Percheziții în Sibiu, într-un dosar de înșelăciune și șantaj cu un prejudiciu de un milion de euro. Doi dintre cei mai cunoscuți notari din oraș sunt implicați

Percheziții în Sibiu, într-un dosar de înșelăciune și șantaj cu un prejudiciu de un milion de euro. Doi dintre cei mai cunoscuți notari din oraș sunt implicați
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 03/02/2019, 20:58

UPDATE Doi dintre cei mai cunoscuți notari din Sibiu sunt implicați în cazul înșelăciune cu un prejudiciu de un milion de auro și ar fi acționat alături de grupul infracțional timp de șase ani, facilitând contracte de împrumut în care menționau sume mai mari decât cele reale, afirmă surse judiciare

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în cazul anchetat de DIICOT vizând 17 persoane acuzate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, șantaj, cămătărie și spălare de bani sunt implicați notarii publici Răzvan Mărginean și Simion Bexa din Sibiu.

Conform surselor citate, cei doi notari ar fi acționat alături de gruparea infracțională timp de aproximativ șase ani. Sursele menționate au spus că ei facilitau contractele de împrumut la semnarea cărora victimele nu erau prezente, declarând sume mai mari de bani decât cele reale.

Aceleași surse au afirmat că angajata Oficiului de Cadastru Sibiu implicată în acest caz, Mihaela Bianca Jucan, este soția unuia dintre membrii grupării infracționale, ea fiind cea care aducea documente privind garanțiile imobiliare la notarul public.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, șeful Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu, Puiu Fesan, a declarat că angajata respectivă este în concediu pentru creșterea copilului, din 1 decembrie 2011, neavând abateri disciplinare.

Fesan a spus că femeia este angajată a oficiului din octombrie 2006.

La ora transmiterii acestei știri, anchetatorii fac verificări la biroul notarului public Răzvan Mărginean, iar mai multe persoane, între care și liderul grupării, Constantin Conțea, au fost ridicate în urma perchezițiilor, fiind duse la Poliția Județeană Sibiu. În total, în acest caz ar urma să fie audiate 30 de persoane, care vor fi duse la DIICOT Alba Iulia.

Răzvan Mărginean și Simion Bexa sunt printre cei mai cunoscuți notari publici din Sibiu. Ei fac parte din familii de notari cu vechime și sunt printre cei mai căutați din județ.

Conform unui comunicat al DIICOT transmis luni dimineață, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia, au destructurat un grup infracțional organizat constituit din 17 persoane acuzate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, șantaj, cămătărie și spălare de bani.

Luni dimineață, în acest caz au loc 19 percheziții în municipiul Sibiu și în comuna sibiană Șelimbar, la locuințele membrilor grupării, la sediul unei societăți comerciale, precum și la un birou notarial.


Procurorii DIICOT Alba fac, luni dimineață, 19 percheziții în Sibiu într-un caz în care 17 persoane sunt învinuite de înșelăciune și șantaj cu un prejudiciu de un milion de euro, printre aceștia fiind și un notar acuzat de cămătărie.

Conform unui comunicat al DIICOT transmis luni dimineață, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, au destructurat un grup infracțional organizat constituit din 17 persoane acuzate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, șantaj, cămătărie și spălare de bani.

Luni dimineață în acest caz au loc 19 percheziții în municipiul Sibiu și în comuna sibiană Șelimbar, la locuințele membrilor grupării, la sediul unei societăți comerciale, precum și la un birou notarial.

Unul dintre învinuiți este notar public, iar altul este funcționar la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu.

Potrivit sursei citate, membrii grupării au obținut beneficii financiare substanțiale din înșelăciuni, șantaj și cămătărie.

Procurorii DIICOT au identificat 15 victime ale acestei rețele, pe care învinuiții le-au împrumutat cu sume de bani în valută, pentru care au solicitat și încasat dobânzi săptamânale/lunare de 10-50%. Pentru a-și asigura recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii grupării îi obligau pe cei împrumutați să constituie garanții imobiliare. Actele erau întocmite în majoritatea cazurilor la Biroul Notarial al unuia dintre învinuiti, la solicitarea și conform indicațiilor membrilor grupării și cu sprijinul unei angajate a Oficiului de Cadastru Sibiu, care asigura în mod preferențial obținerea certificatelor de carte funciară.

Sursa citată mai precizează că notarul public primea comisioane substanțiale în schimbul sprijinului acordat membrilor grupării la înșelarea părților vătămate, cu ocazia semnării contractelor de împrumut.

Ulterior, învinuiții recurgeau la violențe asupra victimelor, le șantajau și le amenințau pentru a le determina să plătească sumele de bani și dobânzile fixate discreționar de către membrii grupării.

Prejudiciul cauzat de această grupare depășește 1.000.000 de euro.

Procurorii DIICOT urmează să ducă la audieri 30 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
O planetă „super pufoasă” este atât de ușoară încât ar pluti pe apă, susțin astronomii
×