Pianistul Alex Penescu, rănit în Colectiv, a lansat piesa “Ești lumina mea”, alături de soprana Angela Gheorghiu

Pianistul Alex Penescu, rănit în Colectiv, a lansat piesa “Ești lumina mea”, alături de soprana Angela Gheorghiu
Pianistul Alex Penescu, rănit în Colectiv, a lansat piesa “Ești lumina mea” / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 26/12/2021, 19:44
Actualizat: 26/12/2021, 19:47

Pianistul Alex Penescu a lansat piesa “Ești lumina mea”, în interpretarea celebrei artiste de operă Angela Gheorghiu, alături de tenorul Teodor Ilincăi.

“Aceasta colaborare inedită, cu doi artiști imensi, care se întâlnesc din nou într-un dialog muzical, reprezintă pentru mine o mare onoare la care, deși visam, nu îndrăzneam să sper”, spune Alex Penescu.

Noul single este continuarea naturală în cariera muzicală a pianistului, după lansarea piesei “Suflet Colectiv”, iar această colaborare extraordinară are la bază o legătura muzicală cu totul specială, între celebra soprană Angela Gheorghiu și Alex Penescu, relatează Știrile ProTV.

Această legătură a căpătat valențe profunde din clipa în care Angela Gheorghiu l-a vizitat la spital pe Alex Penescu, după ce acesta a ieșit din coma în care s-a găsit vreme de mai bine de o lună de zile, din cauza rănilor suferite în tragedia din clubul Colectiv, în 30 octombrie 2015.

“În decembrie 2015, când încă eram internat ca urmare a accidentului din Colectiv, Angela Gheorghiu m-a vizitat pe patul de spital… Nu m-aș fi gândit atunci că, aproape 6 ani mai târziu, vocea ei unică și inconfundabilă va răsuna pe o piesă compusă, orchestrată și interpretată la pian de mine. Să spun că atât prietenia ei, cât și această colaborare inedită mă onorează, ar fi prea puțin. Pot spune, însă, că piesa pe care o veți asculta este, poate, o dovadă că pe parcursul oricărui drum lung și greu pot exista momente cu adevărat aparte”, a declarat Alex Penescu.

Angela Gheorghiu: “Alex Penescu este un prieten drag”

La rândul sau, Angela Gheorghiu a mărturisit: “Alex Penescu este un prieten drag pe care l-am cunoscut, evident, prin intermediul tatălui său, marele prof. dr Mircea Penescu – concert-maestru al Orchestrei Medicilor din România.

Am fost și sunt impresionată de această legătură între muzică și medicină. În glumă, spun mereu prietenilor mei medici: voi vă îngrijiți de corpurile oamenilor, iar noi, artiștii, de sufletele și spiritualitatea lor.

Un tânăr cultivat și talentat, Alex Penescu are, asemenea tatălui său, o atracție ieșită din comun pentru muzică în general. A studiat pianul clasic, iar de aici orizontul lui s-a lărgit către muzica rock, căutând apoi sonorități noi din toate genurile muzicale.

Dragostea lui pentru muzica rock l-a dus într-o seară de octombrie într-un loc care a devenit o rană deschisă pentru București, un loc în care un incendiu devastator a distrus bucuria și viața multora. Alex se numără printre supraviețuitorii incendiului de la Clubul Colectiv, dar a plătit un preț enorm, al răbdării și suferinței.

Înțelegând prin ce trece, am fost la spital să îl văd și să-l asigur de admirația și sprijinul meu. Dragostea noastră pentru muzică ne-a făcut să ne promitem că, într-o bună zi, vom colabora pe acest plan.”

Angela Gheorghiu s-a ținut de cuvânt și, iată că, în decembrie 2021, visul s-a împlinit.

”Alex a compus o piesă în duet, opera-rock absolut superbă, pe versurile prietenului nostru comun, tenorul Teodor Ilincăi” continuă Angela Gheorghiu.

”Pe Teodor îl cunosc foarte bine, de o viață, și l-am invitat alături de mine în multe concerte și spectacole de operă în toată lumea, așa cum am făcut de 31 de ani cu toți artiștii români și străini în al căror talent am crezut.

Am ales cu toții să filmăm în sala Ateneului Român, pe care o consider casa mea, templul muzical al României. Am filmat cu mare dragoste și prietenie, cu dorința de a transmite armonie și speranță tuturor celor care au avut de suferit și mai au încă, după acel nefericit eveniment de la Clubul Colectiv. Sper din toată inima ca acest videoclip să fie urmărit de românii din țară și din afară ei cu aceeași dragoste și bucurie cu care l-am realizat – “Ești Lumina Mea”.

Tenorul Teodor Ilincăi a lăsat, de asemenea, câteva rânduri despre cum l-a cunoscut pe Alex Penescu și cum a compus versurile pentru acest cântec minunat și inedit.

“Pe Alex l-am cunoscut în contextul relației și apropierii noastre de Casă Regală a României. Îl cunoșteam pe tatăl său, doctorul Mircea Penescu, căruia îi port un respect deosebit pentru realizările notabile ca manager al spitalului de nefrologie din București, însă ceea ce ne-a unit a fost tot muzica, dumnealui fiind concert-maestru al Orchestrei Medicilor, cu care am colaborat în numeroase rânduri cu bucurie. Am primit de la Alex felicitări cu ocazia Concertelor Regale și a decorării mele de către Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei Române.

De aici și până la o prietenie strânsă nu a fost decât un pas, Alex fiind pasionat de muzică clasică, pe lângă pasiunea-i binecunoscută pentru muzică rock.

Pe Angela Gheorghiu o cunoșteam fiecare separat, eu având onoarea de a împărți scenă în nenumărate rânduri în concerte și spectacole cu această inegalabilă și minunată voce de soprană, care farmecă întreg mapamondul de peste 30 de ani.

Propunerea lui Alex de a compune versurile acestei piese a venit oarecum firesc, deși linia melodică și versurile au suferit câteva modificări importante din momentul nașterii lor și până în clipă mixajului final, ceea ce cred că o face atât de frumoasă și inedită, fiind șlefuită cu migală de către toți cei implicați.

Ne-am simțit extrem de onorați când Angela Gheorghiu a acceptat acest duet, dar cel mai important este că a venit cu idei noi, care au pus mersul melodic într-o lumină mult mai bună și mai firească decât așa cum am conceput-o Alex și cu mine. Nu putem decât să ne bucurăm din inimă pentru acest proiect de suflet și să sperăm că mesajul acestui cântec să bucure oamenii și să răsune peste granițele vremii”.

La rândul său, Bogdan Vișan, fost basist al trupelor de doom/death-metal Abigail și Taine, a recunoscut că această piesă deosebită, care îmbină muzica clasică cu rock-ul, a fost o provocare artistică pentru el.

”L-am cunoscut pe Alex Penescu de pe vremea când el cânta în trupa Abigail. Apoi… m-a contactat pentru piesa ”Suflet Colectiv”, după care a apărut acest proiect nou, de o altă factură.

Mi-a trimis piesa să o ascult și mi s-a părut foarte interesantă. A fost o provocare pentru mine, să schimb registrul muzical.

Apoi am aflat că este vorba despre o filmare la Ateneu, cu un superstar al operei. A fost extrem de interesant totul, pentru că s-a filmat în luna iunie, iar clipul s-a lansat în decembrie. A fost unul dintre cele mai bine păstrate secrete de către mine.

Eu nu am mai cântat deloc într-un proiect care implică și muzică clasică. Un alt lucru interesant, a trebuit să vin la costum în Ateneu. Chiar a fost o experiență provocatoare pentru mine.

În perioada în care mă pregăteam pentru filmare, am ascultat piesa de atât de multe ori, încât chiar intrasem complet în acest cadru al muzicii clasice și deja era foarte emoționant, totul. Mai ales că videoclipul a fost filmat din prima, ”one shot”, cum se spune, fără montaj.” – a declarat Bogdan Vișan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului