Petiții online: închiderea Centrului Vechi și interzicerea sărbătoririi Halloween-ului în România

Petiții online: închiderea Centrului Vechi și interzicerea sărbătoririi Halloween-ului în România
Publicat: 01/11/2015, 14:42
Actualizat: 01/11/2015, 18:28

O petiție online pentru închiderea și reconsolidarea Centrului Vechi al Bucureștiului a fost lansată duminică, fiind semnată până în prezent de peste 200 de persoane.

„Vrem să ne simțim în siguranță atunci când renunțăm la stat în fața televizoarelor și a emisiunilor servite de media pentru o seară ‘în oraș’. Suntem tineri și ne place să socializăm fie virtual, fie în realitate. Cu toții știm că Centrul Vechi atrage cei mai multi clienți, atât străini, cât și români. De ce să stăm cu inima cât un purice că în orice moment pot cădea clădirile vechi? De ce să fim noi victimele sistemului acestuia neglijent, corupt, cu sete de șpăgi și profit? De ce să fim noi următoarele victime? Din păcate, la noi în țară, este nevoie de o tragedie ca cea de vineri seară, 30 octombrie, pentru a schimba ceva, pentru a ieși unele nereguli la suprafață. Haideți să schimbăm ceva pentru noi, pentru cei care frecventăm acele locuri!”, se spune în această petiție, publicată pe site-ul petitieonline.com și promovată pe rețeaua de socializare Facebook.

Totodată, după tragedia din clubul Colectiv, au fost lansate mai multe petiții online prin care se cere interzicerea sărbătoririi Halloween-ului în România.

„Mulți dintre români au preluat, de câțiva ani, dintr-un mimetism modernist, care nu are nimic de a face cu discernământul, Halloween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracții (tembele) este o veritabilă invocare a demonilor și făpturilor infernale. Putem vedea cu această ocazie o defilare spectrală, de oameni deghizați în schelete, arătări hidoase, vrăjitoare, fantome, mumii, vampiri, vârcolaci, monștri, criminali sângeroși care împânzesc străzile și se sperie unii pe alții cu tot felul de farse și glume macabre și nesărate. În vitrinele magazinelor, în parcuri, în companii, în localuri, în școli și universități, pe ușile caselor, peste tot apar vrăjitoare călare pe mătură, dovleci-felinar, coarne și alte simboluri mai mult sau mai puțin demonice. Cam așa arată Halloween-ul, o ‘sărbătoare’ pe care sataniștii declarați o consideră printre cele mai importante”, se spune într-o astfel de petiție publicată sâmbătă, pe site-ul petitieonline.com.

Subiecte similare au și petițiile online „Stop Halloween”, „Opriți sărbătoarea Halloweenului în școli!”, „Halloween Fără Mine!”, „Interzicerea ‘sărbătorii’ Halloween”, toate fiind lansate după tragedia din clubul Colectiv.

Pe de altă parte, tot în mediul online au început să fie demarate, începând de sâmbătă, mai multe manifestări în memoria victimelor tragediei. Printre acestea s-a numărat și acțiunea „Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieșim în club!”, utilizatorii rețelei de socializare fiind îndemnați să nu meargă în cluburi sâmbătă seară, din respect pentru cei decedați și ca protest față de modul în care funcționează aceste locuri. Până în prezent, peste 62.000 de utilizatori ai rețelei Facebook au precizat că sunt interesați de acțiunea „Nimeni în cluburi!”.

În plus, mai multe cluburi din București, între care se numără Bamboo, Fratelli, Gaia, Hard Rock Cafe și Control, și-au anulat petrecerile programate sâmbătă seară, cu prilejul sărbătorii de Halloween, din respect și solidaritate cu victimele tragediei de vineri din clubul Colectiv.

Totodată, mulți dintre utilizatorii români ai platformei Facebook și-au schimbat, începând de sâmbătă, după producerea tragediei din Colectiv, fotografia de profil de pe această rețea de socializare, cu o imagine neagră.

Pentru duminică, tot pe Facebook, sunt anunțate mai multe acțiuni „Silent walk – Colectiv”, în București și în alte orașe din țară, în memoria victimelor tragediei.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei și-au pierdut viața 29 de oameni, iar alți aproximativ 200 au fost răniți, dintre care 140 sunt spitalizați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Care a fost cea mai mare dorință a lui Stephan Pelger. Avea deja actele depuse,...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Drăgoi, cea mai frumoasă înotătoare! A câștigat Miss California...
Controverse în Rusia după ce o mamă de 34 de ani a fost desemnată cea...
Cum arată celebrul posterior al lui J.Lo în realitate, fără Photoshop. Vedeta are 53 de...
Lovitura dată de doi soţi din Suceava, după ce au adus recolta din Olanda. Produc...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
”Spionaj”: Ce au spus mecanicii în absența șoferului, camera de bord era pornită! VIDEO
Calendar ortodox 11 iunie 2023. Ce sărbătoare este duminică?
Cum ar fi reușit mama fetiței de 12 ani, găsită fără viață în lada patului,...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Ţările cu cei mai scunzi oameni din lume
Afacerile Gabrielei Cristea sunt pe butuci, dar Tavi Clonda lovește cu... Dansatoare de la Wilmark!
Un bărbat a RESPINS furtuna cu PUTEREA MINȚII. Și TU poți face asta!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
DOLIU imens! A murit MARELE ACTOR. Toţi românii l-au iubit nespus
Cea mai periculoasă femeie din România fost arestată în Austria. A pus pe jar toți...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu soțul Danei Roba. Bărbatul a ajuns în fața judecătorilor după ce...