Pacientul Nicușor Constantinescu, la plimbare prin New York. Gândul a reconstituit cu martori escapada șefului CJ Constanța. Patron restaurant: „A mâncat un mic și a fumat”

Pacientul Nicușor Constantinescu, la plimbare prin New York. Gândul a reconstituit cu martori escapada șefului CJ Constanța. Patron restaurant: „A mâncat un mic și a fumat
Publicat: 18/07/2014, 14:57
Actualizat: 08/08/2015, 03:38

Pe 14 și 15 iulie Nicusor Constantinescu a luat masa la amiză, la ora 14, la restaurantul Romanian Garden din New York. Pe 15 iulie baronul de Constanța a fost filmat și pozat în restaurantul cu specific românesc. În imagini Nicușor Constantinescu este suprins alături de alte două persoane. O poză îl arată în interiorul restaurantului, iar alte în alte două filmulețe apare la terasă. Cele două clipuri au fost postate pe contul de Facebook Lulu Newyorkezul.

Într-un clip Nicușor Constantinescu apare cum pleacă din restaurant pe jos alături de ce doi comeseni. Într-un alt clip apare pe terasa restaurantului în timp ce își aprinde o tigară. Veridicitatea imaginilor a fost confirmată pentru gândul de trei surse diferite. Prima sursă este chiar Nicușor Constantinescu. A doua sursă este Adrian Goldberg, managerul Romania Garden care a confirmat și el că Nicușor Constantinescu a fost filmat pe 15 iulie în localul respectiv. A treia sursă este chiar autorul imaginilor, românul care deține contul de Facebook Lulu NewYorkezul.

Gândul a stat de vorba cu autorul înregistrărilor video, românul care deține contul Lulu Newyorkezul. Acesta a relatat că l-a filmat pe Nicușor Constantinescu pe data de 15 iulie. Șeful CJ a ajuns la restaurant la ora 14 și a stat două ore, potrivit relatării martorului ocular. A consumat mici cu cartofi prăjiți și apa. Nu a dorit să își decline identitatea spunând că îi este frică. „Era bine. Umbla normal, a servit masa cu două persoane. A fumat pe terasă și la fiecare două cuvinte folosea cuvântul p..a. Nimic nu trăda starea lui de sănatate. Pot spune că arăta beton după operația la prostată. În ziarele din țară îl arăta pe patul de spital palid și bandajat”, a relatat martorul ocular.

După două ore baronul de Constanța a plecat. A plecat pe jos după care a urcat într-o mașină a mai relatat românul care l-a filamat. „Mașina celui care i-a aranjat cu doctorii”, a relatat românul. El mai declarat că știe și cui i-ar fi dat Nicușor Constantinescu șpagă, dar nu a vrut să menționeze vreun nume. În schimb acesta mai susține că Nicușor Constantinescu locuiește într-o casă privată.

DESCARCA AICI DISCUȚIA REPORTERULUI GÂNDUL CU LULU

VEZI MAI JOS IMAGINILE CU NICUȘOR CONSTANTINESCU

Adrian Goldberg manager al Romanian Garden a declarat pentru gândul că Nicușor Constantinescu a servit masa acolo pe 14 și 15 iulie. „A fost de două ori aici. Arăta ca un om bolnav la cum schioapătă și la cum arăta culoarea pielii. Chiar arăta ca un om bolnav. În rest nu a stat să chefuiască. A mâncat și a plecat. A ieșit afara să fumeze o tigară și a fost filmat de doi neica nimeni, exact cum le-a spus și el năpârci. Eu nu am nimic eu. Am înțeles că a făcut nimernicii prin România, a furat, mă rog, problema lui. Nu le șade bine celor care au făcut asta cu el, caută numai avantaje materiale. A fost aici luni și marți, dar toată șederea nu a durat mai mult decât au mâncat și au plecat. Nu știu ce a mâncat. Eu am camere în restaurant și totul se poate vede pe camere, dar mie nu îmi plac chestii genul ăsta. Să-și facă treaba cine trebuie să-și facă treaba. Nici nu rezolvă nimic. Numai supoziții”, a declarat Adrian Goldberg pentru gândul.info

Romanian Garden se află în apropiere de Queens Boulevard în aceeași zonă se află și cabinetul mediculuiȘerban Ion Cocioba, acesta este medicul care susține într-o adresă oficială că șeful CJ nu este transportabil.

