Patriarhia Română: Duhovnicul elevei de 15 ani, dispărută de acasă, nu a făcut nimic reproșabil

Patriarhia Română: Duhovnicul elevei de 15 ani, dispărută de acasă, nu a făcut nimic reproșabil
Publicat: 15/02/2014, 19:28

Stoica a făcut aceste precizări întrebat dacă, în cadrul Bisericii, va fi chestionat în legătură cu acest caz preotul paroh al Bisericii „Sântul Nicolae” Militari, Visarion Alexa, duhovnicul fetei de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală.

Privind faptul că duhovnicul le-a prezentat polițiștilor, după dispariția fetei, un mail în care aceasta îl anunța că vrea să plece la mănăstire, Constantin Stoica a arătat că sfatul duhovnicului a fost clar acela ca adolescenta să aștepte până împlinește 18 ani pentru a lua o astfel de decizie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat anterior pentru Mediafax că nicio mănăstire ortodoxă nu primește în monahism minori, iar, dacă un minor ar cere găzduire într-un astfel de lăcaș, ar fi contactate organele abilitate.

Patriarhia a notificat mănăstirile din țară privind posibilitatea ca adolescenta dispărută să ajungă la una dintre ele, dar nu a primit deocamdată vreo veste în acest sens, a mai spus părintele Stoica, precizând că ține legătura cu colegii săi pentru localizarea fetei, dacă aceasta se va îndrepta spre o mănăstire.

Iulia Ionescu s-a despărțit de mama ei, miercuri, în jurul orei 12.00, la gura de metrou Eroilor, urmând ca fata să meargă la Colegiul „Sfântul Sava”, de pe strada Berthelot, unde studia în clasa a IX-a, dar ea nu a mai ajuns la școală.

Polițiștii au reconstituit o parte din traseul adolescentei, despre care se știe că a ajuns, în seara zilei de miercuri, la un magazin de pe Bulevardul Kogălniceanu, unde și-a vândut telefonul mobil, un I Phone 5, și lănțișorul din aur, pentru 800 de lei.

Fata este în continuare căutată în gări, autogări, dar și aeroporturi, de unde au fost luate imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Totodată, în aceste zone au fost chestionați sute de taximetriști.

Și șoferii opriți în trafic sunt întrebați dacă au văzut-o pe tânără și rugați să contacteze Poliția dacă au ulterior informații despre aceasta.

Între timp, în Capitală, continuă audierea cunoscuților adolescentei și celor care ar putea da informații pentru găsirea ei la sediul Poliției Sectorului 5.

Vineri au fost audiați membrii familiei Iuliei Ionescu, colegi, profesori, vecini din bloc, precum și duhovnicul acesteia și patronul magazinului unde fata și-a vândut telefonul și lănțișorul.

Bărbatul care a cumpărat telefonul și lanțul minorei a spus că le-a vândut ulterior mai scump altor persoane.

Totodată, patronul magazinului le-a spus jurnaliștilor că fata nu era însoțită și că în afara magazinului nu o aștepta nimeni. „Ne-am gândit și noi să nu fi fost cu cineva afară, să o constrângă. Nu era. Fata avea privirea pierdută, îngândurată. Timidă și pierdută. I s-a cerut buletinul și toate cele. S-a făcut că-l caută în geantă câteva minute, după aceea a spus că nu are actele telefonului, dar aduce ea cutia cu actele și buletinul. Fata era timidă și voia să ia banii cât mai repede și să plece”, a declarat, la România TV, reprezentantul magazinului.

Duhovnicul elevei, preotul parhoh al Bisericii „Sântul Nicolae” Militari, Visarion Alexa, a declarat polițiștilor că fata spunea că vrea să se călugărească. El a și pus la dispoziția anchetatorilor un mail în care fata de 15 ani îl anunța că dorește să plece la o mănăstire.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat anterior pentru Mediafax că fata este foarte credincioasă și a intenționat să fugă de acasă la 12 ani, însă a fost oprită atunci de duhovnicul ei.

Polițiștii au făcut o adresă către Patriarhia Română pentru a se verifica dacă eleva a ajuns la vreuna dintre mănăstirile din țară.

Totodată, reprezentanții Centrului Român pentru Copii Dispăruți – Focus au declarat că participă la activitățile de căutare a adolescentei, distribuind postere cu semnalmentele și poza minorei în județele indicate de Poliție, respectiv Iași, Suceava și Neamț.

Pentru coordonarea operațiunilor de căutare a tinerei dispărute, la nivelul Poliției Capitalei a fost constituit un centru de comandă din care fac parte directorul adjunct al Poliției Capitalei pe linie de investigații criminale, șeful Poliției Sectorului 5, și câte un reprezentant din partea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române și a Departamentului de Informații și Protectie Internă.

Poliția Capitalei a solicitat, vineri, sprijinul cetățenilor pentru a o găsi pe eleva de la Colegiul „Sf. Sava”, dată dispărută după ce nu a mai ajuns miercuri la școală, și a făcut publice în acest sens semnalmentele acesteia.

„Minora dispărută se numește Ionescu Iulia Cristina, este în vârstă de 15 ani și are următoarele semnalmente: înălțime 1,67 m, greutate 50 kg, față ovală, ten de culoare deschisă, ochi verzi, păr șaten închis lung și drept, bărbie rotundă. La data dispariției era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămașă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii și ghete negre”, se arată în comunicat.

Cei care au văzut-o sau pot oferi detalii cu privire la fată, sunt rugați să anunțe Poliția Capitalei, apelând numărul unic de urgență 112.

Iulia Ionescu a intrat la liceu cu media 10, fiind cunoscută de profesori și colegi drept o elevă eminentă și cuminte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
CUTREMUR în România, chiar în ziua DE FLORII. Ce magnitudine a avut seismul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media