Poarta care s-a prăbușit la intrarea în Timișoara, omorând un tânăr de 24 de ani, fusese modernizată în 2015, cu peste 50.000 de euro. Primar: A fost o „estetizare”

Nicolae Robu a a explicat luni, pe pagina sa de socializare, că poarta de la intrarea în Timișoara, care a căzut peste o mașină omorând un tânăr de 24 de ani, în timpul vijeliei de duminică seara, a fost construită în perioada comunismului, în urmă cu 37 de ani.

„Acea poartă a fost construită în timpul comunismului, în anii 1980, deodată cu cea similară de pe Calea Aradului. Ea trebuia să fie una foarte solidă, pentru că ea a fost gândită să fie suport pentru o cortină care să blocheze traficul auto în situații excepționale, în contextul în care în acea perioadă un grup de cetățeni a furat arme și autoritățile vremii au avut mari dificultăți în a-i prinde (am înțeles că până la urmă respectivii ar fi fost toți împușcați)”, a scris Robu.

Potrivit primarului, poarta a fost modernizată în perioada 2014-2015 fiind vorba, mai degrabă, de o „estetizare” a porții.

„În 2014-2015, s-a realizat modernizarea porții, mai bine zis estetizarea ei, prin intervenții autorizate, conforme – cel puțin la nivelul caietului de sarcini- cu solicitările expertului care a efectuat expertiza prealabilă comandată de Primărie, intervenții constând în (…) desprindere litere volumetrice existente, desfacere ornamente existente, curățire rugină, grunduire și vopsire confecții metalice, reparații tencuieli la stâlpi, placare fețe văzute cu plăci fibrociment, refacere instalație electrică și priză de pământ, montare litere volumetrice, semnale luminoase, lucrări de organizare șantier, transport moloz”, a mai spus Nicolae Robu.

Potrivit primarului, până în prezent nu au fost sesizate probleme în ceea ce privește poarta de la intrarea în oraș, însă, după accidentul de duminică, a fost deschis un dosar penal, preluat de Parchet.

„Procuratura a declanșat, cum e firesc, o anchetă. Suntem convinși că, în cadrul anchetei, se vor clarifica toate aspectele de clarificat în astfel de situații. Ne exprimăm, și cu această ocazie, regretul profund că un tânăr și-a pierdut viața în urma prăbușirii porții și întreaga compasiune pentru familia îndurerată, rudele și prietenii săi”, a mai spus Robu.

Întrebat, duminică seara, la Digi24 despre efectele furtunii din Timișoara, premierul Mihai Tudose a răspuns:„Întrebați-l pe domnul Robu de ce a picat semnul acela inaugurat de el de curând și a făcut o victimă. Semnul acela nou-nouț, cu Bine ați venit la Timișoara, a fost inaugurat cu surle și trâmbițe”, a raspuns premierul.

Tănărul care a murit strivit de poarta de la intrarea în Timișoara se numea Vlad Baici și era student în ultimul an la Facultatea de Medicină dentară.

Cinci persoane și-au pierdut viața, duminică, în județul Timiș, în timpul furtunii puternice. Trei dintre acestea au murit într-un parc din Buziaș, după ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la grădina zoologică din Timișoara, fiind lovită de o creangă, iar un tânăr de 24 de ani a murit după ce mașina în care se afla a fost strivită de poarta de intrare în oraș, de pe Calea Lugojului.

Poarta de intrare în Timișoara a fost reabilitată de municipalitate în urmă cu doi ani, primăria plătind peste 50.000 de euro pentru lucrările executate de o firmă privată.

VIDEO ȘI FOTO: OPINIA TIMIȘOAREI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?