Ponta, despre legea anti-maidanezi: Sunt convins că se va adopta săptămâna viitoare. FPAM: Eutanasia nu-i soluția. Trebuie stopat abandonul

Ponta, despre legea anti-maidanezi: Sunt convins că se va adopta săptămâna viitoare. FPAM: Eutanasia nu-i soluția. Trebuie stopat abandonul
Publicat: 05/09/2013, 17:28
Actualizat: 07/07/2016, 02:49

Premierul Victor Ponta a asigurat că legea anti-maidanezi va fi adoptată săptămâna viitoare, comentând că într-o discuție despre viața omului și cea a câinelui, fără ezitare, va apăra viața omului.

„Sunt absolut convins că săptămâna viitoare proiectul de lege va fi adoptat de Parlament, dar trebuie luată o decizie care să fie și implementată. Nu ezit dacă vorbim de viața unui om și viața unui câine că trebuie să apăr viața omului”, a spus Ponta.

Chiar dacă, în decembrie 2011, a semnat în numele USL un protocol cu Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului(FPAM) în care se angajează să interzică eutanasierea, premierul și-a explicat repoziționarea prin faptul că „din păcate, toate soluțiile de până acum, unele cu bune intenții, au eșuat”.

Beck: Ar trebui mai bine să se facă un control la primăriile care au cheltuit sute de mii de euro

Prim-vicepreședintele FPAM, Maria Beck, consideră însă că eutanasierea nu va rezolva problema câinilor fără stăpân, ci stoparea abandonului.

„Eutanasierea nu rezolvă problema. Dacă nu rezolvăm problema abandonului, câinii vor reveni pe străzi. Toată această situație este în interesul autorităților. Aruncă acum vina pe ONG-uri, însă nu este treaba ONG-urilor să rezolve problema, ele au ca obiect de activitate să supravegheze autoritățile. Ar trebui mai bine să se facă un control la primăriile care au cheltuit sute de mii de euro, să se facă un raport cos-eficiență. Dramaric este că omorârea câinilor este gratuită, până nu se stopează abandonul problema nu va fi rezolvată”, a declarat Maria Beck, pentru gândul, subliniid că ONG-urile nu primesc bani de la stat

În decembrie 2011, USL prin Victor Ponta și Daniel Constantin, au semnat un protocol de colaborare cu FPAM. Acesta include un angajament al USL privind promovarea unei legi care să interzică eutanasierea. De asemenea, protocolul consultări permanente pentru armonizarea legislației române cu cea europeană, precum și pentru implementarea politicilor de protecție a animalelor. Un alt punct din document stipulează Înființarea Poliției Animalelor și a Mediului și monitorizarea activității Executivului astfel încât să prevină măsurile abuzive luate de autorități.

Maria Beck spune că până acum USL a respectat termenii protocolului și speră că în comisiile parlamentare aleșii social-liberali se vor pronunța împotriva eutanasierii.

Membru de onoare al FPAM, cântărețul Mihai Constantinescu consideră și el eutanasierea nu este o soluție, ci sterilizarea. „Ce voi vota la referendum nu vă voi dezvălui, dar înainte de a lua măsuri atât de radicale împotriva acestor animale, autoritățile ar trebui să răspundă pentru tragedia întâmplată și ar trebui să răspundă la întrebarea: ‘De ce nu s-a rezolvat problema câinilor fără stăpân, deși fonduri au existat, ba mai mult, s-au și cheltuit?` E mai bine să bagam banii în buzunar, decât să îi folosim pentru sterilizarea acestor câini. Dacă erau sterilizați încă de acum câțiva ani, cel mai probabil numărul câinilor fără stăpân ar fi fost mult mai mic. Durata medie de viață a unui astfel de câine este de 10 ani, pentru că ei nu sunt vaccinați și nu au cele mai bune condiții de viață”, a declarat artistul pentru gândul.

Mihai Constantinescu a spus că se va prezenta inclusiv la referendumul împotriva câinilor fără stăpân., a conchis artistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire