Patru militari români, răniți în Afganistan după ce o mașină-capcană a explodat. Mesajul lui Iohannis

Publicat: 30/04/2015, 15:34

Patru militari români care se aflau într-o misiune de patrulare terestră, la aproximativ 8 kilometri sud-est de baza militară de la Kandahar, au fost răniți după ce o mașină-capcană a explodat, conform MApN.

Cei patru răniți sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa (36 de ani, a patra misiune în Afganistan) și caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță (28 de ani, prima misiune în Afganistan), Dan Cornel Crăciun (27 de ani, a doua misiune în Afganistan) și Cristian Stoica (38 de ani, a doua misiune în Afganistan).

Explozia a avut loc în jurul orei 9.00. Militarii români au primit primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă.

La Kandahar se află 420 de militari români ai Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeș.

„Îmi îndrept gândurile către militarii noștri răniți în Afganistan. Sunt alături de ei în aceste momente de grea încercare și le doresc însănătoșire grabnică. Asigur familiile celor răniți că militarii noștri vor primi cele mai bune îngrijiri medicale”, a transmis președintele Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă.

Batalionul se află în Afganistan ca parte a misiunii internaționale a NATO „Resolute Support” și va sta acolo până pe 15 septembrie 2015.

Misiunea NATO are ca scop antrenamentul, consilierea și sprijinul forțelor militare și de securitate afgane și este formată din 12.500 de militari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase