Peste șapte mii de bistrițeni au întâmpinat Anul Nou în stradă la un concert Minculescu-Nuțu Olteanu

Peste șapte mii de bistrițeni au întâmpinat Anul Nou în stradă la un concert Minculescu-Nuțu Olteanu
Publicat: 01/01/2014, 12:04
Actualizat: 04/08/2014, 09:15

Peste șapte mii de oameni au întâmpinat noul an în centrul Bistriței la concertul din noaptea de Revelion, unde au cântat Cristi Minculescu, Nuțu Olteanu, dar și trupa locală Prefix 990, lumea admirând și focul de artificii, care a durat mai bine de zece minute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Concertul de Revelion a început la ora 23.00, când pe scenă a urcat trupa locală de rock Prefix 990, iar în jurul orei 23.30, scena a fost ocupată de Cristi Minculescu & Nuțu Olteanu Supergrup.

Cu câteva minute înainte de ora 00.00, pe scenă a urcat și primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, care s-a adresat oamenilor amintind câteva evenimente care au marcat anul care tocmai s-a încheiat.

„Am reușit să-l aducem pe Cristi Minculescu la Bistrița și le mulțumesc celor care s-au implicat. (…) Merită să amintim câteva dintre jaloanele care au marcat acest an bun și frumos, care a marcat drumul european al Bistriței. Am finalizat turnul Bisericii Evanghelice, singurul turn de la Viena la Moscova dotat cu lift, am construit o școală nouă la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, am finalizat Parcul Municipal, străzile din centrul orașului. Vă mulțumesc tuturor că ați fost alături de mine și de administrația pe care o conduc, împreună am reușit să facem pași importanți pentru Europa. Am început câteva proiecte importante, printre care Pădurea Schulerwald, Casa de Cultură, pasajele. Bistrița își urmează traseul inclusiv prin Târgul de Crăciun, intenționăm continuarea lui și realizarea unui târg mare, important, unde să vină artizani și meșteri din toată Europa. Este important ca zona pietonală să fie animată nu numai de Zilele Bistriței sau de Ostermarkt, ci și iarna, iernile la noi sunt frumoase. Am mari speranțe de la 2014, an în care începe un nou exercițiu de finanțare din partea UE. Cu acești bani europeni sper să ne facem orașul cu adevărat european, un loc în care să ne placă nouă și copiilor noștri să trăim. Vă doresc un 2014 frumos, fericit, cu multe împliniri”, a spus Ovidiu Crețu.

După numărătoarea inversă a ultimelor secunde din an, au început focurile de artificii, care au durat mai bine de zece minute, după care Cristi Minculescu & Nuțu Olteanu Supergrup au urcat pe scenă și au continuat să cânte.

„Întotdeauna am suferit de sindromul nerevenirilor în locurile unde m-am simțit foarte bine. Începând cu 2009, viața mea a luat o întorsătură pe care n-o dorea nimeni. Pentru mine, Bistrița e un oraș special, cu un public special. E o ironie cumplită a sorții să ajung foarte rar în locurile care îmi plac. Acum și din cauza crizei. Le mulțumesc pe această cale celor care au făcut posibilă prezența noastră aici. Sunt bucuros că am reușit să încep acest proiect cu Nuțu. El mi-a dat o șansă în 1980, când am venit la Iris, acum trebuie să-i întorc serviciul, nu? Nuțu stă în Suedia, eu în Germania, e și acolo un pic de criză, dar nu ca aici. Oricum, tot ce contează e că am revenit la Bistrița, unde m-am simțit în permanență foarte bine. Fiecare oraș are frumusețea lui. Și înainte de 1989 am ajuns destul de rar aici. Sigur că am avut și alte oferte, dar asta s-a concretizat. Ce îmi doresc de la 2014? Să fie 2015 mai bun decât 2013 și 2014. Eu nu îmi fac niciodată planuri, știți vorba aia, nu-ți face iluzii ca să n-ai deziluzii. A fost anul redebutului meu muzical, la început cu Lotus, apoi am încetat cu joaca și m-am apucat de lucruri serioase. Suntem niște dinozauri mai norocoși”, a declarat Cristi Minculescu într-o conferință de presă, susținută înaintea concertului de Revelion.

La rândul său, chitaristul Nuțu Olteanu, fondator al trupei Iris, și-a adus aminte de perioada în care Cristi Minculescu a intrat în Iris și a anunțat că un membru al trupei nu a putut veni la Bistrița, deoarece a suferit un accident.

„Cristi era un băiat foarte tăcut, spre deosebire de mine. Când l-am auzit cântând am știut că va fi cel mai bun solist de rock din România. E născut pentru asta, are o aură, o putere cu care te naști. Sunt bucuros că după atâția ani cântăm din nou împreună și avem planuri mari, eu unul cel puțin. Am auzit de prea multe ori că rockul a murit în România. Păi dacă nu-l mai cântă nimeni… Rockul e o chestie de atitudine, de angajament. De când am început acest proiect împreună am făcut furori ca pe timpuri. Basistul Ken Sundberg nu a putut veni cu noi, era pe motocicletă și a suferit un accident, și-a fracturat clavicula. Îl înlocuiește Eugen Tegu, din Orchestra Radiodifuziunii Române”, a afirmat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Aceste mașini sunt confiscate! S-a decis eliminarea acestor abţibilduri de pe vehicule
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
ABBA, una dintre cele mai populare trupe muzicale din toate timpurile
×