ASCULTĂ MAI JOS DECLARAȚII SALE

FOTO: Localul unde a servit masa Nicușor Constantinescu

Contactat de gândul că Nicușor Constantinescu a confirmat prin declația sa veridicitatea imaginilor video. „Așa zisa mea relaxare reprezintă un popas pe o bancă printre mașini parcate tendențios. Textul, coroborat cu micro-imaginile postate, sugerează mincinos că de fapt eu sunt sănătos tun! Faptul că mă deplasez parțial, că mănânc sau că încă trăiesc, derajează năpârcile! Le doresc sănătatea mea!”, a declarat șecul CJ Constanța.

În urmă cu câteva săptămâni Nicușor Constantinescu se trata în Baltimore la o clinica a J. Hopkins și locuia într-un complex rezidențial luxos. Șeful CJ Constanța a explicat că acum este tratat ambulatoriu, adică fără internare la North Shore LIJ Medical Group-Monter Caner Center din New York. „Am prezentat în instanță prin avocați documente medical de la J Hopkins și de la alte două centre medicale din New York. E dreptul meu să știu și alte opinii medicale după complicații și infecțiile post-operatorii”,a declarat Nicușor Constantinescu.

Recomandarea specialistului: Nu fumați când sunteți tratați de cancer

Cât despre faptul că Nicușor Constantinescu a fumat deși este sub tratament pentru o formă de cancer, un specialist oncolog a precizat pentru gândul că fumatul nu interacționează la nivel chimic cu medicamentele din tratament dar în mod cert îi înrăutățește starea de sănătate. „Un fumător care a fost diagnosticat cu o formă de cancer ar trebui să renunțe la acest viciu, deoarece fumatul îi înrăutățește starea de sănătate. Nu există o interacțiune între substanțele dintr-o țigară și tratamentul recomandat, dar o persoană diagnosticată cu această boală are organismul slăbit, iar acest viciu nu va face nimic altceva decât să îi agraveze starea de sănătate”, a declarat un medic oncolog pentru gândul

Cele 7 episoade ale „descălecatului” lui Nicușor în SUA

Episorul nr 1. Constantinescu se luptă cu polițiștii de la DNA și anunță că vrea să plece in SUA

15 ianuarie 2014 DNA începe o investigație care îl privește pe președintele CJ Nicușor Constantinescu. Este invitat la DNA să dea declarații. Refuză și procurorii dispun aducerea sa. Șeful CJ este luat de polițiști cărora încearcă să li se opună. La acel moment președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost pus sub urmărire de procurorii anticorupție pentru mai multe fapte de abuz în serviciu în legătură cu plăți nelegale în valoare de 5 milioane de euro care ar fi fost făcute din bugetul public.

Încă din acest moment apar informații în legătură cu plecarea și are interdicția de a părăsi țara pe durata anchetei. „Avocatul le-a spus că trebuie să merg în SUA pentru a mă trata pentru că în Europa nu există astfel de soluții și am luat legătura cu mai multe institute din SUA. Mi-am făcut niște programări, am fost la Ambasada SUA ieri, am cerut și am obținut viza”, a declarat Nicușor Constantiescu. Era pentru prima dată când apăreau informații că șeful CJ ar fi bolnav grav.

Episodul 2. Prima plecare în SUA

16 ianuarie șeful CJ Constanța solicită la DNA permisiunea de a pleca în SUA pentru investigații medicale. Primește permisiunea de a pleca. Procurorii au decis că acesta poate părăsi țara până în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioadă de 15 zile. Nicușor Constantinescu a plecat în 23 ianuarie în Statele Unite ale Americii, la Spitalul Stanford din California, pentru investigații medicale. Nicușor Constantinescu s-a întors exact în ultima zi pe 30 ianuarie. Astfel că a respectat înțelegerea cu procurorii DNA.

Episodul 3. Reținerea de 24 de ore

13: februarie. Tribunalul Constanța a respins lui Nicusor Constantinescu de ridicare a controlului judiciar, măsură instituită de procurorii DNA, care îl cercetează pentru șase infracțiuni de abuz în serviciu, decizia instanței fiind definitivă.

19 aprilie. Nicușor Constantinescu este luat din nou de polițiști și dus la București pentru audieri. La intrare declara că se teme că va fi arestat. Nu a fost arestat, ci doar reținut 24 de ore.

Tribunalul București a dispus, în 20 martie, măsura controlului judiciar în cazul președintelui Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă, în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curții de Conturi la Regia Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism și autorizații de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de două firme.

Baronul de Constanța a scăpat de arestare tocmai pentru că a invocat motive medicale. Potrivit Mediafax, Tribunalului București a arătat, în motivarea deciziei, că sub aspect circumstanțial, din analiza înscrisurilor medicale depuse la dosarul de urmărire penală rezultă că Nicușor Constantinescu „a fost diagnosticat cu o afecțiune extrem de severă – cancer de prostată cu risc ridicat, care necesită un tratament intensiv combinat de terapie prin radiații și terapie cu hormoni”.

28 martie Curtea de Apel București a judecat contestația DNA la decizia Tribunalului de a nu-l aresta preventiv. Curtea a menținut măsura controlului judiciar.

Mediafax a notat că în momentul în care Nicușor Constantinescu a ieșit din sală, mai multe persoane care l-au însoțit la instanță au blocat accesul presei, pentru ca jurnaliștii să nu îi poată pune întrebări. Acțiunea oamenilor lui Constantinescu s-a desfășurat chiar în fața jandarmilor, care nu au intervenit în niciun fel. În urma acestui incident, cel puțin o cameră de filmat a fost distrusă.

Episodul 4. A doua plecare în SUA

1 aprilie Mediafax notează că Nicușor Constantinescu era internat la o unitate medicală din București pentru investigații, potrivit reprezentanților instituției. A fost externat în aceeași zi. A cerut DNA permisiunea să plece în SUA pe motiv că pe 5 aprilie avea programată o intervenție chirurgicală.

9 Aprilie. Nicușor Constantinescu a plecat din țară și a menționat că pe 12 aprilie are programată intervenția. DNA i-a suspendat controlul judiciar care prevedea interdicția de a părăsi tara până pe 20 aprilie. Adică pe 20 aprilie baronul trebuia să fie întors în țară. Prin apropiații săi Nicușor a transmis că va sta în SUA cel puțin 30 de zile. Pe 8 aprilie a fost reținut 24 de ore și Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța și prietenul lui Nicușor. Pe 9 aprilie, exact când se judeca cererea de arestare a lui Mazăre, șeful CJ părăsea teritoriul României.

Înainte să plece baronul de Constanța a condamnat, într-un mesaj postat pe Facebook, „poliția politică” a DNA, susținând că „abuzurile” și „circul” începute în cazul său continuă și pentru primarul Radu Mazăre „sub îndrumarea aceleiași procuroare Ana Dana”.

Episodul 5. Șeful CJ Constanța este arestat în lipsă

4 iunie, Tribunalul București a constatat că măsura controlului judiciar stabilită de procurori în cazul lui Constantinescu este legală și temeinică, nota mediafax. Prin decizia din 4 iunie, instanța a admis în parte cererea formulată de avocatul lui Nicușor Constantinescu privind încuviințarea de a părăsi România, în perioada 6 iunie-11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins din Chicago. Această măsură a fost dată într-unul din cele teri dosare ale lui Nicușor Constantinescu.

În 10 iunie, Tribunalul București a respins cererea Direcției Naționale Anticorupție de menținere a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Nicușor Constantinescu.

