8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Procesul Colectiv a ajuns în faza finală: Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru toți inculpații din dosar

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Procesul Colectiv a ajuns în faza finală: Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru toți inculpații din dosar
Foto: Mediafax Foto
Publicat: 18/12/2021, 08:00
Actualizat: 18/12/2021, 08:04

Procurorul de ședință din cazul Colectiv a solicitat, vineri, instanței de la Curtea de Apel București să îi condamne pe toți inculpații, în frunte cu primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru faptele de care sunt acuzați.

Procesul Colectiv care a fost tergiversat în ultimii șase ani a ajuns, astfel, pe ultima sută de metri. La Curtea de Apel Bucureşti, au început dezbaterile finale ce vor marca sfârşitul procesului. Instanţa de judecată a programat urătoarele discuții în 17, 20 şi 21 decembrie 2021.

2. Vaccinul Pfizer pentru copiii sub 5 ani nu produce imunitatea dorită, după primele doze. Testele vor include și doza booster

Reprezentanții Pfizer au anunțat că testele vaccinului în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani au arătat că nu oferă imunitatea așteptată.

Astfel, compania farmaceutică a decis să adauge și a treia doză în teste, care va fi folosită pe toți copiii cu vârste între 6 luni și 5 ani, chiar dacă vaccinul s-a dovedit eficient în cazul celor de până la doi ani.

3. Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 18 decembrie 2021. Venus retrogradează în zodia Capricorn

Horoscopul zilei de 18 decembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Venus, planeta iubirii și a banilor, se pregătește să intre în retrogradare, perioadă delicată care va dura până pe 29 ianuarie. În tot acest timp, relațiile vor fi testate și reevaluate, atât cele sentimentale, cât și cele profesionale.

Financiar, s-ar putea să avem parte de revizuiri și reorganizări de buget, de aceea ar trebui să fim mai cumpătați în cheltuieli. Noile relații sunt de evitat pentru că nu vor fi de durată și pot aduce multă suferință.

4. Programul de funcționare al supermarketurilor în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion

Marii retaileri și-au anunțat programul de funcționare pentru Crăciun și Revelion. Programul supermarketurilor va fi redus în perioada sărbătorilor de iarnă.

5. Guvernul a aprobat acordarea ajutorului financiar pentru pensionarii din sistemul public de pensii

Guvernul a aprobat vineri, printr-o ordonanță de urgență, acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel încât toți cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei, în luna ianuarie 2022.

Măsura este prevăzută în Programul de guvernare 2021-2024 și este menită să vină în sprijinul acestei categorii de persoane vulnerabile, în perioada de iarnă, ca sprijin excepțional, se arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina web a Ministerului Muncii.

6. Primele audieri de martori cu identitate protejată, în dosarul Caracal

Un nou termen în dosarul crimelor de la Caracal a avut loc, vineri, 17 decembrie, la Tribunalul Olt. Judecătorii au audiat patru martori, printre care și fratele lui Ștefan Risipițeanu, vecinul lui Dincă acuzat de viol în același dosar. Alți doi martori anonimi, cu identitate protejată, au fost audiați prin videoconferință.

Avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu, susține că martorii sub acoperire au fost montați de DIICOT și că Dincă are complici, care sunt în libertate.

7. Sindicatele din învățământ amenință că vor boicota începerea școlilor, din ianuarie

Liderii a două federații  sindicale din învăţământ amenință că angajații din educație ar putea intra în grevă generală, din luna ianuarie, situație care ar duce la închiderea unităţilor de învăţământ.

Sindicatele spun că angajaţii se simt umiliţi de faptul că Guvernul nu intenţionează să le majoreze anul viitor salariile conform legii.

8. Haos pe Aeroportul Otopeni, unde sute de persoane stau la coadă la terminalul Sosiri din cauza formalităților Covid -19

Răzvan Pascu, consultant în turism, a postat, vineri, pe Facebook imagini din terminalul „Sosiri” al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, unde sute de persoane stau la o coadă imensă, din cauza formalităților impuse de pandemia de COVID-19. Potrivit lui Răzvan Pascu, autorităţile ar lua măsuri din birou, „fără a le trece prin filtrul raţiunii”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii