Polițist din Bârlad, bănuit că și-a vândut uniforma pe internet! Ce pedeapsă riscă omul legii

Polițist din Bârlad, bănuit că și-a vândut uniforma pe internet! Ce pedeapsă riscă omul legii
Polițist din Bârlad, bănuit că și-a vândut uniforma pe internet! Ce pedeapsă riscă omul legii / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)
Publicat: 03/02/2021, 18:10

Un polițist local din Bârlad este anchetat după ce un bărbat a predat la sediul instituției un colet, care conținea o parte din uniforma unui angajat.

În colt se aflau o geacă reflectorizantă, cu însemnele instituţiei şi o pereche de bocanci. Bărbatul care a predat obiectele vestimentare a precizat că le-a cumpărat de pe internet, de la o femeie.

Astfel, șefii instituției îl cercetează pe unul dintre polițiștii locali, pe care îl bănuiesc că ar fi vândut obiectele pe un site de anunţuri.

„Fiind semnalat cu privire la faptul că pe un site de anunţuri a apărut o ofertă de vânzare cu echipament specific Poliţiei Locale, fiindu-ne predat un colet în care am găsit o scurtă de vânt reflectorizantă. cu inscripţia «Poliţia Locală» şi o pereche de bocanci şi având bănuiala că acestea provin de la un poliţist de-al nostru, urmează o cercetare administrativă”, a declarat Vasile Chelaru, șeful Poliției Locale Bârlad.

Primarul din Bârlad: „Avem o legislaţie specială pentru poliţia locală”

De asemenea, și primarul municipiului, Dumitru Boroș, a făcut câteva precizări despre fapta polițistului.

„E un demers făcut de domnul poliţist, dacă el l-a făcut, în afara legii, pentru ca legea nu permite acest lucru. Ştim că avem o legislaţie specială pentru poliţia locală, unde se stipulează în mod clar că după perioada de uzură, sau atunci când încetează raportul de muncă, bunurile pe care le au în dotare, inclusiv uniforma, nu se pot înstrăina”, a declarat acesta.

Omul legii riscă să fie sancționat chiar și cu desfacerea contractului de muncă. De asemenea, acesta ar putea fi tras la răspundere și pe linie penală.

Un caz recent în care a fost implicat un polițist este cel al unui tânăr de 24 de ani, agent de poliție în orațul Baraolt, Covasna, care s-ar fi sinucis împușcându-se în cap.

Poliţia Covasna a anunţat că poliţistul în vârstă de 24 de ani, din cadrul Poliţiei Oraşului Baraolt a fost găsit de către colegi într-o cameră din sediul poliţiei, cu o plagă împuşcată la nivelul capului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase