ORDIN DE RECRUTARE a rezidenților la medicină: De miercuri se vor prezenta pentru repartizare la urgențe, camere de gardă și ambulanță / Arafat: „Vor fi repartizați în funcție de necesități”

ORDIN DE RECRUTARE a rezidenților la medicină: De miercuri se vor prezenta pentru repartizare la urgențe, camere de gardă și ambulanță / Arafat: „Vor fi repartizați în funcție de necesități”
Revenim la starea de urgență? Raed Arafat, anunț de ultimă oră: „La acest moment...”
Publicat: 17/03/2020, 16:10
Actualizat: 17/03/2020, 21:39
Raed Arafat, conferință la MAI: „Rezidenții vor fi repartizați în funcție de nevoile fiecărui spital”

„Vă informez că dl. ministru a avizat mai multe ordine. Primul prevede măsuri de redistribuire a medicilor rezidenți, în caz de necesitate.

Începând de mâine, 18 mai, rezidenții vor întrerupe stagiile de practică și se vor prezenta la centrele de îndrumare de care aparțin, pentru a face ture pe secții.

Rezidenții întrerup stagiile de pregătire și la direcțiile de sănătate publică, unitățile de primiri urgențe, camerele de gardă și secțiile de urgență.

Rezidenții aflați în alte centre decât cele de îndrumare se vor prezenta la responsabilii de rezidențiat, pentru repartizarea în funcție de necesități.

În localitățile cu mai multe spitale, rezidenții vor fi repartizați în funcție de nevoile fiecărui spital.

Programul de pregătire va fi suspendat și cursanții se vor întoarce la locurile unde provin. La nivelul centrelor vor fi recrutați studenți pentru a sprijini activitățile din camerele de gardă.

Recrutări similare vor avea loc în fiecare județ cu școli sanitare. De asemenea, elevii recrutați vor desfășura activități de sprijin doar pe bază de voluntariat.

Comitetele de urgență se vor ocupa de cazarea elevilor, studenților”, a declarat Raed Arafat în conferința de marți seară.

STARE de URGENȚĂ | CORONAVIRUS în ROMÂNIA: Numărul cazurilor de infectare a ajuns la 217, iar 19 pacienți sunt declarați vindecați https://www.gandul.ro/19404138

STARE de URGENȚĂ | CORONAVIRUS în ROMÂNIA: Numărul cazurilor de infectare a ajuns la 217, iar 19 pacienți sunt declarați vindecați https://www.gandul.ro/19404138

Publicată de Gandul pe Marţi, 17 martie 2020

Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a emis un ordin privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenților și medicilor rezidenți în contextul răspândirii noului coronavirus.

Ordinul a fost emis pe data de 17 martie și este semnat inclusiv de ministrul de Interne, Marcel Vela.

În timp ce pentru rezidenți ordinul este obligatoriu, în ceea ce îi privește pe studenții din anul 4 la Medicină sau facultățile de asistență socială se prevede doar recrutarea pe bază de voluntariat.

Art 1 – Începând cu data de 18.03.2020 rezidenții în specialitățile medicină de urgență, boli infecțioase și anestezie terapie intensivă vor întrerupe stagiile de pregătire din toate celelalte secții unde sunt în prezent repartizați, cu excepția stagiilor care se desfășoară în secțiile / unitățile enumerate mai sus și se vor prezenta până la ora 12:00 la centrele de îndrumare în vederea includerii în planificarea turelor / gărzilor din cadrul secțiilor / unităților a căror specialitate o urmează, scrie Observator.tv.

Art. 2 – Rezidenții în specialitățile medicină de familie și medicină internă vor întrerupe stagiile de pregătire din toate secțiile unde sunt în prezent repartizați și se vor prezenta până la data de 18.03.2020 ora 12:00, la Direcțiile de Sănătate Publică în vederea repartizării la serviciile de ambulanță județene, camerele de gardă, unitățile / compartinentele de primiri urgențe sau secțiile spitalicești, în funcție de necesitățile existente.

Art. 3 – Rezidenții din celelalte specialități medicale, cu excepția celor prevăzute la art. 1 și 2 din prezentul ordin, vor fi luați în evidență la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică în vederea repartizării acestora în caz de necesitate.

Art. 7 – La nivelul fiecărui centru universitar facultățile de medicină recrutează, pe bază de boluntariat, până la data de 20.03.2020, studenții din cadrul facultăților de medicină, începând cu anul 4 care se planifică în ture / schimburi în vederea sprijinirii activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților / compartimentelor de primiri urgențe, în funcțe de evoluția infecțiilor cu noul coronavirus și necesitățile de la nivelul structurilor medicale. Studenții recrutați desfășoară ativitatea de sprijin doar în situația depășirii capacității structurilor existente, fiind stabilite persoane de contact și numere de telefon pentru fiecare dintre cei recrutați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală