Oradea: Doi oameni de afaceri, reținuți pentru evaziune fiscală de peste 13 milioane de lei

Oradea: Doi oameni de afaceri, reținuți pentru evaziune fiscală de peste 13 milioane de lei
Publicat: 14/11/2013, 19:25
Actualizat: 05/08/2014, 21:18

Doi oameni de afaceri din Oradea, tată și fiu, au fost reținuți, joi, fiind acuzați că, începând din anul 2011, s-au folosit de facturi provenind de la firme fantomă pentru a eluda plata TVA și a impozitului pe profit, prejudiciul depășind 13 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse din cadrul anchetei au declarat că cei doi oameni de afaceri din Oradea, tată și fiu, au fost reținuți, joi după-amiază, de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, pentru evaziune fiscală, prejudiciul imputat firmelor pe care le conduc depășind 13 milioane de lei.

Sursele citate susțin că este vorba despre Dorinel Edu și fiul său, Viorel, patroni ai mai multor firme de construcții, acuzați că, începând din 2011, s-au folosit de facturi provenind de la firme fantomă pentru a eluda plata TVA și a impozitului pe profit.

Aceleași surse susțin că, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii SIF, în perioada iunie 2011 – iulie 2013, ca administratori ai unor societăți comerciale, cei doi au înregistrat în evidențele contabile cheltuieli nereale aferente unor operațiuni ce atestă diverse achiziții de prestări servicii de la cinci societăți comerciale de tip fantomă.

Conform acelorași surse, firmele patronate de Dorinel Edu au provocat un prejudiciu de 13 milioane de lei, în timp ce fiului său i se impută o pagubă de 676.000 lei.

Totodată, polițiștii SIF l-au reținut și pe administratorul unei firme de tip „fantomă”, care ar fi alimentat societățile celor doi cu facturi fictive, un orădean de 24 de ani, anchetat pentru complicitate la evaziune fiscală.

Cei trei urmează să fie prezentați, vineri, la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase