PERCHEZIȚII la sediul CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ. Anchetatorii vizează serviciile de investiții și licitații

PERCHEZIȚII la sediul CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ. Anchetatorii vizează serviciile de investiții și licitații
Publicat: 10/09/2012, 14:21
Actualizat: 31/01/2019, 23:42

UPDATE 3 Vicepreședintele CJ Argeș: Perchezițiile DNA au paralizat activitatea instituției. Nu putem organiza licitații și nu putem ține legătura cu Guvernul și Ministerul Dezvoltării, nemaiavând calculatoare


UPDATE 2 Perchezițiile făcute, luni, la Consiliul Județean Argeș vizează un dosar de corupție mai vechi privindu-l pe președintele instituției, Constantin Nicolescu, și pe angajați ai CJ, afirmă unul dintre avocații lui Nicolescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este vorba despre un act procedural. Nu este un dosar nou. Nu e nimic neobișnuit, percheziția este un act de procedură comun în timpul urmăririi penale”, a declarat avocatul Gabriela Zoană, care îl reprezintă pe Constantin Nicolescu în dosarul de corupție în care acesta a fost trimis în judecată în 18 mai.

Ea a precizat că procurorii DNA au făcut, luni, opt percheziții la sediul Consiliului Județean Argeș și la sediile a patru societăți comerciale care au avut contracte cu instituția, precum și la locuința unui angajat al CJ.

La ora transmiterii acestei știri, perchezițiile se încheiaseră, anchetatorii ridicând din sediu mai multe documente și unități de calculator.


UPDATE Accesul în clădirea Consiliului Județean Argeș este blocat, luni, în condițiile în care în mai multe birouri au loc percheziții ale procurorilor DNA într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accesul în clădirea Consiliului Județean (CJ) Argeș este blocat de către lucrătorii Serviciului Județean de Ordine și Paza Publică, firma care asigura ordinea în clădire și în afara ei, iar persoanele care vor să intre în instituție sunt sfătuite să revină.

Până la ora transmiterii acestei știri, în sediul CJ Argeș au avut loc opt percheziții la direcțiile de dezvoltare, economică, de implementare a proiectelor și de achiziții publice și în biroul președintelui instituției, Constantin Nicolescu, etajul patru al imobilului fiind practic blocat de către anchetatori.

Totodată, anchetatorii au percheziționat și locuința unui angajat al CJ Argeș.


Perchezițiile, la care participă procurori DNA – Serviciul teritorial Pitești și polițiști, au loc în mai multe birouri ale Consiliului Județean, inclusiv în biroul președintelui instituției, Constantin Nicolescu, lider al PSD Argeș, fiind vizate serviciile de investiții și licitații.

Perchezițiile au loc în prezența vicepreședintelui CJ Argeș, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat de acasă de către anchetatori.

„Am deschis instituția și le-am pus la dispoziție procurorilor tot ceea ce ni s-a cerut și vom ajuta ancheta. Vreau să cred ca nu este o răzbunare politică” a declarat Tecău.

El a precizat că președintele CJ Argeș, Constantin Nicolescu, este plecat în Capitală și se va întoarce la Pitești luni, la orele prânzului.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în acest caz se fac cercetări privind fraude cu fonduri europene.

În 18 mai, președintele Consiliului Județean (CJ) Argeș, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unități de învățământ, în baza unor acte false.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracțiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităților Europene anterior menționată, săvârșite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracțiune, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată și instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obținerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupție l-au reținut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeș a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunțarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitești a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi țara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgență Floreasca din București în 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeș, iar la alegerile din 10 iunie a câștigat al treilea mandat la șefia Consiliului Județean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Prețurile la biletele de avion ajung la cote maxime
×