POLITICĂ. PSD, ALDE și Pro România, alianță pentru locale și parlamentare? Gabriela Firea: „Pandemia a oprit aceste discuții”

Redactor:
Gandul
POLITICĂ. PSD, ALDE și Pro România, alianță pentru locale și parlamentare? Gabriela Firea: „Pandemia a oprit aceste discuții”
Foto: Gabriela Firea Facebook

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, recunoaște că au fost discuții între PSD, ALDE și Pro România pentru a forma o alianță politică, fie una electorală, fie ambele, atât pentru alegerile locale, unde va candida pentru un nou mandat de primar, cât și la cele parlamentare. Totuși, discuțiile despre alianță au fost compromise de pandemia de coronavirus.

PSD, ALDE și Pro România ar putea forma o alianță pentru locale și parlamentare

„Am avut înainte de pandemie câteva întâlniri legate perspectiva încheierii unor alianțe politice și / sau electorale. S-au desprins câteva idei, și anume o posibilă colaborare atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare. Avem puncte comune. Sunt, firește, și câteva subiecte care ne despart, unul mai stringent. Într-adevăr, pandemia a oprit aceste discuții. Nu le-aș spune negocieri, pentru că uneori cuvântul negociere poartă în sine și o notă peiorativă. Pare că ești, cumva, în situația în care ce dai, ce primești. Repet, poate fi interpretat ca un sentiment care în sine nu este foarte plăcut”, a declarat Gabriela Firea, duminică seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, transmite b1.ro.

Gabriela Firea, discuții despre data alegerilor

Datele alegerilor locale și parlamentare sunt incerte, deoarece criza de Covid-19 este în desfășurare.

„Chiar am citit câteva studii sociologice și apetitul pentru confruntări politice în acest moment al românilor, la fel ca ale europenilor, este foarte mic, foarte redus. Este de înțeles, lumea este îngrijorată de propria sănătate, de sănătatea familiei, de ce va urma după această criză în sănătate, și anume o cădere a economiei, care deja se resimte. Grija locului de muncă, grija stabilității financiare a familiei. Cred că va fi o prezență destul de mică (n.r. – la vot) la alegeri, în cazul în care acestea se vor organiza, să spunem, undeva la începutul toamnei”, a spus Firea.

„E foarte greu de spus în acest moment, toată lumea se uită către epidemiologi, virusologi, infecționiști, către acești oameni care ar trebui să ne dea, cumva, un ghidaj și pentru agenda electorală. Ar fi foarte dificil pentru un om politică să vină el, să spună că își dorește alegeri în august, în septembrie, în octombrie. Cred că o consultare, la nivelul Parlamentului, cu cei mai buni specialiști din România în aceste domenii pe care le-am enunțat va identifica și perioada propice pentru organizarea alegerilor locale, precum și a celor generale, astfel încât să nu punem în pericol populația”, a declarat primarul.

×

Urmăriți Gândul LIVE Înnebuniți după șaorma cu de toate. Chiar și cu amendă. Vorbim de doi deputați PSD care n-au vrut să poarte masca în interiorul unui local care vinde șhaorma. Ba chiar au fost și violenți. Și uite așa, au dat o grămadă de bani pentru specialitatea oriental. https://www.gandul.ro/19465630Gelu Duminică și Mihai Morar, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 7 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide