ORDIN DE RECRUTARE a rezidenților la medicină: De miercuri se vor prezenta pentru repartizare la urgențe, camere de gardă și ambulanță / Arafat: „Vor fi repartizați în funcție de necesități”

ORDIN DE RECRUTARE a rezidenților la medicină: De miercuri se vor prezenta pentru repartizare la urgențe, camere de gardă și ambulanță / Arafat: „Vor fi repartizați în funcție de necesități”
Revenim la starea de urgență? Raed Arafat, anunț de ultimă oră: „La acest moment...”
Raed Arafat, conferință la MAI: „Rezidenții vor fi repartizați în funcție de nevoile fiecărui spital”

„Vă informez că dl. ministru a avizat mai multe ordine. Primul prevede măsuri de redistribuire a medicilor rezidenți, în caz de necesitate.

Începând de mâine, 18 mai, rezidenții vor întrerupe stagiile de practică și se vor prezenta la centrele de îndrumare de care aparțin, pentru a face ture pe secții.

Rezidenții întrerup stagiile de pregătire și la direcțiile de sănătate publică, unitățile de primiri urgențe, camerele de gardă și secțiile de urgență.

Rezidenții aflați în alte centre decât cele de îndrumare se vor prezenta la responsabilii de rezidențiat, pentru repartizarea în funcție de necesități.

În localitățile cu mai multe spitale, rezidenții vor fi repartizați în funcție de nevoile fiecărui spital.

Programul de pregătire va fi suspendat și cursanții se vor întoarce la locurile unde provin. La nivelul centrelor vor fi recrutați studenți pentru a sprijini activitățile din camerele de gardă.

Recrutări similare vor avea loc în fiecare județ cu școli sanitare. De asemenea, elevii recrutați vor desfășura activități de sprijin doar pe bază de voluntariat.

Comitetele de urgență se vor ocupa de cazarea elevilor, studenților”, a declarat Raed Arafat în conferința de marți seară.

STARE de URGENȚĂ | CORONAVIRUS în ROMÂNIA: Numărul cazurilor de infectare a ajuns la 217, iar 19 pacienți sunt declarați vindecați https://www.gandul.ro/19404138

STARE de URGENȚĂ | CORONAVIRUS în ROMÂNIA: Numărul cazurilor de infectare a ajuns la 217, iar 19 pacienți sunt declarați vindecați https://www.gandul.ro/19404138

Publicată de Gandul pe Marţi, 17 martie 2020

Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a emis un ordin privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenților și medicilor rezidenți în contextul răspândirii noului coronavirus.

Ordinul a fost emis pe data de 17 martie și este semnat inclusiv de ministrul de Interne, Marcel Vela.

În timp ce pentru rezidenți ordinul este obligatoriu, în ceea ce îi privește pe studenții din anul 4 la Medicină sau facultățile de asistență socială se prevede doar recrutarea pe bază de voluntariat.

Art 1 – Începând cu data de 18.03.2020 rezidenții în specialitățile medicină de urgență, boli infecțioase și anestezie terapie intensivă vor întrerupe stagiile de pregătire din toate celelalte secții unde sunt în prezent repartizați, cu excepția stagiilor care se desfășoară în secțiile / unitățile enumerate mai sus și se vor prezenta până la ora 12:00 la centrele de îndrumare în vederea includerii în planificarea turelor / gărzilor din cadrul secțiilor / unităților a căror specialitate o urmează, scrie Observator.tv.

Art. 2 – Rezidenții în specialitățile medicină de familie și medicină internă vor întrerupe stagiile de pregătire din toate secțiile unde sunt în prezent repartizați și se vor prezenta până la data de 18.03.2020 ora 12:00, la Direcțiile de Sănătate Publică în vederea repartizării la serviciile de ambulanță județene, camerele de gardă, unitățile / compartinentele de primiri urgențe sau secțiile spitalicești, în funcție de necesitățile existente.

Art. 3 – Rezidenții din celelalte specialități medicale, cu excepția celor prevăzute la art. 1 și 2 din prezentul ordin, vor fi luați în evidență la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică în vederea repartizării acestora în caz de necesitate.

Art. 7 – La nivelul fiecărui centru universitar facultățile de medicină recrutează, pe bază de boluntariat, până la data de 20.03.2020, studenții din cadrul facultăților de medicină, începând cu anul 4 care se planifică în ture / schimburi în vederea sprijinirii activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților / compartimentelor de primiri urgențe, în funcțe de evoluția infecțiilor cu noul coronavirus și necesitățile de la nivelul structurilor medicale. Studenții recrutați desfășoară ativitatea de sprijin doar în situația depășirii capacității structurilor existente, fiind stabilite persoane de contact și numere de telefon pentru fiecare dintre cei recrutați.

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Se ridică RESTRICŢIILE în România! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Dragostea pentru muncă, dusă la extrem. Un tată și-a botezat copilul „Departamentul de Comunicare Statistică”
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Adevărul despre despărțirea dintre Alex Bodi și Daria Radionova. Motivul halucinant s-a aflat acum
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide