Patru militari români au fost răniți în Afganistan în urma unei explozii

Patru militari români au fost răniți în Afganistan în urma unei explozii
Publicat: 25/09/2016, 16:52
Actualizat: 11/10/2016, 11:32
Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi, parte a Batalionului Protecția Forței „Rechinii Albi” au fost răniți duminică în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, a anunțat Ministerul Apărării Naționale printr-un comunicat de presă.Aceștia executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar din Afganistan.
După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar. Aceștia sunt supravegheați de medici în permanență și se află în stare stabilă.
Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor. Ministrul Apărării Naționale a anunțat că monitorizează permanent situația și ia toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire.
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a confirmat și el, printr-o postare pe Facebook, că este permanent informat despre situația militarilor răniți la Kandahar și că se fac eforturi pentru ca cei patru să primească cele mai bune îngrijiri.
Și președintele Klaus Iohannis a reacționat pe pagina sa de socializare la vestea venită din Kandahar, asigurându-i de recunoștința sa și urându-le însănătoșire rapidă.
„Am aflat cu regret vestea că patru militari români au fost răniți astăzi în Afganistan. Pentru noi, cei de acasă, ei sunt eroi care își riscă viața pentru menținerea păcii. Trebuie să le fim recunoscători cu toții. Sunt alături de ei și de familiile acestora, le doresc sănătate și recuperare grabnică!”, a scris șeful statului pe Facebook.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase