Petiții online: închiderea Centrului Vechi și interzicerea sărbătoririi Halloween-ului în România

Petiții online: închiderea Centrului Vechi și interzicerea sărbătoririi Halloween-ului în România
Publicat: 01/11/2015, 14:42
Actualizat: 01/11/2015, 18:28

O petiție online pentru închiderea și reconsolidarea Centrului Vechi al Bucureștiului a fost lansată duminică, fiind semnată până în prezent de peste 200 de persoane.

„Vrem să ne simțim în siguranță atunci când renunțăm la stat în fața televizoarelor și a emisiunilor servite de media pentru o seară ‘în oraș’. Suntem tineri și ne place să socializăm fie virtual, fie în realitate. Cu toții știm că Centrul Vechi atrage cei mai multi clienți, atât străini, cât și români. De ce să stăm cu inima cât un purice că în orice moment pot cădea clădirile vechi? De ce să fim noi victimele sistemului acestuia neglijent, corupt, cu sete de șpăgi și profit? De ce să fim noi următoarele victime? Din păcate, la noi în țară, este nevoie de o tragedie ca cea de vineri seară, 30 octombrie, pentru a schimba ceva, pentru a ieși unele nereguli la suprafață. Haideți să schimbăm ceva pentru noi, pentru cei care frecventăm acele locuri!”, se spune în această petiție, publicată pe site-ul petitieonline.com și promovată pe rețeaua de socializare Facebook.

Totodată, după tragedia din clubul Colectiv, au fost lansate mai multe petiții online prin care se cere interzicerea sărbătoririi Halloween-ului în România.

„Mulți dintre români au preluat, de câțiva ani, dintr-un mimetism modernist, care nu are nimic de a face cu discernământul, Halloween-ul, macabra sărbătoare occidentală, care sub masca unor distracții (tembele) este o veritabilă invocare a demonilor și făpturilor infernale. Putem vedea cu această ocazie o defilare spectrală, de oameni deghizați în schelete, arătări hidoase, vrăjitoare, fantome, mumii, vampiri, vârcolaci, monștri, criminali sângeroși care împânzesc străzile și se sperie unii pe alții cu tot felul de farse și glume macabre și nesărate. În vitrinele magazinelor, în parcuri, în companii, în localuri, în școli și universități, pe ușile caselor, peste tot apar vrăjitoare călare pe mătură, dovleci-felinar, coarne și alte simboluri mai mult sau mai puțin demonice. Cam așa arată Halloween-ul, o ‘sărbătoare’ pe care sataniștii declarați o consideră printre cele mai importante”, se spune într-o astfel de petiție publicată sâmbătă, pe site-ul petitieonline.com.

Subiecte similare au și petițiile online „Stop Halloween”, „Opriți sărbătoarea Halloweenului în școli!”, „Halloween Fără Mine!”, „Interzicerea ‘sărbătorii’ Halloween”, toate fiind lansate după tragedia din clubul Colectiv.

Pe de altă parte, tot în mediul online au început să fie demarate, începând de sâmbătă, mai multe manifestări în memoria victimelor tragediei. Printre acestea s-a numărat și acțiunea „Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieșim în club!”, utilizatorii rețelei de socializare fiind îndemnați să nu meargă în cluburi sâmbătă seară, din respect pentru cei decedați și ca protest față de modul în care funcționează aceste locuri. Până în prezent, peste 62.000 de utilizatori ai rețelei Facebook au precizat că sunt interesați de acțiunea „Nimeni în cluburi!”.

În plus, mai multe cluburi din București, între care se numără Bamboo, Fratelli, Gaia, Hard Rock Cafe și Control, și-au anulat petrecerile programate sâmbătă seară, cu prilejul sărbătorii de Halloween, din respect și solidaritate cu victimele tragediei de vineri din clubul Colectiv.

Totodată, mulți dintre utilizatorii români ai platformei Facebook și-au schimbat, începând de sâmbătă, după producerea tragediei din Colectiv, fotografia de profil de pe această rețea de socializare, cu o imagine neagră.

Pentru duminică, tot pe Facebook, sunt anunțate mai multe acțiuni „Silent walk – Colectiv”, în București și în alte orașe din țară, în memoria victimelor tragediei.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei și-au pierdut viața 29 de oameni, iar alți aproximativ 200 au fost răniți, dintre care 140 sunt spitalizați.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
S-a anunțat marele cutremur! Când va fi seismul de peste 7 grade în România
Începe războiul? Rușii lansează o undă de șoc la frontiera cu Ucraina. Mișcări masive de...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...