PERCHEZIȚII în Hunedoara, Cluj, București și Timișoara, la traficanți și consumatori de droguri

PERCHEZIȚII în Hunedoara, Cluj, București și Timișoara, la traficanți și consumatori de droguri
Publicat: 07/06/2012, 09:36
Actualizat: 07/06/2012, 16:36

Un număr de 46 de percheziții au loc, joi dimineață, în județele Hunedoara, Cluj și în municipiile București și Timișoara, fiind vizate 77 de persoane acuzate de comercializarea în mod ilegal de produse etnobotanice cu efect halucinogen, precum și de droguri de risc și de mare risc.

Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara fac 46 de percheziții domiciliare în județele Hunedoara, Cluj și în municipiile București și Timișoara, în scopul destructurării unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri.

În Valea Jiului au loc perchezeții în trei localități, respectiv Petroșani, Vulcan și Lupeni, anchetatorii susținând că sunt căutați traficanți și consumatori de droguri.

Acțiunea procurorilor vizează 77 de persoane, care comercializează în mod ilegal produse din categoria substanțelor etnobotanice cu efect halucinogen, precum și droguri de risc (cannabis) și droguri de mare risc (ecstasy) către consumatorii din județul Hunedoara, cu predilecție elevi de liceu.

Liderii grupării utilizau firme de curierat pentru transportul drogurilor de risc și de mare risc și a substanțelor etnobotanice, ceilalți membri ai grupării distribuind ulterior drogurile în județul Hunedoara.

La sediul DIICOT au fost duse 100 de persoane, învinuiți și consumatori, în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia.

Suportul informativ a fost asigurat de către Directia Operatiuni Speciale.