PMP: Fixaţia PSD cu renegocierea PNRR pune România într-o situaţie critică!

PMP: Fixaţia PSD cu renegocierea PNRR pune România într-o situaţie critică!
Comisia Europeană / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 11/05/2022, 16:49

PMP trage un semnal de alarmă, printr-un text publicat pe Facebook, transmițând că „fixaţia PSD cu renegocierea PNRR pune România într-o situaţie critică”.

Partidul Mișcarea Populară transmite că mișcarea „demagogilor pesedişti” aduce deservicii activității guvernamentale, blochează posibilitatea accesării fondurilor din PNRR și stopează orice calendar de reforme.

„PMP atrage atenția că discursul demagogilor pesedişti: paralizează activitatea guvernamentală, blochează posibilitatea accesării fondurilor din PNRR și stopează orice calendar de reforme.

Un caz concret este cel al lui Marius Budăi, ministrul Muncii, care a explicat faptul că în PNRR s-au scris ”bazaconii”, atunci când a fost întrebat dacă cei de la Uniunea Europeană au dat undă verde creşterii pensiilor.

Soluția PMP:

PMP mai notează cu soluția nu este legată de mărirea procentului din PIB şi a cheltuielilor raportate la total Buget, ci de creşterea semnificativă a PIB.

„Ca răspuns, Partidul Mişcarea Populară le atrage atenţia miniștrilor Muncii şi Finanţelor că, în chestiunea punctuală a procentului de 9,4% din PIB alocat pensiilor, lucrurile sunt demne de matematica de clasa a treia. Regula de trei simplă: 9,4% din X este mai mult dacă X (în acest caz PIB-ul) este mai mare. PIB-ul este variabil, aşa că şi alocările efective pentru pensii sunt variabile.

Soluţia PMP este una simplă şi nu stă în mărirea procentului din PIB şi a cheltuielilor raportate la total Buget, ci în creşterea semnificativă a PIB”, se mai arată în mesajul PMP.