17 iunie DNA a contestat hotârea Tribunalului la Curtea de Apel București unde a cerut arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu. DNA a susținut că șeful CJ a încâlcat prevederile controlului judiciar impus de instanță prin care el trebuia să revină în România 11 iunie. CAB a decis să judece cererea DNA pe 30 iunie.

23 iunie DNA a cerut la Tribunalul București arestarea lui Nicușor Constantinescu pentru aceleași considerente. Tribunalul a aprobat cererea DNA și a emis mandatul de arestare. Nicușor Constantinescu se afla încă în SUA. El nu a mai revenit în România din 9 aprilie. La o zi distanță pen24 iunie șeful CJ este dat în urmărire națională. În motivarea deciziei din 30 iunie Tribunalul București spune următoarele: „Există serioase îndoieli privind autenticitatea scrisorii medicale a lui Nicușor Constantinescu”

24 iunie Gândul prezintă locul exact unde stătea Nicușor Constantinescu în SUA. El locuia într-un complex rezidențial luxos.

Nicușor Constantinescu transmitea prin Uniunea Națională a Consiliilor Județene, poze cu el și susținea că este în spitalul John Hopkins din SUA. În plus, șeful CJ Constanța a trimis și o scrisoare pe care a acreditat-o ca fiind scrisă de Dr. Mohamad E. Allaf de la Institutul Urologic James Buchanan Brady.

Până în acest moment doctorul indicat de Nicușor Constantinescu nu a confirmat pentru gândul scrisoarea prezentată public de liderul PSD Constanța. Prin scrisoarea prezentată se acredita ideea că Nicușor Constantinescu are nevoie de un tratament care durează în general 6-8 săptămâni.

Episodul 6. Declarat netransportabil de un medic de cosmetologie

HotNews a relatat că unul din documentele medicale prin care șeful CJ era declarat netransportabil a fost semnat de un medic român din SUA care a fost condamnat pentru luare de mită.

Doctorul generalist Șerban Ion Cocioba, în vârstă de 66 de ani, are în prezent două cabinete în Manhattan și practică medicina în SUA din decembrie 1990, când și-a obținut licența în New York. Numele său a fost amestecat într-un scandal de luare de mită în 1999, iar în 2000 a fost amendat și arestat la domiciliu pentru un răspuns fals în cererea de înregistrare la Drug Enforcement Agency, a relatat Hotnews.

Gândul a publicat pe 8 iulie detalii despre medicul Cocioabă. Indicat de Consiliul Județean Constanța ca medic la clinica Medical Metamorphosis din New York, Șerban Ion Cocioba apare, în realitate, afiliat la doar două clinici, cu alte nume. Este vorba de Lenox Hill Hospital și Beth Israel Medical Center – Kings Highway Division din Brooklyn.

Într-un interviu acordat în urmă cu cinci ani dr. Cocioba își făcea reclamă noului cabinet mutat din Queens Bulevard, unde avea o clinică, pe 54th Street în Manhattan, descriindu-și, în linii mari și specialitatea. „Aicea pe lângă medicină internă și pe lângă practica de familie, pe lângă medicină generală am început cu deosebit suscces să practicăm ceea ce se numește cosmetologie și estetică cosmetică. O să continuăm să o să practicăm la cel mai înalt nivel posibil”, spunea medicul.

Pe 11 iulie DNA a cerut extrădarea din SUA a lui Nicușor Constantinescu.

Episodul 7. Un paradox spațio-temporal la Curtea de Apel București

Curtea de Apel București a decis joi, 10 iulie, că președintele Consiliului Județean Constanța putea părăsi țara până în 25 iunie. Altfel spus Curtea a decis după 15 zile ca șeful CJ poate sta în SUA pentru zilele din trecut. Specialiștii consultați de gândul au menționat că o astfel de decizie este cel puțin bizară.

Hotărârea instanței vine deși acesta, în prezent, este în SUA, potrivit unor documente prezentate de avocatul său, iar DNA a obținut, la prima instanță, arestarea sa.

Practic în acest moment Nicușor Constantinescu poate sta nelimitat în SUA în funcție de perioada pentru care a primit viză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...