Paradă navală spectaculoasă la Galați, de Ziua Marinei. Navele militare au tras cu armele din dotare

Redactor:
Petre Mazilu
Ziua Marinei a fost sărbătorită, joi, la Galați cu o paradă navală, exerciții cu vapoare militare și jocuri marinărești. Înainte de defilarea vapoarelor, Arhiepiscopul Dunării de Jos le-a vorbit miilor de gălățeni strânși pe faleza Dunării despre respectul pentru femei și copii.

Locuitorii din Galați s-au strâns în număr mare pe malul Dunării pentru a vedea ceremoniile organizate de autorități cu ocazia Zilei Marinei. Publicul a asistat la alinierea gărzii, la intonarea imnului, la ridicarea drapelului, la ceremonialul religios, la defilarea gărzii de onoare și la lansarea la apă a Ancorei de flori.

Înainte de parada de pe Dunăre au fost discursurile oficialităților, în cadrul cărora Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a vorbit despre respectul pe care bărbații trebuie să-l poarte femeilor și copiilor.

„Orice femeie, orice fetiță trebuie ridicate la icoană. Care nu este instrument, este icoană. Tânărul bărbat să se uite la orice fată ca la propria mamă și atunci vom avea respectul cuvenit de mamă, de fiică”, a spus Înalt Prea Sfințitul Casian Crăciun.

Apoi, pe Dunăre au trecut zeci de nave militare și civile, care au defilat de-a lungul malului gălățean și au sunat din sirene.

Punctul de atracție a fost exercițiul la care au participat zeci de nave militare, în timpul demonstrației fiind utilizate armele din dotare.

La Galați, Ziua Marinei s-a încheiat cu un concert al fanfarei de la Centrul Cultural Dunărea de Jos.

Inchide