Peste cinci mii de persoane au participat la slujba de Bobotează în Piața Mare din Sibiu

Peste cinci mii de persoane au participat la slujba de Bobotează în Piața Mare din Sibiu
Publicat: 06/01/2013, 16:24
Actualizat: 26/03/2019, 17:40

Peste cinci mii de persoane au participat la slujba de Bobotează organizată în Piața Mare din Sibiu, apa fiind sfințită de un sobor impresionant de preoți, în fruntea cărora s-a aflat Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza, care a făcut apel la credincioși să nu se îmbrâncească.

Potrivit Mitropolitului Ardealului, IPS Laurențiu Streza, pentru credincioșii prezenți la Slujba de Sfințire a Apei din Piața Mare au fost pregătite opt mii de sticle îmbuteliate, însă credincioșii au putut lua apă sfințită și din cele 12 butoaie de mare capacitate amplasate în Piața Mare.

„Avem suficient de multă apă sfințită. Și în sticle și își pot lua și credincioșii din cele 12 butoaie de mare capacitate. Sunt 8.000 de sticle îmbuteliate și butoaiele”, a declarat corespondentului MEDIAFAX IPS Laurențiu Streza.

Cei peste cinci mii de credincioși au stat liniștiți la coadă pentru a putea lua apa sfințită și doar câțiva s-au îmbrâncit să ajungă în fața celorlați, pentru a o primi.

Mitropolitul Ardealului a făcut tot timpul apel la calm și la răbdare, spunându-le oamenilor că nu este frumos să apară la televizor imagini cu credincioși care se îmbrâncesc pentru apa sfințită.

„Vă rog să aveți răbdare, să nu vă îmbrânciți. Este apă suficientă pentru toată lumea. Ați văzut cum apar la televizor oameni care se îmbrâncesc să ia apă și nu e frumos”, le-a spus mitropolitul oamenilor, acesta plimbându-se o vreme printre preoții care împărțeau apa tocmai pentru a le atrage atenția celor care se îmbrânceau să nu mai facă acest lucru.

După slujba de sfințire a apei, Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza a spus că este o bucurie să vadă că din ce în ce mai mulți oameni care merg în Piața Mare de Bobotează, loc unde vin preoții din toate parohiile municipiului.

„E o mare bucurie când vedem atâta mulțime de credincioși veniți în Piața Mare. Este o sărbătoare a solidarității credinței, a unității în credință. Așa cum spune Sfântul Apostol Pavel: unitatea Duhului întru legătura păcii. Fiecare preot de la parohia sa a venit aici împreună cu credincioșii și, iată, suntem mulți credincioși în Sibiu și am dorit să ne exprimăm bucuria aceasta, a Botezului Domnului, luând apă sfințită de aici, dar mai înainte de toate, sfințind-o împreună, pentru că am fost un sobor de ierarhi și preoți slujitori. E o bucurie pe care am vrea să o împărtășim în fiecare an, să ne bucurăm de ea în fiecare an”, a declarat Mitropolitul Ardealului corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit Mitropolitului, Botezul este numit și „Arătarea Domnului” sau „Epifania”, fiind ziua în care se descoperă Sfânta Treime.

„Este ziua în care se descoperă Sfânta Treime și pentru noi. Pentru toți, certitudinea aceasta sau apropierea noastră de Sfânta Treime, întâi prin cunoaștere și apoi prin harurile, prin lucrarea Duhului Sfânt, prin toate Sfintele Taine, își are un început toată lucrarea aceasta în Sărbătoarea Botezului Domnului. Suntem împărtășiți, suntem sfințiți printr-o materie purtătoare de har. (…) Noi apa o luăm, o bem, ne împărtășim și suntem convinși că ea ne este spre folos, spre sănătatea trupului și a sufletului. Dar am sfințit și întreaga sa atmosferă, întregul mediu familiar. Au fost sfințite casele de către preoți și duc acum credincioșii la ei și păstrează mărturia sfințeniei prin apa sfințită pentru tot timpul anului. Aceasta este altă mărturie că avem mult ajutor și mult har de la Dumnezeu, numai să dorim și să ne împărtășim de el așa cum se cuvine, după vrednicie”, a spus Miropolitul Ardealului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Un val de frig ameninţă România. Zonele în care temperaturile au coborât deja aproape de...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
O simplă modificare a unei mese poate aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni hepatice
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Regulile pentru proprietarii de apartamente se schimbă complet. Legea va fi total obligatorie
Oana Zăvoranu a luat foc. Scoasă din minți de proces
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Reacţia dură a purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, faţă de câştigătorul Eurovision: "Victoria...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Rezoluție ONU: Când va fi sărbătorită Ziua Mondială a Fotbalului?