Pompierii au căutat în râul Cibin trupul unui copil de patru ani care se presupune că s-a înecat

Pompierii au căutat în râul Cibin trupul unui copil de patru ani care se presupune că s-a înecat
Publicat: 03/06/2012, 23:48
Actualizat: 06/02/2016, 00:13

Trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu au căutat, duminică seară, trupul unei fetițe de patru ani a cărei dipariție a fost anunțată de către familie în jurul orei 17.00 și care se presupune că s-a înecat în apele râului Cibin, care traversează municipiul Sibiu.

Din primele informate furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Balteș, familia a anunțat dispariția fetiței în jurul orei 17.00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Căutările fetiței de patru ani au fost sistate, fără ca pompierii să o fi găsit, operațiunea urmând să fie reluată luni dimineață, la ora 7.00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență, căutările copilului de patru ani sunt îngreunate de debitul mare al răului Cibin, determinate de ploile din ultimele două săptămâni.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a fost anunțat să intervină împreună cu Inspectoratul de Poliție la căutarea unui copil de aproximativ patru ani care a căzut în râul Cibin. Desfășurăm căutările atât cu barca, cât și cu forțele pe malurile râului. Am făcut și câteva filtre în zona râului Cibin spre vărsare. Nu am găsit până acum copilul. Acțiunea este îngreunată de debitul destul de mare al Cibinului, ca urmare a precipitațiilor căzute. Consider că viața unui om este cea mai importantă și este normal să ne implicăm și să fim în slujba cetățeanului”, a declarat corespondentului MEDIAFAX locotenent colonel Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Silviu Albișor, după mai bine de cinci ore de la începerea căutărilor, în jurul orei 22.00, operațiunea a fost oprită, pompierii urmând să pornească din nou în căutarea fetiței luni de dimineață, în jurul orei 7.00.

Un sibian care locuiește în zona râului le-a spus pompierilor că un om l-a anunțat că a văzut în râu ceva care „semăna cu o păpușă, posibil un copil”.

„Un om mi-a spus că mergea pe mal și a văzut o păpușă plutind, posibil copil. Numai părul l-a văzut. A zis că avea părul mare și era cu fața în jos. A fugit repede pe punte și nu a mai văzut nimic”, a declarat Marin Mazilu, un sibian care are casa pe malul râului, la peste șapte kilometri de locul unde se presupune că a căzut fetița.

Se pare că micuța locuia cu bunica, într-o baracă pe malul râului Cibin, unde își așezaseră tabăra în urmă cu numai trei zile, mama fiind plecată în Italia, iar tatăl fiind căsătorit cu o altă femeie.

„Când a dispărut era în blugi albaștri și tricou alb și săndăluțe negre. Un minut-două am lăsat-o singură și a dispărut fetița. Se juca pe aici, că am avut treabă cu altă fetiță mică, îi puneam lapte în sticlă. Nu pot să îmi dau seama. Eu eram doar cu fetița și cu fata mea care e gravidă și mai are un copil mic de un an. Părinții fetiței, tatăl s-a însurat, fata mea e plecată în Italia”, a spus Mândra Molfa, bunica fetiței de patru ani, care a dispărut de duminică, din jurul orei 17.00.

Fetița dispărută mai are doi frați care au rămas acasă, în localitatea Brateiu, din județul Sibiu, și o soră de patru luni, care locuiește în baraca de pe malul râului Cibin, din municipiul Sibiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce au descoperit medicii la scurt timp după moartea Mioarei Roman. Care e cauza decesului
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
Reacția lui Putin după ce Biden l-a numit „ticălos nebun”
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
De ce boală cruntă suferea Mioara Roman: Fosta soție a lui Petre Roman a murit...
Mioara Roman a murit în azilul în care era internată. Oana Roman NU a putut...
Părinţii victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor în omor: Nu ne va alina...
Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață! Cum se ”tatonează” un post la...
Peste CÂT TIMP se refac PLĂMÂNII atunci când renunți LA FUMAT
BOALA CUMPLITĂ de care suferea MIOARA ROMAN! A primit un diagnostic greșit
Mărirea și decăderea Mioarei Roman. Divorțul de Petre Roman i-a pus capac.
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Americanii scriu istorie din nou cu prima aselenizare privată și o revenire pe Lună după...