Patru bărbați intoxicați cu alcool metilic, internați în stare gravă la Spitalul Floreasca. Un altul urmează să fie adus cu un elicopter

Patru bărbați intoxicați cu alcool metilic, internați în stare gravă la Spitalul Floreasca. Un altul urmează să fie adus cu un elicopter
Publicat: 11/01/2015, 14:55

Porivit doctorului Bogdan Oprița, primul pacient a fost adus sâmbătă dimineață, în jurul orei 03.30, în stare foarte gravă, cu acidoză metabolică severă, fiind internat la Terapie Intensivă, intubat și pus pe dializă. Ulterior au mai fost aduși trei pacienți, ultimul fiind internat duminică dimineață.

Trei dintre pacienții care au fost aduși la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală după ce s-ar fi intoxicat cu alcool metilic sunt în stare foarte gravă, iar al patrulea este puțin mai bine, dar prognosticul este rezervat și în cazul acestuia, a precizat Bogdan Oprița.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a mai spus că un al cincilea pacient, aflat tot în stare gravă, urmează să fie adus în Capitală cu un elicopter, după ce a fost solicitat transferul acestuia de urgență la unitatea sanitară din Capitală.

Alți doi bărbați, unul în vârstă de 45 de ani și celălalt în vârstă de 58 de ani, ambii din localitatea Dragalina, au murit în spitale din București și Călărași, unde ajunseseră în stare gravă, existând suspiciunea că s-ar fi intoxicat după ce au consumat alcool metilic.

Din datele transmise SMURD București, unul dintre aceștia a fost transportat cu o ambulanța în Capitală și a decedat sâmbătă, la Spitalul Sfântul Pantelimon fiind constatat decesul.

„Nu cunoaștem dimensiunea problemei, este o situație care trebuie analizată la nivel local de către Direcția de Sănătate Publică. Din nefericire, starea pacienților este foarte gravă”, a mai spus dr. Bogdan Oprița.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru MEDIAFAX, că din datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Călărași rezultă că bărbații ar fi consumat băuturi care conțineau alcool metilic, făcute într-o gospodărie.

Raed Arafat a precizat că în afara celor patru bărbați internați la Spitalul de Urgență Floreasca și a celui de-al cincilea care urmează să fie adus la aceeași unitate sanitară, ar mai fi trei sau patru pacienți internați la Spitalul din Călărași.

Secretarul de stat a precizat că poliția a început o anchetă încă de sâmbătă, după ce au fost semnalate aceste cazuri și, totodată, s-a recomandat populației să nu consume băuturi alcoolice decât din surse autorizate.

Inițial s-a anunțat că două persoane din localitatea Dragalina au murit în spitale din București și Călărași după ce ar fi băut alcool metilic, iar alte patru sunt în stare gravă, trei fiind internate la Spitalul Floreasca din Capitală și una la Spitalul Județean din Călărași.

Dosarul în cazul persoanelor care s-ar fi intoxicat cu alcool metilic a fost preluat de Parchetul Tribunalului Călărași, care încearcă să stabilească proveniența substanței consumate.

Reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că polițiștii și procurorii fac cercetări pentru moarte suspectă în cazul celor doi bărbați din Dragalina care și-au pierdut viața după ce ar fi băut alcool metilic, fiind așteptate rezultatele necropsiilor, cât și rezultatele analizelor de laborator în cazul persoanelor aflate în spital în stare gravă, pentru a afla dacă este într-adevăr vorba despre intoxicație cu alcool metilic sau dacă este o altă substanță.

Surse apropiate anchetei au declarat că principala ipoteză este intoxicația cu alcool metilic, iar anchetatorii încearcă acum să stabilească de unde provine substanța. Aceasta ar putea proveni, conform surselor citate, dintr-o unitate industrială de producție, respectiv o fabrică.

Polițiștii și procurorii au stat de vorbă cu mai multe persoane, apropiați și rude ale victimelor și încearcă totodată să găsească recipientele în care s-a aflat substanța consumată de către cele șase persoane.

Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Călărași au declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că polițiștii au fost sesizați de cadrele medicale cu privire la moartea suspectă a celor doi și au deschis dosar penal în acest caz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
China a lansat o misiune istorică pe fața nevăzută a Lunii