Patru suspecți în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul mașinii

Patru suspecți în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul mașinii
Publicat: 19/02/2013, 15:17
Actualizat: 28/03/2019, 11:36

Procurorii sibieni au stabilit că taximetristul găsit mort în mașina sa, la limita județelor Sibiu și Brașov, a preluat patru persoane din stația de taxi din Sibiu, și nu trei, cum s-a crezut inițial, cei patru fiind considerați suspecți, iar pentru doi dintre ei au fost făcute portrete-robot.

Procurorul criminalist Ioan Boțoc de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a declarat, marți, într-o conferință de presă, că în urma analizării imaginilor video din zona centrală a municipiului Sibiu și după audierea martorilor s-a stabilit că taximetristul a preluat patru persoane din stația de taxi, și nu trei, cum s-a crezut inițial, cei patru fiind suspecți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În momentul de față zicem că știm numărul persoanelor care au fost în autovehicul și au fost mai multe decât cele de la început. Avem semnalmentele a cel puțin două dintre ele. Prin cooperarea polițiilor, serviciilor de specialitate, de investigare de la Brașov și Sibiu s-a și realizat un portret-robot în baza semnalmentelor oferite de martori și se fac cercetări pentru identificarea celor în cauză”, a declarat Ioan Boțoc.

Întrebat despre semnalmentele suspecților, el a precizat că sunt trei bărbați și o femeie.

„Nu pot oferi prea multe detalii. General, se pare că sunt trei bărbați și o femeie. Bărbații – în jur de 30 de ani, iar femeia un pic mai coborâtă vârsta. Nu avem prea multe semnalemente și nici nu le-aș putea da. La momentul oportun le vom da publicității”, a spus Ioan Boțoc, care a afirmat că polițiștii fac anumite verificări și, dacă nu vor avea succes astfel, vor cere ajutorul mass-media și al populației pentru identificarea autorilor.

Boțoc a precizat că la locul unde a fost găsită mașina taximetristului au fost identificate patru cărări de urme, ceea ce susține varianta unui număr mai mare de suspecți decât s-a crezut inițial.

În plus, Boțoc a anunțat că autorii au furat totuși un portmoneu pe care taximetristul îl avea.

„Inițial, în prima fază, s-a precizat că a dispărut doar telefonul mobil. Pe lângă telefonul mobil, se pare că a fost deposedat de un portmoneu în care avea o sumă de bani. Nu putem preciza în momentul de față câți bani. Ulterior, telefonul mobil a fost găsit abandonat la câțiva zeci de metri de locul unde a fost găsit autoturismul. S-a mai găsit o sumă de bani în torpedou, portmoneul, bunurile personale. N-a fost deposedat de ele”, a mai spus procurorul.

Potrivit acestuia, este luată în calcul și varianta unui jaf, fiind făcute cercetări pentru omor deosebit de grav și tâlhărie.

Boțoc a adăugat că autorii aveau „cel puțin un cutter” întrucât centura de siguranță cu care taximetristul a fost strangulat ar fi fost tăiată cu un astfel de obiect, și nu cu un cuțit.

În urma analizării mai multor probe, anchetatorii au ajuns la concluzia că taximetristul a fost strangulat și apoi băgat în portbagaj și ar fi fost omorât înainte de a ajunge la locul în care a fost găsită mașina.

„În momentul de față sunt analize care se fac în laborator, inclusiv în ceea ce privește compoziția noroiului unde a fost găsit. Pe îmbrăcăminte au fost găsite urme de noroi. Vedem, ca obiectiv pentru anchetă, dacă noroiul prezent pe îmbrăcăminte are aceleași caracteristici ca și noroiul unde a fost găsită mașina. Deja sunt detali de anchetă pe care nu le putem da”, a conchis Boțoc.

Taximetristul, dat dispărut de Poliția Sibiu, a fost găsit mort, sâmbătă dimineață, în mașina sa, la limita dintre județele Sibiu și Brașov. Reprezentanții firmei de taximetrie la care lucra bărbatul declarau, sâmbătă, că taximetristul anunțase, joi dimineață, prin stație că pleacă la Făgăraș. Ei spuneau că acesta era într-o stație de taxi din centrul Sibiului, iar în jurul orei 3.30-4.00 a anunțat că pleacă spre Făgăraș cu doi bărbați și o femeie. Potrivit surselor citate, taximetristul lucra la firmă de peste zece ani.

Ulterior, familia nu a mai reușit să ia legătura cu el, iar soția acestuia a alertat Poliția din Sibiu. Familia taximetristului spunea că nu crede că acesta a fost ucis pentru bani, întrucât asupra bărbatului s-au găsit 400 de lei și lanțul de aur pe care îl purta la gât.

Ancheta a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim-procurorul Adriana Șandru declarând că, în urma stabilirii orei exacte a decesului, specialiștii au concluzionat că bărbatul a fost ucis în județul Sibiu.

Potrivit acesteia, taximetristul a fost găsit mort în portbagajul mașinii sale, de către doi ciobani care au anunțat Poliția. Mașina era împotmolită pe un câmp din zona localității brașovene Recea.

„Moartea a fost urmare a strangulării cu o parte din centura de siguranță a autoturismului. Era decupată o parte din centura de siguranță. Alte leziuni nu au fost găsite”, declara prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Adriana Șandru spunea că Poliția a obținut imagini video de pe camerele de supraveghere din zona centrală a municipiului Sibiu, dar și din benzinăriile de pe marginea drumului Sibiu-Brașov, acestea fiind studiate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Șoferii români sunt obligați. Se aplică din 1 MAI. Regulile pe care scrie amendă şi...
Florin Piersic, transferat la cardiologie. De ce a fost nevoie de asta
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Horoscop zilnic, 2 mai 2024: Berbecii primesc propuneri interesante de colaborare. Scorpionii vor lua o...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Gripa aviară s-ar putea răspândi la vacile din toată lumea, avertizează OMS