OTV a cerut CNA prelungirea licenței sale, care va expira pe 29 mai

OTV a cerut CNA prelungirea licenței sale, care va expira pe 29 mai
Publicat: 18/05/2012, 15:14
Actualizat: 22/01/2013, 16:35

Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, care deține licența audiovizuală a OTV, a solicitat CNA prelungirea licenței televiziunii, care urmează să expire pe 29 mai, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Consiliului.

Cererea de prelungire a licenței OTV a fost depusă la CNA pe 9 mai, de Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, societatea aflându-se în insolvență.

În documentele depuse la CNA, dacă membrii Consiliului vor aproba prelungirea licenței televiziunii după 29 mai, OTV promite să înlocuiască emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, prezentată de Dan Diaconescu – patronul televiziunii, cu emisiunea „Alupei în acțiune”, prezentată de Silviu Alupei, realizator al postului.

În afară de noua emisiune „Alupei în acțiune”, în documentația depusă la CNA nu mai apare nicio modificare referitoare la grila televiziunii. De asemenea, OTV vrea să își păstreze denumirea și sigla actuală, se mai arată în documentele depuse la Consiliu.

Mihnea Dumitrache, de la Acsis Solv IPURL, a confirmat vineri, pentru MEDIAFAX, depunerea solicitării de prelungire a licenței OTV. El a precizat că este prematură o discuție despre expirarea licenței OTV, întrucât Curtea de Apel București a admis, pe 11 mai, solicitarea de suspendare a primei decizii a CNA de înjumătățire a licenței OTV (prin care licența OTV a fost înjumătățită până la 28 septembrie 2012, n.r.).

„Este prematur să discutăm despre momentul în care expiră licența OTV, dar oricum cererea de prelungire a licenței a fost depusă la CNA”, a spus Mihnea Dumitrache. El a precizat că toate deciziile CNA privind înjumătățirea licenței OTV au fost atacate în instanță.

Pe de altă parte, Acsis Solv IPURL a notificat pe 10 mai Consiliul Național al Audiovizualului că emisiunea „Dan Diaconescu Direct” va fi scoasă din grila OTV, începând cu data de 17 mai, urmând să fie înlocuită cu un alt program. Administratorul special al SC Ocram Televiziune SRL, Diana Voiculescu, „se va asigura că toate emisiunile difuzate de postul de televiziune OTV vor respecta întocmai prevederile legale în materie, în caz contrar urmând ca administratorul judiciar să dispună scoaterea din grilă a emisiunilor” respective, se mai spunea în adresa transmisă CNA.

Contactat vineri de MEDIAFAX, Răsvan Popescu, președintele CNA, a declarat că Dan Diaconescu nu a mai apărut în seara zilei de joi, 17 mai, pe OTV.

Din monitorizarea CNA rezultă că joi, de la ora 20.00, a fost prezentat genericul emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, după care pe OTV a apărut Cristinel Eftimie, candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu la Primăria sectorului 6 din București. De la ora 20.30, a apărut din nou genericul emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, după care pe post a apărut Silviu Alupei, realizator al televiziunii OTV, care a prezentat mai multe subiecte.

Pe perioada prezenței pe OTV a lui Cristinel Eftimie și a lui Silviu Alupei nu a mai fost difuzat niciun generic, spre deosebire de perioada în care emisiunea „Dan Diaconescu Direct” era prezentată de Dan Diaconescu, când genericul programului era postat în permanență pe ecran.

„CNA va monitoriza în continuare OTV”, a mai spus Răsvan Popescu, președintele Consiliului.

CNA a înjumătățit în mai multe rânduri licența OTV, pentru că televiziunea a difuzat publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu în afara perioadei de campanie, astfel că postul mai poate emite doar până la data de 29 mai. Șirul de sancțiuni de înjumătățire a licenței audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fără precedent în istoria Consiliului.

În mod normal, licența audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013. Pe 27 martie 2012, însă, CNA a hotărât să o înjumătățească până la data de 28 septembrie 2012.

În 10 aprilie 2012, CNA a decis din nou înjumătățirea licenței, pentru că Dan Diaconescu a continuat să își facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie 2012.

În urma celei mai recente decizii a CNA, de pe 24 aprilie, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai.

Prezent la ședința CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV și realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

„Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcție în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenți și alți reprezentanți ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte și nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)”, a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Băsescu, dar și ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanții unor partide politice.

Ulterior, OTV a anunțat CNA că a atacat în instanță prima decizia de înjumătățire a licenței sale.

Curtea de Apel București a admis, în 11 mai, solicitarea OTV de suspendare a primei decizii a CNA de înjumătățire a licenței OTV (prin care licența OTV a fost înjumătățită până la 28 septembrie 2012, n.r.), a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, avocatul OTV, Cătălin Fenechiu.

În schimb, Răsvan Popescu, președintele CNA, a precizat atunci pentru MEDIAFAX: „Este vorba doar de o suspendare a deciziei CNA și nu de anularea ei. Așteptăm motivarea instanței pentru a face recurs în cel mai scurt timp. Oricum emisiunea care ridica cele mai multe probleme, respectiv emisiunea domnului Dan Diaconescu, va fi retrasă din grila postului începând cu data de 17 mai, așa cum ne-a notificat administratorul judiciar al societății Ocram Televiziune SRL (societatea care deține licența OTV, aflată în insolvență, n.r.). În continuare, o să ne judecăm pe fond, unde sperăm să obținem o confirmare a deciziei CNA”, a declarat Răsvan Popescu.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai deține o televiziune – Direct Digital TV (DDTV).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere