Patronii Clubului Colectiv ar fi refuzat să cumpere material ignifug pentru antifonarea pereților pentru că era prea scump. „Acum o lună au spălat buretele de pe tavan. Sper că nu l-au spălat cu solvent”

Patronii Clubului Colectiv ar fi refuzat să cumpere material ignifug pentru antifonarea pereților pentru că era prea scump. Acum o lună au spălat buretele de pe tavan. Sper că nu l-au spălat cu solvent
Publicat: 31/10/2015, 14:23
Actualizat: 25/11/2015, 10:11

” Pe tavan (tavanul clubului -n.n.) este lemn de brad vopsit cu lavabilă. Acum o lună și jumătate, două, au spălat buretele de pe tavan. Era plin de fum. Acesta nu se spală. Sper că nu l-au spălat cu solvent”, a declarat la Digi24 un reprezentant al firmei care a lucrat la antifonarea pereților din Clubul Colectiv din centrul Capitalei.

Martori aflați în club au declarat pentru Mediafax că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăți din plafon, care era capitonat și el cu burete fonic, s-au desprins și au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflați la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan și să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panică și s-au îmbulzit spre ieșire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre ușile de la intrare s-a deschis de la declanșarea incendiului.

Ulterior, și cea de-a doua ușă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta „ieșind în valuri” pe ușa de la intrare.

27 de morți și 184 de răniți dintre care 146 spitalizați este cel mai recent bilanț oficial al incendiului izbucnit vineri seară, în Club Colectiv din centrul Capitalei, unde avea loc un concert al trupei Goodbye to Gravity. Până sâmbătă dimineață, din cei 27 de morți, 17 sunt neindentificați, iar din cei 146 de internați 5 sunt neidentificați, a anunțat Raed Arafat, care a precizat de la primirea apelulului la 112 și până s-a ajuns la fața locului a durat 11 minute. Guvernul a decretat trei zile de doliu național.

Printre răniți se află și patru cetățeni străini: doi spanioli, un italian și un german. Cu aproape o oră înainte de miezul nopții clubul a fost cuprins de flăcări din cauza unui foc de artificii. Tavanul a luat foc și pereții antifonați cu burete. Practic oamenii au început să ardă de vii. 27 dintre ei nu au avut nicio șansă. Panica a pus stăpânire pe cele aproape 200 de persoane care s-au năpustit spre ieșire. „Erau ușile închise, nu aveam aer. Lumea a intrat în panică, ne-am călcat în picioare”, a povestit un bărbat care a reușit să se salveze. Răniții au fost transportați la mai multe spitale din București, cei mai mulți la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arși (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (25).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier