Polițistul atacat cu sabia de un interlop, operat din nou. Medicul Tudor Ciuhodaru: „Sunt leziuni pe care puțini le văd în viață”. UPDATE

Redactor:
Ilinca Nazarie
Polițistul atacat cu sabia de un interlop, operat din nou. Medicul Tudor Ciuhodaru: „Sunt leziuni pe care puțini le văd în viață”. UPDATE
Mai multe pe gandul.info

UPDATE:  Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, unde a fost dus polițistul rănit cu sabia în timpul unor percheziții în Rădăuți, spune că bărbatul a mai suferit o operație, iar prognosticul rămâne rezervat.

„Pacientul a petrecut noaptea la Terapie Intensivă. Este intubat, ventilat, pe suport volemic. Este în stare gravă în continuare din cauza severității lezionare și posibilelor complicații”, a declarat dr Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

La rândul lor, reprezentanții IGPR precizează că polițistul a depășit noaptea cu bine.

„O parte dintre colegii noștri au donat deja sânge, pentru a fi în rezerva spitalului pentru orice eventualitate, iar alții vor merge în această dimineață către centrele specializate. Mulțumim tuturor pentru gândurile bune adresate lui Ciprian”, arată reprezentanții IGPR.

 

Tudor Ciuhodaru, medic de urgență la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, a declarat că polițistul a fost operat de o echipă complexă, iar leziunile sunt severe, „puțini le văd în viață”.

„Pacientul a fost dus imediat în sala de operație unde o echipă mixtă, complexă, formată din peste 10 oameni. S-a intervenit pentru a face ceea ce trebuie în astfel de situații. În momentul de față este la Terapie Intensivă. Ținând cont de severitatea leziunilor și de multiplele complicații posibile, putem spune că prognosticul se menține în continuare extrem de rezervat. Intervenția a durat mai multe ore (…). Sunt leziuni complexe, leziuni severe, leziuni pe care puțini le văd în viață, mai ales de către cei care nu au de-a face cu astfel de patologii”, a declarat presei dr. Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, bărbatul de 35 de ani a beneficiat de cel mai bun tratament chirurgical, în centrul de excelență al unității medicale, dar este prematuri să se spună care sunt șansele de reușită.

„Este prematur să spunem acest lucru. Este o intervenție care a durat mai multe ore, pacientul este la terapie intensivă, în continuare intubat, ventilat, sedat”, a mai spus medicul.

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava efectuează cercetări in rem în cazul polițistului lovit în cap cu o sabie, marți dimineața, în timp ce efectua o percheziții, dosarul fiind deschis pentru infracțiuni de tentativă de ultraj și omor.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițistul agresat, Dan Ciprian Sfichi, are 35 de ani și lucrează în poliție de 12 ani. El provine dintr-o familie de polițiști, și tatăl și fratele urmând această carieră.

Dan Ciprian Sfichi esta unul dintre cel mai buni angajați ai Inspectoratului de Poliției Suceava, fiind propus anul acesta pentru salarul de excelență pentru merite deosebite.

Inchide