PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA: Cursuri suspendate în toate școlile și grădinițele din Ilfov

Redactor:
Firuta Flutur
PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA: Cursuri suspendate în toate școlile și grădinițele din Ilfov
Colegiul Prefectural al județului Ilfov a hotărât suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar, pe întreg teritoriul județului Ilfov, vineri, în contextul sosirii în București a Sanctității Sale Papa Francisc, anunță instituția.

„În contextul vizitei Apostolice a Sanctității Sale Papa Francisc în România, prin Hotărârea nr. 4 din 30 mai 2019, Colegiul Prefectural al județului Ilfov a hotărât suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar, pe întreg teritoriul județului Ilfov, în data de 31 mai 2019″, anunță Instituția Prefectului – Județul Ilfov, pe pagina de Facebook.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a anunțat că vor fi suspendate joi orele de curs în 110 școli din Capitală, iar vineri, atunci când va sosi în țara noastră Papa Francisc, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din București, fie că sunt de stat sau particulare.

Din totalul celor 110 școli din Capitală în care cursurile vor fi suspendate joi, 79 sunt de stat și 31 private, au informat reprezentanții Inspectoratulului Școlar al Municipiului București (ISMB).

În București, totalul școlilor de stat este de 419, în timp ce pentru cele private, vorbim de un număr de 224 de astfel de unități.

Vineri însă, nu se vor face cursuri în nicio grădiniță, școală sau liceu din București.

Inchide