UPDATE – Percheziții la clanuri interlope din București, Ilfov și Teleorman! Șapte persoane au fost reținute și s-a făcut uz de armă

Publicat: 18/09/2020, 04:00
Actualizat: 18/09/2020, 04:08

Polițiști de la Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul Investigații Criminale – Sector 1 au efectuat, joi, 16 percheziții în București, Ilfov și Teleorman, vizând clanuri interlope.

Șapte bărbați au fost reținuți, în urma perchezițiilor, fiind bănuiți de șantaj

Șapte bărbați au fost reținuți, joi, în urma celor 16 percheziții efectuate joi de polițiștii din Capitală în București, Ilfov și Teleorman într-un dosar în care sunt cercetate activtăți de șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat un pistol, de arme albe, dar și bani și bijuterii.

„În urma activităților de astăzi (joi-n.r.) polițiștii au ridicat următoarele bunuri în vederea continuării cercetărilor: 24 arme albe (cuțite, macete, săbii) și 10 obiecte contondente (bâte, castet, box metalic), un pistol tip airsoft, precum și sumele de 152.000 de euro, 38.250 de USD și 8.020 de lire sterline. De asemenea au fost ridicate și bijuterii din aur”, a transmis Poliția Capitalei, citată de Mediafax.

Știrea inițială:

Mai multe persoane de etnie romă îi ameninţă pe cei care vor să le calce teritoriul, adică toată zona Militariului şi o parte din Chiajna.

Unul dintre cei care ameninţă este Natmincă. Acesta locuiește în Chitila şi este cel de la datoria căruia care a plecat intreg scandalul cu interlopului ucis Emi Pian.

Natmincă este şi soțul Vanesei, cea care a fost la inchisoare în urma santajului pe care l-a săvârşit asupra Oanei Zăvoranu, informează romaniatv.net.

Descinderile cu focuri de armă au avut loc la clanul Sadoveanu.

Sunt vizați infractori periculoși, acuzați de șantaj și violențe, iar unul dintre suspecți a încercat să fugă și polițiștii au tras foc de avertisment.

„Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente şi Serviciul Investigaţii Criminale – Sector 1, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman, pun în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară şi 15 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman”, anunţă Poliţia Capitalei.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetători pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare.

Polițiștii s-au sesizat în urma unor înregistrări video.

Recent, pe rețelele sociale a apărut o filmare în care membri ai clanului Sadoveanu aruncau cu amenințări.

Cartierele din nordul Capitalei sunt descrise de parcă ar fi proprietăți personale de către unul dintre membrii clanului.

„Mâine-poimâine suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit! Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Ne-am luat câte un cartier! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești… Duceți-vă, frate, în oraș!

Duceți-vă unde nu sunt țiganii de țigănie! În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia! Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile!”, spune în filmare unul dintre membrii clanului Sadoveanu.

VIDEO. Percheziții la locuințele mai multor membri din clanurile Zoicăreni, Toboșari și Cocalari. Au fost ridicate zeci de doze de heroină și mai multe arme albe

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti- Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au derulat, joi, 13 august, o operațiune de combaterea traficului de droguri de mare risc (heroină) și a operațiunilor cu substanțe psihoactive.

În baza mandatelor obținute de la Tribunalul București, polițiștii antidrog au efectuat 19 percheziții în București și în județul Ilfov.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în urma acestor activități, până în prezent, au fost ridicate 200 de grame de heroină, 50 de doze de heroină, pregătite pentru comercializare, 10 grame și 17 doze de psihoactive, 59 de comprimate de metadonă, 6 alte comprimate, 14.600 de lei, 250 de euro, 4 cântare electronice de precizie, 10 kg. de tutun, 15 obiecte ce ar putea fi folosite în lupta corp la corp (furci, topoare, satare, cuțite) și diferite obiecte cu valoare probatorie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic