Ponta, la Constanța: M-am gândit că vor veni toți copiii lui Radu Mazăre și nu știu cât sunt de mulți

Ponta, la Constanța: M-am gândit că vor veni toți copiii lui Radu Mazăre și nu știu cât sunt de mulți
Premierul Victor Ponta a spus, joi, la inaugurarea unor locuințe sociale în Constanța, când Radu Mazăre a invitat pe scenă mai mulți copii care s-au mutat sau se vor muta cu familiile în cartier, că s-a temut că vor veni toții copiii primarului și că nu știe cât de mulți sunt aceștia în Constanța.
Publicat: 29/11/2012, 21:19
Actualizat: 28/09/2018, 14:33

Premierul Victor Ponta a spus, joi, la inaugurarea unor locuințe sociale în Constanța, când Radu Mazăre a invitat pe scenă mai mulți copii care s-au mutat sau se vor muta cu familiile în cartier, că s-a temut că vor veni toții copiii primarului și că nu știe cât de mulți sunt aceștia în Constanța.

„M-am speriat puțin când a chemat toți copiii pe scenă. M-am gândit că o să vină toți copiii lui Radu și nu știu câți sunt de mulți prin Constanța. Câțiva dintre ei mă gândeam că sunt ai lui Mădălin Voicu, important e să fie primiți câți mai mulți copii, cu atât mai bine”, a spus Victor Ponta în discursul adresat oamenilor din cartierul de locuințe sociale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Înainte de această afirmație a lui Victor Ponta, Radu Mazăre invitase mai mulți copii să urce pe scenă lângă oficialități și a anunțat că intenționează să facă și o geamie în cartier, după ce o biserică a fost deja construită.

El a întrebat apoi o fetiță aflată pe scenă ce religie are, dar copilul nu a înțeles din prima întrebarea. „Tu ce ești ?”, a întrebat Mazăre. „Fetiță”, a venit prompt răspunsul, stârnind râsetele celor prezenți.

„Asta am văzut și eu. Dar întrebam dacă ești creștină sau musulmană”, a continuat Mazăre.

Pentru că fata a spus că este creștină, Mazăre a rugat un copil de religie musulmană să urce pe scenă, spunând apoi că o să facă o geamie pentru acesta, dar și pentru ceilalți de această religie.

Ponta a mai precizat, în discursul său, că a vrut să vadă acest cartier despre care auzise lucruri bune și că nu a remarcat acest subiect prezentat la televizor, acolo l-a văzut doar pe Radu Mazăre dansând.

„Am vrut să văd cu ochii mei ceea ce am auzit de la Radu Mazăre. Nu o să văd asta la televizor, că la televizor îl dau pe Radu Mazăre când dansează, când își cumpără altă uniformă, însă asta cred că ar trebui să vadă oamenii din alte orașe pentru că sunt mulți oameni în restul țării care au aceleași probleme ca și dumneavoastră. Vreau să vă aflu cât a costat, câți dintre dumneavoastră reușesc să se mute anul acesta, cum se face punctajul, pentru că este foarte important să nu se întâmple, așa cum știm noi în România că unii sar peste rând și să fie cu adevărat cel mai necăjit, cel mai amărât, primul pe listă. Cred cu adevărat că putem să facem și în alte orașe ale țării în care primarii țin nu doar la cei bogați și puternici, cei bogați și puternici au ei grijă de ei și țin întocmai la cei mai amărâți, la cei cu probleme, la cei care au nevoie să fie ajutați”, a mai spus Ponta, care a subliniat că vrea să revină aici atunci când Constanța va fi primul oraș în care oamenii nu vor mai dormi pe stradă.

După ce a înmânat câteva chei beneficiarilor acestui program, Victor Ponta și Radu Mazăre au vizitat mai multe locuințe, unde oamenii se mutaseră deja de câteva săptămâni.

Pe drumul de la scenă către blocurile respective, Victor Ponta a trecut prin mulțimea prezentă, iar la un moment dat o femeie i-a cerut să-l bage pe Traian Băsescu în garaj. „În garaj sau în…?”, a întrebat Ponta.

„În garaj și să nu mai iasă de acolo, să nu-l mai vedem”, a continuat femeia.

Autoritățile locale au inaugurat, joi, alte 400 de unități locative în cartierul de locuințe sociale, după ce 1.500 de persoane se mutaseră aici lunile trecute.

Campusul social Henri Coandă este amplasat în cartierul Tomis Nord. Fiecare locuință are una, două sau trei camere și conține un grup sanitar, o bucătărie dotată cu aragaz și frigider, dormitor. Fiecare bloc are un regim de înălțime P+2.

În interiorul campusului vor mai fi realizate o cantină socială, un sediu de poliție, un dispensar, terenuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, zonă cu grătare pentru picnic.

Vor exista trei tipuri de repartiții: pentru persoanele care nu vor plăti utilitățile și chiria, pentru cei care vor plăti numai utilități și pentru persoanele care vor plăti cheltuielile pentru utilități și chirie.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?