Oprescu nu va demisiona de la Primărie. Mesajul primarului Bucureștiului din arest: „Aveți puțintică răbdare, domnilor! „

Oprescu nu va demisiona de la Primărie. Mesajul primarului Bucureștiului din arest: Aveți puțintică răbdare, domnilor!
Publicat: 07/09/2015, 20:44

Alexandru Chiciu, avocatul principal al primarului, care l-a vizitat luni pe Sorin Oprescu în arest, a spus că primarul Capitalei îi roagă pe bucureșteni să aibă încredere în el.

„Mesajul către toți cei care s-au grăbit să-l acuze ca o persoană coruptă este: „Aveți puțintică răbdare domnilor!””, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Alexandru Chiciu.

Avocatul a menționat că Oprescu se simte mai bine și se gândește deja la apărarea pe care o va face. De asemenea, Chiciu a precizat că sunt persoane care pot arăta anumite lucruri împotriva acuzațiilor DNA.

Avocatul a arătat că, până la acest moment, primarul Capitalei nu a fost vizitat de niciun apropiat, dar în zilele următoare va primi vizite.

Chiciu, a declarat, luni după-amiază, înainte de a-l vizita pe Oprescu în arest, că primarul Capitalei nici nu a cerut, și nici nu a primit bani: „Acest om nu a cerut niciodată sume de bani”.

Chiciu le-a spus jurnaliștilor că avocații au dat explicații în instanță și le-a cerut să înțeleagă că nu pot da detalii despre strategia apărării.

„La instanță, Sorin Oprescu a dat declarații ample și le vom reitera în fața judecătorilor, la contestație. La acest moment, întreaga echipă de avocați este prezentă aici, fiul lui Sorin Oprescu s-a întors în țară sau urmează să se întoarcă. Toată lumea trebuie să fie adunată în jurul lui Sorin Oprescu. Nu este un om învins, ci un om care trece printr-o situație dificilă”, a afirmat avocatul.

Întrebat despre problemele de sănătate ale primarului și dacă acestuia i s-a făcut rău la Tribunalul București, Chiciu a spus că primarul este dependent de insulină și are probleme medicale care sunt deja de notorietate, însă apărarea nu dorește să invoce problemele medicale, aceasta fiind „dorința lui Sorin Oprescu”.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puțin înainte de miezul nopții, magistrații Tribunalului București au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliției Capitalei. Decizia nu este definitivă și a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel București.

Potrivit anchetatorilor, primarul general al Capitalei ar fi primit, sâmbătă seară, de la șeful unei instituții din subordine, 25.000 de euro, bani ce proveneau de la patru denunțători.

Potrivit unor surse judiciare, persoana care i-a adus banii ar fi șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa.

Sorin Oprescu a fost ulterior oprit în trafic, sâmbătă noapte, iar asupra sa ar fi fost găsită suma de 5.000 de euro din banii primiți ca mită, în timp ce restul banilor ar fi fost găsiți apoi la locuința acestuia, au mai spus sursele citate.

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din București un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului