Părinții care pleacă la muncă în străinătate ar putea fi obligați să stea trei luni cu copiii. Ce sancțiuni riscă

Părinții care pleacă la muncă în străinătate ar putea fi obligați să stea trei luni cu copiii. Ce sancțiuni riscă
Publicat: 25/10/2014, 15:30

Părinții care își abandonează copiii când pleacă să muncească în străinătate ar putea risca amenzi. Acest lucru va fi posibil dacă legislația în vigoare va fi modificată, așa cum propune Federația Asociațiilor de Români din Europa.

Este vorba despre o propunere adresată Guvernului și care prevede faptul că părinții care pleacă la muncă în străinătate să fie obligați să petreacă trei luni pe ani alături de copiii lor. Dacă nu vor face acest lucru, părinții vor putea fi amendați, într-o primă etapă, iar ulterior ar putea să piardă drepturile parentale.

Potrivit Știrile ProTV, psihologii avertizează asupra acestui fenomen. Peste 80.000 de copii din România au cel puțin unul dintre părinți plecați în străinătate, iar cei mici suferă, fiind, de altfel marginalizați și discriminați de către ceilalți copii.

În prezent, părinții care pleacă la muncă în străinătate sunt obligați să anunțe serviciul de asistență socială cu 40 de zile înainte, tocmai pentru ca autoritățile să aibă în evidență persoana care va îngriji copilul în această perioadă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase