Peste 20.000 de pui au murit după ce au fost abandonați în cutii de carton la un aeroport din Madrid

Peste 20.000 de pui au murit după ce au fost abandonați în cutii de carton la un aeroport din Madrid
Peste 20.000 de pui au murit după ce au fost abandonați în cutii de carton la un aeroport din Madrid
Publicat: 09/10/2020, 12:32

Peste 20.000 de pui au murit după ce au fost abandonați în cutii de carton la un aeroport din Madrid. Potrivit poliției naționale a Spaniei, un total de 26.000 de pui au fost găsiți în cutii și paleți în terminalul de marfă al aeroportului Adolfo Suárez Madrid-Barajas în weekend. Când au fost descoperiți, 6.000 muriseră deja după trei zile în frig, fără hrană, iar ceilalți sufereau de hipotermie și încercau să supraviețuiască mâncând rămășițele păsărilor pierite.

Puii, care aveau doar câteva zile, fuseseră lăsate afară în cutii de carton timp de trei zile fără hrană sau apă, potrivit unui comunicat al Poliției Naționale Spaniole, emis miercuri.

6.000 de pui abandonati au murit la sosirea ofițerilor

În total erau 26.000 de pui, dintre care 6.000 muriseră la sosirea ofițerilor. Cei încă în viață sufereau de hipotermie și încercau să supraviețuiască mâncând rămășițele vecinilor morți, a spus poliția.

Puii au fost transportați în cutii de carton care s-au rupt după ce s-au udat în ploaie, ceea ce a făcut ca transportul lor continuu să fie „practic”, potrivit poliției.

„Descompunerea animalelor moarte a creat un miros puternic care a înrăutățit condițiile de viață ale supraviețuitorilor”, se arată în comunicatul de presă.

Polițiștii, care au fost informați cu privire la pui în weekend, nu au spus unde erau expediate animalele. Ofițerii au contactat două organizații pentru bunăstarea animalelor – Salvando Peludos și Asociación para la Liberación y el Bienestar Animal (ALBA) – pentru salvare supraviețuitorilor, duminică.

Fernando Sanchez, președintele Salvando Peludos, a declarat pentru CNN că situația pe care au descoperit-o în aeroport este „copleșitoare” și s-a întrebat de ce cineva nu a anuntat mai devreme.

„Sper să nu mai văd așa ceva”, a spus el.

Carolina Corral, președintele ALBA, a declarat pentru CNN că este o scenă „oribilă” și că este emoțional dificil de sortat prin cutii de pui pentru a găsi supraviețuitori. A fost, de asemenea, o provocare logistică pentru organizație, care în mod normal are grijă de pisici și câini, a spus ea.

„Nu știam ce să facem pentru a le oferi cele mai mari șanse de supraviețuire, deoarece nu am fost niciodată într-o astfel de situație”, a adăugat Corral.

Ambele organizații au apelat la rețelele sociale pentru a ajuta la salvarea puilor. Aproximativ 3.200 de supraviețuitori au fost împărțiți în case noi în grupuri, a spus Sanchez, dar mai mulți continuă să moară din calvarul pe care l-au îndurat la o vârstă atât de fragedă.

Un videoclip postat de polițiști arată oficiali care sortează puii supraviețuitori și se pregătesc să-i transporte în siguranță.

În total, au murit aproximativ 23.000 de pui. Poliția a declarat că a reușit să salveze doar 3.000 de animale după ce le-a pus în grija a două agenții de protecție a animalelor, Salvando Peludos și Asociación para la Liberación y el Bienestar Animal (ALBA).

Organizații de salvare au folosit rețelele de socializare pentru a chema localnicii să doneze lămpi de căldură și alimente, dar au avertizat încă de la început că puii au trecut „prin iad” și că mulți sunt susceptibili să supravietuiască.

Poliția a declarat că compania care gestionează aeroportul a contactat compania de transport maritim a puilor, dar a refuzat să-și asume responsabilitatea și i-a lăsat abandonate în terminalul de marfă.

Investigațiile continuă, iar polițiștii au declarat că cei responsabili ar putea fi acuzați de cruzime împotriva animalelor.

„Ceea ce trebuie să încercăm și să facem este să ne asigurăm că nu rămâne la fel, ca astfel de lucruri să nu se mai repete”, a spus Corral.

CNN a contactat Aeroportul Madrid Barajas pentru comentarii.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte...
Meseria cu cele mai mari salarii în România. Industria IT e doar pe locul 2,...
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Experții monitorizează un nou efect advers al vaccinurilor. Cum este afectată menstruația femeilor
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Specialiștii trag un semnal de alarmă. Ce riscă să pățească femeile ce s-au imunizat împotriva...
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Cel mai mare protestatar anti-vaccin a fost găsit MORT. Cazul care a șocat o lume...
Noua Ordine Mondială! Absolut totul s-a dat peste cap. Care sunt NOILE REGULI
OZN-urile au blocat zece rachete nucleare. Mărturia halucinantă a unui ofițer SUA
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...