Perseide 2022: Ploaie de stele spectaculoasă în noaptea de joi spre vineri. Se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră

Perseide 2022: Ploaie de stele spectaculoasă în noaptea de joi spre vineri. Se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 10/08/2022, 22:20
Actualizat: 10/08/2022, 22:21

În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, mai exact, se vor vedea o mulțime de stele căzătoare, au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În mod normal, s-ar putea vedea 50-60 de stele căzătoare pe ora.

Dacă vrei să privești stelele, ar trebui să ieși în afara orașelor ca să poți vedea minunatul fenomen. După miezul nopții, până dimineața se vor putea observa stelele căzătoare cu ochiul liber.

Reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, susțin că dâra lumina de pe cer este lăsată de o particulă care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, au spus specialiștii.

Specialiștii te îndeamnă să privești cerul zilele următoare

„Cea mai buna perioadă de observare este după miezul nopții până dimineața. Orice meteor al cărui traiectorie inversă ajunge în constelația Cassiopeia (între Cassiopeia și Perseu) este o „perseidă”.”, au mai precizat reprezentanții „Amiral Vasile Urseanu”, potrivit Astro-urseanu.ro.

„Anul acesta Luna se va afla în faza de Lună plină, va fi strălucitoare și se va vedea toată noaptea. Va rămâne pe cer toată noaptea și va dăuna foarte mult observațiilor. Chiar și din locurile cu cer bun, din cauza Lunii se vor vedea foarte puține Perseide.”, au mai menționat aceștia.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult