Poarta care s-a prăbușit la intrarea în Timișoara, omorând un tânăr de 24 de ani, fusese modernizată în 2015, cu peste 50.000 de euro. Primar: A fost o „estetizare”

Redactor:
Departamentul Corespondenți
Poarta de intrare în Timișoara care s-a prăbușit în timpul furtunii de duminică omorând pe loc un tânăr de 24 de ani fusese modernizată în urmă cu doi ani, lucrare pentru care primăria a plătit unei firme locale peste 50.000 de euro. Tânărul, care nu a avut nicio șansă, murind strivit în mașină era student în ultimul an la medicină dentară.

Nicolae Robu a a explicat luni, pe pagina sa de socializare, că poarta de la intrarea în Timișoara, care a căzut peste o mașină omorând un tânăr de 24 de ani, în timpul vijeliei de duminică seara, a fost construită în perioada comunismului, în urmă cu 37 de ani.

„Acea poartă a fost construită în timpul comunismului, în anii 1980, deodată cu cea similară de pe Calea Aradului. Ea trebuia să fie una foarte solidă, pentru că ea a fost gândită să fie suport pentru o cortină care să blocheze traficul auto în situații excepționale, în contextul în care în acea perioadă un grup de cetățeni a furat arme și autoritățile vremii au avut mari dificultăți în a-i prinde (am înțeles că până la urmă respectivii ar fi fost toți împușcați)”, a scris Robu.

Potrivit primarului, poarta a fost modernizată în perioada 2014-2015 fiind vorba, mai degrabă, de o „estetizare” a porții.

„În 2014-2015, s-a realizat modernizarea porții, mai bine zis estetizarea ei, prin intervenții autorizate, conforme – cel puțin la nivelul caietului de sarcini- cu solicitările expertului care a efectuat expertiza prealabilă comandată de Primărie, intervenții constând în (…) desprindere litere volumetrice existente, desfacere ornamente existente, curățire rugină, grunduire și vopsire confecții metalice, reparații tencuieli la stâlpi, placare fețe văzute cu plăci fibrociment, refacere instalație electrică și priză de pământ, montare litere volumetrice, semnale luminoase, lucrări de organizare șantier, transport moloz”, a mai spus Nicolae Robu.

Potrivit primarului, până în prezent nu au fost sesizate probleme în ceea ce privește poarta de la intrarea în oraș, însă, după accidentul de duminică, a fost deschis un dosar penal, preluat de Parchet.

„Procuratura a declanșat, cum e firesc, o anchetă. Suntem convinși că, în cadrul anchetei, se vor clarifica toate aspectele de clarificat în astfel de situații. Ne exprimăm, și cu această ocazie, regretul profund că un tânăr și-a pierdut viața în urma prăbușirii porții și întreaga compasiune pentru familia îndurerată, rudele și prietenii săi”, a mai spus Robu.

Întrebat, duminică seara, la Digi24 despre efectele furtunii din Timișoara, premierul Mihai Tudose a răspuns: „Întrebați-l pe domnul Robu de ce a picat semnul acela inaugurat de el de curând și a făcut o victimă. Semnul acela nou-nouț, cu Bine ați venit la Timișoara, a fost inaugurat cu surle și trâmbițe”, a raspuns premierul. 

Tănărul care a murit strivit de poarta de la intrarea în Timișoara se numea Vlad Baici și era student în ultimul an la Facultatea de Medicină dentară. 

Cinci persoane și-au pierdut viața, duminică, în județul Timiș, în timpul furtunii puternice. Trei dintre acestea au murit într-un parc din Buziaș, după ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la grădina zoologică din Timișoara, fiind lovită de o creangă, iar un tânăr de 24 de ani a murit după ce mașina în care se afla a fost strivită de poarta de intrare în oraș, de pe Calea Lugojului.

Poarta de intrare în Timișoara a fost reabilitată de municipalitate în urmă cu doi ani, primăria plătind peste 50.000 de euro pentru lucrările executate de o firmă privată.

VIDEO ȘI FOTO: OPINIA TIMIȘOAREI

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Care este, de fapt, zona din România unde vacile produc cel mai bun lapte
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide