Orban: Nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive

Orban: Nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive
Orban: Nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive / Foto: Guvernul României
Publicat: 27/10/2020, 21:59
Actualizat: 06/04/2021, 15:30

Autoritățile românești nu intenționează, în acest moment, să ia alte măsuri restrictive în contextul pandemiei, a declarat, marți seara, premierul Ludovic Orban.

Orban susține că autoritățile nu intenționează să ia alte măsuri restrictive

România a ajuns marți la 104 decese. În acest context, premierul Ludovic Orban a fost întrebat, în Franța, dacă a mai discutat cu preşedintele Iohannis.

„Este o preocupare constantă a mea, ca premier, tratarea serioasă a fiecărui element din lupta contra pandemiei. Chiar şi astăzi am vorbit cu domnul ministru Tătaru, de două ori, de asemenea, am comunicat cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor din România pe temele luptei anti-COVID şi, evident, cu preşedintele suntem într-un dialog permanent”, a afirmat premierul.

Jurnalistul a insistat, menționând că a văzut o declaraţie a vicepremierului Raluca Turcan care anunţa noi restricţii în zona mall-urilor şi noi măsuri pe care le va lua Guvernul.

„Nu cunosc aceste declaraţii. Noi luăm decizii. Când avem de anunţat, deciziile le anunţăm public. (…) Poate s-a referit la cinematografe din mall-uri sau restaurantele din mall-uri, care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia – hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune, practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban, pentru Le Figaro: „Dacă lăsaţi Parlamentul să decidă data alegerilor, nu vor mai fi alegeri”

România se scufundă în criza politică, transmite cotidianul francez „Le Figaro”. În același timp, premierul Ludovic Orban le transmite românilor „dacă lăsaţi Parlamentul să decidă data alegerilor, nu vor mai fi alegeri.”

„Dacă lăsaţi Parlamentul să decidă data alegerilor, nu vor mai fi alegeri; pentru că dacă deputaţii nu votează legea prin care este fixată o dată, acest lucru înseamnă că nu mai poate fi organizat niciun scrutin. Deputaţii ar putea, teoretic, să rămână pe termen nedeterminat în Parlament. În realitate, este vorba de un enorm conflict de interese, iar democraţia este în pericol”, a afirmat Ludovic Orban, conform Le Figaro