ora 12:00, la Primăria Municipiului Câmpina, urmând în următoarele două săptămâni se semneze contractele de sponsorizare. INVITĂM la semnarea mermorandumurilor reprezentanții Primăriei Municipiului Câmpina, pe domnul director al Spitalul Municipal Câmpina, Dr. Tiu Călin și pe doamna director a Spitalului de Psihiatrie Voila – Campina, Dr. Minescu Irina. Sponsorii vor fi reprezentați de către doamnele Pîrvu Grațiela și Cimuka Florentina.

Pentru respectarea principiului transparenței totale, o echipa mixtă formată din reprezentanți ai sponsorilor, reprezentanți ai societății civile și mass-mediei locale (dacă vor accepta) va monitoriza cheltuirea sumelor sponsorizate conform destinației.

”Menționez nicio firmă al cărui acționar sunt nu a avut și nu are contracte cu statul / primării / ministere / agenții, toate societățile menționate mai sus desfășoară activități doar cu și pentru entități private”, precizează omul de afaceri Mihai Anastasescu la finalul comunicatului de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani