Ponta: Am înțeles condamnarea lui Dragnea ca o condamnare a tuturor, a celor care l-am suspendat pe Băsescu

Ponta: Am înțeles condamnarea lui Dragnea ca o condamnare a tuturor, a celor care l-am suspendat pe Băsescu
Publicat: 17/05/2015, 08:21

„Toți suntem la fel de nevinovați. Mi se pare un lucru pe care orice om de bun-simț, care nu e speriat de moarte că i se face și lui un dosar, cred că îl gândește ca și mine. OK, am înțeles condamnarea lui Dragnea ca o condamnare a tuturor, a celor care l-am suspendat pe Băsescu, am făcut campanie pentru referendum, am votat. Dacă Dragnea se ducea și îi lua președinția de la Băsescu, să și-o ducă el acasă, era normal, dar când vorbim de ceva ce am făcut toți și am făcut bine (…) Toți mergem pe stradă și îl luăm pe unul singur, toți bem apă și îl luăm pe unul singur”, a spus Ponta într-o conferință de presă la Târgu Jiu, susținută alături de Liviu Dragnea.

El a adăugat că regretă că, la referendumul de demitere a președintelui Băsescu, Curtea Constituțională „a omorât cel mai democratic moment al României”, când au votat 7,4 milioane persoane, și a făcut referire la „nemernicia liderilor PNL” care susțineau demiterea lui Dragnea deși la rândul lor au participat, în 2012, la campania pentru referendum.

„O să facem la anul campanie stând toți închiși în case, ne închidem și telefoanele ca nu cumva să ne sune cineva, dar cum votează oamenii ? După ce, dacă noi stăm toți închiși în case ?”, a mai afirmat Ponta.

În conferință a intervenit și Dragnea, care a arătat că nu înțelege cum o strategie politică de campanie este considerată infracțiune și că problema la care trebuie prezentat, cu curaj, un răspuns este dacă în România mai poate fi organizată o campanie electorală pe baza actualei legislații.

El a precizat din nou că rămâne în PSD, deoarece acest lucru „încă nu” este considerat infracțiune, Ponta replicând râzând: „Eh, numai zi, nu le mai da idei !”.

Premierul Victor Ponta i-a mulțumit, sâmbătă, la Târgu Jiu, „lui Liviu (n.r. – Dragnea, ministrul demisionar al Dezvoltării Regionale, aflat lângă el), care s-a implicat foarte mult în proiectul modernizării stadionului” din municipiu, adăugând că „în România, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”

Premierul Victor Ponta și ministrul demisionar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, condamnat, vineri, de instanța supremă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”, se află la Târgu Jiu, petru semnarea contractului privind modernizarea stadionului din municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ponta le-a urat contructorilor să se încadreze în termenul de execuție a lucrărilor, prevăzut în contract, adăugând că, de regulă, în România termenele de realizare a unor construcții sunt depășite.

În același context, Ponta a felicitat și a mulțumit Companiei Naționale de Investiții și „lui Liviu (n.r. – Dragnea, aflat alături de el), care s-a implicat foarte mult în acest proiect”, adăugând: „În România orice faptă bună nu rămâne nepedepsită”.

Ponta, care a precizat că „inevitabil este subiectiv” în ceea ce privește Târgu Jiu și că este convins că echipa Pandurii merită un asemenea stadion modern, a mai declarat că un contract similar va fi semnat, tot sâmbătă, și la Craiova, pentru realizarea unui stadion, el precizând că a avut o „pretenție” pe care și-o asumă, și anume ca ambele contracte să fie semnate în aceeași zi, ca să nu se supere nimeni.

La rândul său, Liviu Dragnea, ministrul demisionar al Dezvoltării Regionale, a spus că este la Târgu Jiu în această zi pentru că a pus „foarte mult suflet în acest proiect, care s-a născut greu” și că de aceea a acceptat invitația premierului și a oamenilor de a fi prezent la semnarea contractelor pentru cele două stadioane.

Premierul Victor Ponta și ministrul demisionar Liviu Dragnea participă, sâmbătă, la semnarea contractului de proiectare – execuție a lucrărilor de reabilitare și extindere a capacității pentru Stadionul Municipal „Tudor Vladimirescu” și la semnarea contractului de proiectare – execuție a Complexului Sportiv Craiova – stadionul de fotbal „Ion Oblemenco”.

Contractele sunt semnate între Compania Națională de Investiții și constructorii care realizează lucrările.

Liviu Dragnea a anunțat că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar luni, în ședința Biroului Permanent al PSD, își va depune mandatul de președinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanței de a-l condamna în dosarul „Referendumul”.

El a precizat că se consideră în continuare nevinovat, dar că a luat act de decizia instanței, neștiind însă care va fi motivarea deciziei.

Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, decizia luată vineri de instanța supremă nefiind definitivă.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice